Zomerse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde
Zomerse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde
Zomerse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde
Zomerse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde
Ingrediënten
4 personen
Olijfolieextra vierge
150 ml
Rucola
300 g
Burrata
400 g
Hazelnoten
handvol
Artisjokhartenop olie
8
Courgette
1
Mosterd bloemetjes
Bladpeterselie
0,5
Munt
0,5 bosjes
Look
1 teentje
Mosterd
1 el
Citroen
1
Peper
Zout
Olijfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De salade
1 courgette, peper, zout, olijfolie
1
Snijd de courgette met behulp van een mandoline in fijne lange plakjes. Bestrooi ze met peper en zout, en wrijf ze in met olijfolie.
2
Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette tot ze zacht en geschroeid zijn. Draai ze halverwege om. Bewaar de courgettes op een bord en hou ’t even apart.
8 artisjokharten
3
Snijd de artisjokharten in vier en leg ze een momentje op de grillpan. Zet ze apart en laat ze afkoelen.
Voor de salsa verde
0,5 bladpeterselie, 0,5 bosjes Munt, 1 teentje Look
4
Leg de ingrediënten voor de salsa verde klaar op een grote snijplank (behalve de citroen, de mosterd en de olijfolie). Hak ze fijn met een groot mes en meng ze door elkaar op de plank.
1 el mosterd, 1 citroen
5
Voeg wat citroensap en mosterd toe, plus peper en zout naar smaak. De salsa is een week houdbaar in de koelkast.
300 g Rucola, 400 g burrata
6
Verdeel de rucola over een houten serveerplank. Voeg de gegrilde courgette en artisjok toe. Scheur de burrata in niet te kleine stukken en verdeel het tussen de groenten.
mosterd bloemetjes
7
Lepel er de salsa verde over en werk de salade af met mosterdbloemetjes. Smakelijk!
8
Lepel er de salsa verde over en werk de salade af met mosterdbloemetjes. Smakelijk!
De salade
1 courgette, peper, zout, olijfolie
1
Snijd de courgette met behulp van een mandoline in fijne lange plakjes. Bestrooi ze met peper en zout, en wrijf ze in met olijfolie.
2
Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette tot ze zacht en geschroeid zijn. Draai ze halverwege om. Bewaar de courgettes op een bord en hou ’t even apart.
8 artisjokharten
3
Snijd de artisjokharten in vier en leg ze een momentje op de grillpan. Zet ze apart en laat ze afkoelen.
Voor de salsa verde
0,5 bladpeterselie, 0,5 bosjes Munt, 1 teentje Look
4
Leg de ingrediënten voor de salsa verde klaar op een grote snijplank (behalve de citroen, de mosterd en de olijfolie). Hak ze fijn met een groot mes en meng ze door elkaar op de plank.
1 el mosterd, 1 citroen
5
Voeg wat citroensap en mosterd toe, plus peper en zout naar smaak. De salsa is een week houdbaar in de koelkast.
300 g Rucola, 400 g burrata
6
Verdeel de rucola over een houten serveerplank. Voeg de gegrilde courgette en artisjok toe. Scheur de burrata in niet te kleine stukken en verdeel het tussen de groenten.
mosterd bloemetjes
7
Lepel er de salsa verde over en werk de salade af met mosterdbloemetjes. Smakelijk!
8
Lepel er de salsa verde over en werk de salade af met mosterdbloemetjes. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Olijfolieextra vierge
150 ml
Rucola
300 g
Burrata
400 g
Hazelnoten
handvol
Artisjokhartenop olie
8
Courgette
1
Mosterd bloemetjes
Bladpeterselie
0,5
Munt
0,5 bosjes
Look
1 teentje
Mosterd
1 el
Citroen
1
Peper
Zout
Olijfolie
Zomerse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde
De Italiaanse keuken is er eentje uit de duizend. In de tweede aflevering van Zomerkost deelde kandidate Fran haar recept voor een zomerse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde. Delizioso!Instructies
De salade
1 courgette, peper, zout, olijfolie
1
Snijd de courgette met behulp van een mandoline in fijne lange plakjes. Bestrooi ze met peper en zout, en wrijf ze in met olijfolie.
2
Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette tot ze zacht en geschroeid zijn. Draai ze halverwege om. Bewaar de courgettes op een bord en hou ’t even apart.
8 artisjokharten
3
Snijd de artisjokharten in vier en leg ze een momentje op de grillpan. Zet ze apart en laat ze afkoelen.
Voor de salsa verde
0,5 bladpeterselie, 0,5 bosjes Munt, 1 teentje Look
4
Leg de ingrediënten voor de salsa verde klaar op een grote snijplank (behalve de citroen, de mosterd en de olijfolie). Hak ze fijn met een groot mes en meng ze door elkaar op de plank.
1 el mosterd, 1 citroen
5
Voeg wat citroensap en mosterd toe, plus peper en zout naar smaak. De salsa is een week houdbaar in de koelkast.
300 g Rucola, 400 g burrata
6
Verdeel de rucola over een houten serveerplank. Voeg de gegrilde courgette en artisjok toe. Scheur de burrata in niet te kleine stukken en verdeel het tussen de groenten.
mosterd bloemetjes
7
Lepel er de salsa verde over en werk de salade af met mosterdbloemetjes. Smakelijk!
8
Lepel er de salsa verde over en werk de salade af met mosterdbloemetjes. Smakelijk!