Thaise salade met kip, spitskool en omelet
Thaise salade met kip, spitskool en omelet
Thaise salade met kip, spitskool en omelet
Thaise salade met kip, spitskool en omelet
Ingrediënten
4 personen
Glasnoedels
400 g
Spitskool
0,25
Lente-uien
2
Rode paprika's
0,5
Eieren
4
Melk
1 scheutje
Sesamolie
1 scheutje
Sesamolie
1 el
Peper
Zout
Boter
Wortels
2
Sojascheuten
200 g
Limoen
1
Gember
20 g
Chilipeper
1
Look
1 teentje
Sojasaus
3 el
Bruine suiker
2 el
Arachideolie
1 el
Basilicum
Kipfilets
400 g
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g glasnoedels
1
Kook de glasnoedels 3 tot 5 minuten in water met een snuif zout.
0,25 spitskool
2
Was de spitskool in ruim water. Snijd de harde nerven uit de bladeren. Snipper ze fijn en doe ze in een grote kom.
2 lente-uien, 0,5 rode paprika's
3
Snipper de lente-uien. Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Meng de lente-uien en de paprika met de spitskool.
4
Giet de noedels af en spoel ze onder koud stromend water. Laat uitlekken en schep ze door de groenten.
4 eieren, 1 scheutje melk, 1 scheutje sesamolie, peper, zout
5
Klop de eieren los met een scheutje melk en een scheutje sesamolie. Kruid met peper en zout.
boter
6
Smelt een klontje boter in een pan en bak een paar dunne omeletten van de eieren. Keer ze halverwege de baktijd om.
2 Wortels, 200 g Sojascheuten
7
Schil de wortelen en snijd ze in dunne lucifers. Schep ze met de sojascheuten door de salade.
De saus
1 limoen
8
Pers de limoen.
20 g gember, 1 chilipeper, 1 teentje Look
9
Rasp de gember en de chilipeper. Pel de knoflook en rasp de teen.
3 el sojasaus, 1 el sesamolie, 2 el bruine suiker, 1 el arachideolie
10
Meng het limoensap met de gember, de chilipeper en de knoflook. Doe er de sojasaus, de sesamolie, de bruine suiker en de arachideolie bij.
Afwerken en serveren
basilicum
11
Schep enkele blaadjes Thais basilicum door de salade. Giet er de saus over en meng goed.
12
Rol de omeletten op en snijd ze in fijne reepjes. Schep ze door de salade.
400 g kipfilets
13
Snijd de kipfilet in reepjes. Bak ze in een pan met wat olie. Leg ze op de salade.
koriander
14
Werk de salade af met enkele plukjes koriander.
400 g glasnoedels
1
Kook de glasnoedels 3 tot 5 minuten in water met een snuif zout.
0,25 spitskool
2
Was de spitskool in ruim water. Snijd de harde nerven uit de bladeren. Snipper ze fijn en doe ze in een grote kom.
2 lente-uien, 0,5 rode paprika's
3
Snipper de lente-uien. Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Meng de lente-uien en de paprika met de spitskool.
4
Giet de noedels af en spoel ze onder koud stromend water. Laat uitlekken en schep ze door de groenten.
4 eieren, 1 scheutje melk, 1 scheutje sesamolie, peper, zout
5
Klop de eieren los met een scheutje melk en een scheutje sesamolie. Kruid met peper en zout.
boter
6
Smelt een klontje boter in een pan en bak een paar dunne omeletten van de eieren. Keer ze halverwege de baktijd om.
2 Wortels, 200 g Sojascheuten
7
Schil de wortelen en snijd ze in dunne lucifers. Schep ze met de sojascheuten door de salade.
De saus
1 limoen
8
Pers de limoen.
20 g gember, 1 chilipeper, 1 teentje Look
9
Rasp de gember en de chilipeper. Pel de knoflook en rasp de teen.
3 el sojasaus, 1 el sesamolie, 2 el bruine suiker, 1 el arachideolie
10
Meng het limoensap met de gember, de chilipeper en de knoflook. Doe er de sojasaus, de sesamolie, de bruine suiker en de arachideolie bij.
Afwerken en serveren
basilicum
11
Schep enkele blaadjes Thais basilicum door de salade. Giet er de saus over en meng goed.
12
Rol de omeletten op en snijd ze in fijne reepjes. Schep ze door de salade.
400 g kipfilets
13
Snijd de kipfilet in reepjes. Bak ze in een pan met wat olie. Leg ze op de salade.
koriander
14
Werk de salade af met enkele plukjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Glasnoedels
400 g
Spitskool
0,25
Lente-uien
2
Rode paprika's
0,5
Eieren
4
Melk
1 scheutje
Sesamolie
1 scheutje
Sesamolie
1 el
Peper
Zout
Boter
Wortels
2
Sojascheuten
200 g
Limoen
1
Gember
20 g
Chilipeper
1
Look
1 teentje
Sojasaus
3 el
Bruine suiker
2 el
Arachideolie
1 el
Basilicum
Kipfilets
400 g
Koriander
Thaise salade met kip, spitskool en omelet
Voor deze salade gebruik je heel veel groenten, glasnoedels, fijne reepjes omelet en stukjes kip. Met de pittige saus is het echt een fantastische maaltijd.Instructies
400 g glasnoedels
1
Kook de glasnoedels 3 tot 5 minuten in water met een snuif zout.
0,25 spitskool
2
Was de spitskool in ruim water. Snijd de harde nerven uit de bladeren. Snipper ze fijn en doe ze in een grote kom.
2 lente-uien, 0,5 rode paprika's
3
Snipper de lente-uien. Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Meng de lente-uien en de paprika met de spitskool.
4
Giet de noedels af en spoel ze onder koud stromend water. Laat uitlekken en schep ze door de groenten.
4 eieren, 1 scheutje melk, 1 scheutje sesamolie, peper, zout
5
Klop de eieren los met een scheutje melk en een scheutje sesamolie. Kruid met peper en zout.
boter
6
Smelt een klontje boter in een pan en bak een paar dunne omeletten van de eieren. Keer ze halverwege de baktijd om.
2 Wortels, 200 g Sojascheuten
7
Schil de wortelen en snijd ze in dunne lucifers. Schep ze met de sojascheuten door de salade.
De saus
1 limoen
8
Pers de limoen.
20 g gember, 1 chilipeper, 1 teentje Look
9
Rasp de gember en de chilipeper. Pel de knoflook en rasp de teen.
3 el sojasaus, 1 el sesamolie, 2 el bruine suiker, 1 el arachideolie
10
Meng het limoensap met de gember, de chilipeper en de knoflook. Doe er de sojasaus, de sesamolie, de bruine suiker en de arachideolie bij.
Afwerken en serveren
basilicum
11
Schep enkele blaadjes Thais basilicum door de salade. Giet er de saus over en meng goed.
12
Rol de omeletten op en snijd ze in fijne reepjes. Schep ze door de salade.
400 g kipfilets
13
Snijd de kipfilet in reepjes. Bak ze in een pan met wat olie. Leg ze op de salade.
koriander
14
Werk de salade af met enkele plukjes koriander.