Instructies

4 personen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snipper de ui fijn, snijd de paprika in blokjes.

3

Rol het deeg open en leg ze op bakpapier beklede bakplaten.

4

Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de paprika, ras el hanout en de pijnboompitten toe en roerbak 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met de munt, peper en zout.

5

Meng de harissa onder de hummus en bestrijk hiermee de deegbodems. Verdeel het gehakt over de hummus.

6

Zet de pizza’s 15 minuten in de oven tot de bodem mooi krokant is.

Maak ondertussen de salsa

7

Snijd de kerstomaten in partjes. Hak de koriander en chilipeper fijn.

8

Snipper de ui en pers de knoflook. Meng deze samen met een scheutje olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.