Tajine van schelvis met mosselen
Tajine van schelvis met mosselen
Tajine van schelvis met mosselen
Tajine van schelvis met mosselen
Ingrediënten
4 personen
Schelvis
600 g
Mosselen
1.000 g
Kerstomaten
250 g
Ui
1
Look
1 teentje
Gember
40 g
Sambal
2 tl
Kurkuma
1 tl
Komijn
1 snuifje
Saffraanpoeder
1 potje
Citroen
1
Wijn
1,5 dl
Visfumet
1,5 dl
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Couscous
300 g
Groentebouillon
0,6 l
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Tajine van schelvis met mosselen
600 g schelvis, 1.000 g mosselen, 250 g kerstomaten, 1 ui, 1 teentje Look, 40 g gember, 2 tl sambal, 1 tl kurkuma, 1 snuifje komijn, 1 potje saffraanpoeder, 1 citroen, 1 dl wijn, 1 dl visfumet, 1 scheutje olijfolie, peper, zout, 300 g couscous, 0,6 l groentebouillon, koriander
1
Ontdooi en verwarm de groentebouillon en de visfumet.
2
Spoel de mosselen in koud gezouten water. Schraap met een mespunt eventuele zeepokken weg.
3
Zet de tajine op een matig vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in.
4
Snij de gepelde ui in grove stukken. Plet de look tot pulp. Stoof beide ingrediënten in de hete olie.
5
Schil het stukje gember en rasp het vezelige vruchtvlees tot pulp. Roer de gember doorheen de uien.
6
Kruid het de bereiding met sambal, komijnpoeder, kurkumapoeder en een beetje saffraan.
7
Schenk de witte wijn er bij, even later gevolgd door de visfumet. Laat alles even pruttelen.
8
Spoel de kerstomaten, halveer ze en doe ze in de pruttelende tajine.
9
Snij de gepekelde citroen in kwarten. Snij de schil van de citroen weg, want die heb je nodig. Snij de gepekelde schil in piepkleine stukjes.
10
Kruid de moten vis met peper van de molen en zout. Leg de stukken vis in de tajine en zet het deksel erop. Voeg zo’n 5 minuten later de mosselen toe. Leg tegelijk de stukken vis bovenop de mosselen. Strooi de snippers zoute citroen erover en zet de ‘hoed’ weer op de Marokkaanse stoofpot.Laat de bereiding nog een kleine 10 minuten pruttelen.
11
Giet couscous in een schaal en lepel er hete groentebouillon overheen, tot de korrels kopje onder doen. Laat de couscous wellen. Proef en voeg indien nodig extra bouillon toe.
12
Serveer iedereen een schep couscous met een moot vis, mosselen, groenten en een royale lepel van de smaakvolle saus.
13
Werk de borden (naar smaak) af met pluksels koriander.
Tajine van schelvis met mosselen
600 g schelvis, 1.000 g mosselen, 250 g kerstomaten, 1 ui, 1 teentje Look, 40 g gember, 2 tl sambal, 1 tl kurkuma, 1 snuifje komijn, 1 potje saffraanpoeder, 1 citroen, 1 dl wijn, 1 dl visfumet, 1 scheutje olijfolie, peper, zout, 300 g couscous, 0,6 l groentebouillon, koriander
1
Ontdooi en verwarm de groentebouillon en de visfumet.
2
Spoel de mosselen in koud gezouten water. Schraap met een mespunt eventuele zeepokken weg.
3
Zet de tajine op een matig vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in.
4
Snij de gepelde ui in grove stukken. Plet de look tot pulp. Stoof beide ingrediënten in de hete olie.
5
Schil het stukje gember en rasp het vezelige vruchtvlees tot pulp. Roer de gember doorheen de uien.
6
Kruid het de bereiding met sambal, komijnpoeder, kurkumapoeder en een beetje saffraan.
7
Schenk de witte wijn er bij, even later gevolgd door de visfumet. Laat alles even pruttelen.
8
Spoel de kerstomaten, halveer ze en doe ze in de pruttelende tajine.
9
Snij de gepekelde citroen in kwarten. Snij de schil van de citroen weg, want die heb je nodig. Snij de gepekelde schil in piepkleine stukjes.
10
Kruid de moten vis met peper van de molen en zout. Leg de stukken vis in de tajine en zet het deksel erop. Voeg zo’n 5 minuten later de mosselen toe. Leg tegelijk de stukken vis bovenop de mosselen. Strooi de snippers zoute citroen erover en zet de ‘hoed’ weer op de Marokkaanse stoofpot.Laat de bereiding nog een kleine 10 minuten pruttelen.
11
Giet couscous in een schaal en lepel er hete groentebouillon overheen, tot de korrels kopje onder doen. Laat de couscous wellen. Proef en voeg indien nodig extra bouillon toe.
12
Serveer iedereen een schep couscous met een moot vis, mosselen, groenten en een royale lepel van de smaakvolle saus.
13
Werk de borden (naar smaak) af met pluksels koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Schelvis
600 g
Mosselen
1.000 g
Kerstomaten
250 g
Ui
1
Look
1 teentje
Gember
40 g
Sambal
2 tl
Kurkuma
1 tl
Komijn
1 snuifje
Saffraanpoeder
1 potje
Citroen
1
Wijn
1,5 dl
Visfumet
1,5 dl
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Couscous
300 g
Groentebouillon
0,6 l
Koriander
Tajine van schelvis met mosselen
Het plezier van koken in de tajine - de typische Noord-Afrikaanse stoofpot met het puntdeksel – is iets wat elke hobbykok zou moeten ontdekken. Jeroen stooft er een visgerecht in van schelvis-in-mootjes met mosselen. Omdat de vis nog op de graat zit, smaakt hij eens zo goed. Serveer er couscous bij.Instructies
Tajine van schelvis met mosselen
600 g schelvis, 1.000 g mosselen, 250 g kerstomaten, 1 ui, 1 teentje Look, 40 g gember, 2 tl sambal, 1 tl kurkuma, 1 snuifje komijn, 1 potje saffraanpoeder, 1 citroen, 1 dl wijn, 1 dl visfumet, 1 scheutje olijfolie, peper, zout, 300 g couscous, 0,6 l groentebouillon, koriander
1
Ontdooi en verwarm de groentebouillon en de visfumet.
2
Spoel de mosselen in koud gezouten water. Schraap met een mespunt eventuele zeepokken weg.
3
Zet de tajine op een matig vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in.
4
Snij de gepelde ui in grove stukken. Plet de look tot pulp. Stoof beide ingrediënten in de hete olie.
5
Schil het stukje gember en rasp het vezelige vruchtvlees tot pulp. Roer de gember doorheen de uien.
6
Kruid het de bereiding met sambal, komijnpoeder, kurkumapoeder en een beetje saffraan.
7
Schenk de witte wijn er bij, even later gevolgd door de visfumet. Laat alles even pruttelen.
8
Spoel de kerstomaten, halveer ze en doe ze in de pruttelende tajine.
9
Snij de gepekelde citroen in kwarten. Snij de schil van de citroen weg, want die heb je nodig. Snij de gepekelde schil in piepkleine stukjes.
10
Kruid de moten vis met peper van de molen en zout. Leg de stukken vis in de tajine en zet het deksel erop. Voeg zo’n 5 minuten later de mosselen toe. Leg tegelijk de stukken vis bovenop de mosselen. Strooi de snippers zoute citroen erover en zet de ‘hoed’ weer op de Marokkaanse stoofpot.Laat de bereiding nog een kleine 10 minuten pruttelen.
11
Giet couscous in een schaal en lepel er hete groentebouillon overheen, tot de korrels kopje onder doen. Laat de couscous wellen. Proef en voeg indien nodig extra bouillon toe.
12
Serveer iedereen een schep couscous met een moot vis, mosselen, groenten en een royale lepel van de smaakvolle saus.
13
Werk de borden (naar smaak) af met pluksels koriander.