Lasagne met knolselder en gekookte ham
Lasagne met knolselder en gekookte ham
Ingrediënten
4 personen
00-bloem
500 g
Eieren
5
Knolselders
0,25
Boter
Boter
40 g
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
Bloem
60 g
Melk
0,5 l
Parmezaanse kaas
150 g
Citroenen
0,25
Peper
Zout
Selderijzout
Nootmuskaat
Gekookte ham
400 g
Benodigdheden
Een mandoline, een vergiet, een garde, een ovenschaal, een rasp, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g 00-bloem, 5 eieren
1
Maak zelf pastadeeg voor de lasagne volgens dit recept. Rol het deeg uit in lange lappen pasta. Snijd er vervolgens lasagnevellen uit.
TIPJe kunt natuurlijk ook kant-en-klare lasagnevellen gebruiken.
2
Breng een kookpot lichtgezouten water aan de kook.
0,25 knolselders
3
Schil de knolselder. Gebruik de mandoline om de groente in fijne plakjes te raspen.
4
Gaar de plakjes knolselder kort in het kokend water. Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
boter
5
Smelt een klont boter in een ruime pan.
3 ajuinen
6
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Stoof de ui in de gesmolten boter.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de uien.
tijm, laurier
8
Hak de takjes tijm fijn. Doe deze smaakmaker samen met de laurier in de pan.
40 g boter, 60 g bloem
9
Maak de kaassaus. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde. Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
0,5 l melk
10
Schenk de koude melk bij de roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
150 g Parmezaanse kaas, 0,25 citroenen, peper, zout, selderijzout, nootmuskaat
11
Neem de pot van het vuur en meng drie vierde van de gemalen kaas onder de saus. Breng op smaak met citroensap, selderzout, peper, zout en nootmuskaat.
12
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
13
Bouw de lasagne op. Giet eerst een dun laagje kaassaus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop een eerste laag van de droge lasagnevellen. Schik ze als dakpannen, maar let erop dat de vellen elkaar niet te veel overlappen. Zo vermijd je te dikke lagen pastadeeg.
14
Schep er een laag kaassaus bovenop en strijk ze egaal uit over het hele oppervlak van de schotel. Bedek de saus met enkele plakjes knolselder.
400 g gekookte ham
15
Ga verder met een laag gekookte ham, een laag ui en een volgende laag kaassaus. Schik hierbovenop een tweede laag lasagnevellen.
16
Bouw de lasagne verder op tot de ovenschaal net niet gevuld is. Zorg ervoor dat bovenaan een laagje van de kaassaus ligt. Bestrooi royaal met de rest van de gemalen Parmezaanse kaas.
17
Bak de lasagne gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
500 g 00-bloem, 5 eieren
1
Maak zelf pastadeeg voor de lasagne volgens dit recept. Rol het deeg uit in lange lappen pasta. Snijd er vervolgens lasagnevellen uit.
TIPJe kunt natuurlijk ook kant-en-klare lasagnevellen gebruiken.
2
Breng een kookpot lichtgezouten water aan de kook.
0,25 knolselders
3
Schil de knolselder. Gebruik de mandoline om de groente in fijne plakjes te raspen.
4
Gaar de plakjes knolselder kort in het kokend water. Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
boter
5
Smelt een klont boter in een ruime pan.
3 ajuinen
6
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Stoof de ui in de gesmolten boter.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de uien.
tijm, laurier
8
Hak de takjes tijm fijn. Doe deze smaakmaker samen met de laurier in de pan.
40 g boter, 60 g bloem
9
Maak de kaassaus. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde. Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
0,5 l melk
10
Schenk de koude melk bij de roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
150 g Parmezaanse kaas, 0,25 citroenen, peper, zout, selderijzout, nootmuskaat
11
Neem de pot van het vuur en meng drie vierde van de gemalen kaas onder de saus. Breng op smaak met citroensap, selderzout, peper, zout en nootmuskaat.
12
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
13
Bouw de lasagne op. Giet eerst een dun laagje kaassaus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop een eerste laag van de droge lasagnevellen. Schik ze als dakpannen, maar let erop dat de vellen elkaar niet te veel overlappen. Zo vermijd je te dikke lagen pastadeeg.
14
Schep er een laag kaassaus bovenop en strijk ze egaal uit over het hele oppervlak van de schotel. Bedek de saus met enkele plakjes knolselder.
400 g gekookte ham
15
Ga verder met een laag gekookte ham, een laag ui en een volgende laag kaassaus. Schik hierbovenop een tweede laag lasagnevellen.
16
Bouw de lasagne verder op tot de ovenschaal net niet gevuld is. Zorg ervoor dat bovenaan een laagje van de kaassaus ligt. Bestrooi royaal met de rest van de gemalen Parmezaanse kaas.
17
Bak de lasagne gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
00-bloem
500 g
Eieren
5
Knolselders
0,25
Boter
Boter
40 g
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
Bloem
60 g
Melk
0,5 l
Parmezaanse kaas
150 g
Citroenen
0,25
Peper
Zout
Selderijzout
Nootmuskaat
Gekookte ham
400 g
Lasagne met knolselder en gekookte ham
De milde en kruidige smaak van knolselder past perfect in deze legendarische pastabereiding. Laat de ham weg, en je hebt het perfecte gerecht voor een vegetarische avond.Instructies
500 g 00-bloem, 5 eieren
1
Maak zelf pastadeeg voor de lasagne volgens dit recept. Rol het deeg uit in lange lappen pasta. Snijd er vervolgens lasagnevellen uit.
TIPJe kunt natuurlijk ook kant-en-klare lasagnevellen gebruiken.
2
Breng een kookpot lichtgezouten water aan de kook.
0,25 knolselders
3
Schil de knolselder. Gebruik de mandoline om de groente in fijne plakjes te raspen.
4
Gaar de plakjes knolselder kort in het kokend water. Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.
boter
5
Smelt een klont boter in een ruime pan.
3 ajuinen
6
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Stoof de ui in de gesmolten boter.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de uien.
tijm, laurier
8
Hak de takjes tijm fijn. Doe deze smaakmaker samen met de laurier in de pan.
40 g boter, 60 g bloem
9
Maak de kaassaus. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde. Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
0,5 l melk
10
Schenk de koude melk bij de roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
150 g Parmezaanse kaas, 0,25 citroenen, peper, zout, selderijzout, nootmuskaat
11
Neem de pot van het vuur en meng drie vierde van de gemalen kaas onder de saus. Breng op smaak met citroensap, selderzout, peper, zout en nootmuskaat.
12
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
13
Bouw de lasagne op. Giet eerst een dun laagje kaassaus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop een eerste laag van de droge lasagnevellen. Schik ze als dakpannen, maar let erop dat de vellen elkaar niet te veel overlappen. Zo vermijd je te dikke lagen pastadeeg.
14
Schep er een laag kaassaus bovenop en strijk ze egaal uit over het hele oppervlak van de schotel. Bedek de saus met enkele plakjes knolselder.
400 g gekookte ham
15
Ga verder met een laag gekookte ham, een laag ui en een volgende laag kaassaus. Schik hierbovenop een tweede laag lasagnevellen.
16
Bouw de lasagne verder op tot de ovenschaal net niet gevuld is. Zorg ervoor dat bovenaan een laagje van de kaassaus ligt. Bestrooi royaal met de rest van de gemalen Parmezaanse kaas.
17
Bak de lasagne gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.