Zeebarbeel met rode curry, gebakken groenten en rijst
Zeebarbeel met rode curry, gebakken groenten en rijst
Zeebarbeel met rode curry, gebakken groenten en rijst
Zeebarbeel met rode curry, gebakken groenten en rijst
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
3
Olijfolie
3 scheutjes
Jasmijnrijst
250 g
Limoenblaadjes
Zout
1 snuifje
Zout
Gember
50 g
Look
2 teentjes
Paprikapasta
1 tl
Tomatenpuree
1 tl
Witte wijn
0,2 l
Kokosmelk
1 blik
Vissaus
2 el
Vissaus
1 scheutje
Babymaïs
100 g
Mange touts of sluimerwten
200 g
Sojascheuten
100 g
Zeebarbeel
600 g
Peper
Benodigdheden
Wokpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie
1
Pel de sjalot voor de saus en snijd ze grof. Laat een flinke scheut olie warm worden in een grote pan en stoof er de sjalot in aan.
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 250 g jasmijnrijst
2
Pel de sjalot voor de rijst, snipper ze fijn en stoof ze aan in een pot met een scheutje olie. Voeg de rijst bij de sjalot en laat het geheel even stoven.
limoenblaadjes, 1 snuifje zout
3
Voeg de limoenblaadjes en een snuif zout toe aan de rijst, giet er een dubbele hoeveelheid aan water bij, zet een deksel op de post en laat de rijst garen op een zacht vuurtje.
30 g gember, 2 teentjes Look, 1 tl paprikapasta, 1 tl Tomatenpuree
4
Schil de gember en pel de look en snijd ze fijn. Voeg samen met de limoenblaadjes, rode currypasta en de tomatenpuree toe aan de sjalotten en laat even meestoven.
0,2 l witte wijn, 1 blik kokosmelk, 2 el Vissaus
5
Blus af met de witte wijn en laat de saus even inkoken. Voeg daarna de kokosmelk en de vissaus toe. Breng de saus opnieuw aan de kook en laat even sudderen.
6
Zet een wok op het vuur met een scheut olie.
100 g babymaïs, 200 g Mange touts of sluimerwten, 20 g gember, 1 Sjalotten, 100 g Sojascheuten, 1 scheutje Vissaus
7
Snijd de mini maïs en de sluimerwten in stukjes. Schil de gember en pel de sjalot en snijd ze in reepjes. Wok de groenten samen met de sojascheuten, de sjalot en de gember en breng ze op smaak met een scheut vissaus.
8
Giet de saus door een zeefje
TIPIs de saus te pittig? Voeg er nog een beetje kokosmelk aan toe om te verzachten.
9
Haal het deksel van de rijst en haal de limoenblaadjes eruit.
1 scheutje olijfolie, 600 g zeebarbeel, peper, zout
10
Laat een scheutje olie heet worden in een pan en bak de vis op het vel in de olie. Duw de visfilets aan met een spatel om te voorkomen dat ze opkrullen. Kruid ze met peper en zout.
11
Schep wat rijst en gebakken groenten op een bord en leg de gebakken vis erbij. Werk af met de rode currysaus.
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie
1
Pel de sjalot voor de saus en snijd ze grof. Laat een flinke scheut olie warm worden in een grote pan en stoof er de sjalot in aan.
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 250 g jasmijnrijst
2
Pel de sjalot voor de rijst, snipper ze fijn en stoof ze aan in een pot met een scheutje olie. Voeg de rijst bij de sjalot en laat het geheel even stoven.
limoenblaadjes, 1 snuifje zout
3
Voeg de limoenblaadjes en een snuif zout toe aan de rijst, giet er een dubbele hoeveelheid aan water bij, zet een deksel op de post en laat de rijst garen op een zacht vuurtje.
30 g gember, 2 teentjes Look, 1 tl paprikapasta, 1 tl Tomatenpuree
4
Schil de gember en pel de look en snijd ze fijn. Voeg samen met de limoenblaadjes, rode currypasta en de tomatenpuree toe aan de sjalotten en laat even meestoven.
0,2 l witte wijn, 1 blik kokosmelk, 2 el Vissaus
5
Blus af met de witte wijn en laat de saus even inkoken. Voeg daarna de kokosmelk en de vissaus toe. Breng de saus opnieuw aan de kook en laat even sudderen.
6
Zet een wok op het vuur met een scheut olie.
100 g babymaïs, 200 g Mange touts of sluimerwten, 20 g gember, 1 Sjalotten, 100 g Sojascheuten, 1 scheutje Vissaus
7
Snijd de mini maïs en de sluimerwten in stukjes. Schil de gember en pel de sjalot en snijd ze in reepjes. Wok de groenten samen met de sojascheuten, de sjalot en de gember en breng ze op smaak met een scheut vissaus.
8
Giet de saus door een zeefje
TIPIs de saus te pittig? Voeg er nog een beetje kokosmelk aan toe om te verzachten.
9
Haal het deksel van de rijst en haal de limoenblaadjes eruit.
1 scheutje olijfolie, 600 g zeebarbeel, peper, zout
10
Laat een scheutje olie heet worden in een pan en bak de vis op het vel in de olie. Duw de visfilets aan met een spatel om te voorkomen dat ze opkrullen. Kruid ze met peper en zout.
11
Schep wat rijst en gebakken groenten op een bord en leg de gebakken vis erbij. Werk af met de rode currysaus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Sjalotten
3
Olijfolie
3 scheutjes
Jasmijnrijst
250 g
Limoenblaadjes
Zout
1 snuifje
Zout
Gember
50 g
Look
2 teentjes
Paprikapasta
1 tl
Tomatenpuree
1 tl
Witte wijn
0,2 l
Kokosmelk
1 blik
Vissaus
2 el
Vissaus
1 scheutje
Babymaïs
100 g
Mange touts of sluimerwten
200 g
Sojascheuten
100 g
Zeebarbeel
600 g
Peper
Zeebarbeel met rode curry, gebakken groenten en rijst
Zeebarbeel is een lekker visje uit onze Noordzee, en daar mogen we zeker trots op zijn! Jeroen combineert de vis met gebakken groenten, frisse limoenrijst en een pittige, romige rode currysaus.Instructies
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie
1
Pel de sjalot voor de saus en snijd ze grof. Laat een flinke scheut olie warm worden in een grote pan en stoof er de sjalot in aan.
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 250 g jasmijnrijst
2
Pel de sjalot voor de rijst, snipper ze fijn en stoof ze aan in een pot met een scheutje olie. Voeg de rijst bij de sjalot en laat het geheel even stoven.
limoenblaadjes, 1 snuifje zout
3
Voeg de limoenblaadjes en een snuif zout toe aan de rijst, giet er een dubbele hoeveelheid aan water bij, zet een deksel op de post en laat de rijst garen op een zacht vuurtje.
30 g gember, 2 teentjes Look, 1 tl paprikapasta, 1 tl Tomatenpuree
4
Schil de gember en pel de look en snijd ze fijn. Voeg samen met de limoenblaadjes, rode currypasta en de tomatenpuree toe aan de sjalotten en laat even meestoven.
0,2 l witte wijn, 1 blik kokosmelk, 2 el Vissaus
5
Blus af met de witte wijn en laat de saus even inkoken. Voeg daarna de kokosmelk en de vissaus toe. Breng de saus opnieuw aan de kook en laat even sudderen.
6
Zet een wok op het vuur met een scheut olie.
100 g babymaïs, 200 g Mange touts of sluimerwten, 20 g gember, 1 Sjalotten, 100 g Sojascheuten, 1 scheutje Vissaus
7
Snijd de mini maïs en de sluimerwten in stukjes. Schil de gember en pel de sjalot en snijd ze in reepjes. Wok de groenten samen met de sojascheuten, de sjalot en de gember en breng ze op smaak met een scheut vissaus.
8
Giet de saus door een zeefje
TIPIs de saus te pittig? Voeg er nog een beetje kokosmelk aan toe om te verzachten.
9
Haal het deksel van de rijst en haal de limoenblaadjes eruit.
1 scheutje olijfolie, 600 g zeebarbeel, peper, zout
10
Laat een scheutje olie heet worden in een pan en bak de vis op het vel in de olie. Duw de visfilets aan met een spatel om te voorkomen dat ze opkrullen. Kruid ze met peper en zout.
11
Schep wat rijst en gebakken groenten op een bord en leg de gebakken vis erbij. Werk af met de rode currysaus.