Instructies

4 personen

De salade

1 courgette, peper, zout, olijfolie
1

Snijd de courgette met behulp van een mandoline in fijne lange plakjes. Bestrooi ze met peper en zout, en wrijf ze in met olijfolie.

2

Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette tot ze zacht en geschroeid zijn. Draai ze halverwege om. Bewaar de courgettes op een bord en hou ’t even apart.

8 artisjokharten
3

Snijd de artisjokharten in vier en leg ze een momentje op de grillpan. Zet ze apart en laat ze afkoelen.

Voor de salsa verde

0,5 bladpeterselie, 0,5 bosjes Munt, 1 teentje Look
4

Leg de ingrediënten voor de salsa verde klaar op een grote snijplank (behalve de citroen, de mosterd en de olijfolie). Hak ze fijn met een groot mes en meng ze door elkaar op de plank.

1 el mosterd, 1 citroen
5

Voeg wat citroensap en mosterd toe, plus peper en zout naar smaak. De salsa is een week houdbaar in de koelkast.

300 g Rucola, 400 g burrata
6

Verdeel de rucola over een houten serveerplank. Voeg de gegrilde courgette en artisjok toe. Scheur de burrata in niet te kleine stukken en verdeel het tussen de groenten.

mosterd bloemetjes
7

Lepel er de salsa verde over en werk de salade af met mosterdbloemetjes. Smakelijk!

8

Lepel er de salsa verde over en werk de salade af met mosterdbloemetjes. Smakelijk!