dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst (thumbnail)Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst

Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst

40m
17
-
2.2K
Recepten

Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst

Een kindvriendelijk gerecht met zachte, gestoomde visballetjes, een romige currysaus, gekookte bloemkool en rijst. Eenvoudig, maar daarom niet minder lekker!
Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst (thumbnail)Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst

Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst

40m
17
-
2.2K
Recepten

Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst

Een kindvriendelijk gerecht met zachte, gestoomde visballetjes, een romige currysaus, gekookte bloemkool en rijst. Eenvoudig, maar daarom niet minder lekker!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
2
Appels
2
Gember
60 g
Citroengras
1 stengel
Limoenblaadjes
2
Basmatirijst
130 g
Currypoeder
2 el
Kurkuma
1 el
Appelsap
1 scheutje
Appelazijn
1 scheutje
Kokosmelk
400 ml
Schelvis
600 g
Chilipeper
0,5
Look
1 teentje
Eiwit
1
Paneermeel
50 g
Bloemkool
1

Benodigdheden

Blender, stoommandje en boterpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 ajuin
1
Pel voor de saus de ui en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en stoof er de ui in aan.
2 appels, 30 g gember, 1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes
2
Schil de appelen, snijd hem in stukken en stoof hem mee aan. Voeg nog wat smaakmakers toe: voeg grofweg gesneden gember toe, alsook gekneusde citroengrasstengel, gevolgd door de limoenblaadjes.
1 ajuin, 130 g basmatirijst
3
Pel de ui voor de rijst en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en stoof de ui erin aan. Spoel de rijst, giet hem door een zeefje en stoof hem kort mee aan met de ui.
4
Giet het water erbij, voeg er een snuif zout aan toe en kook de rijst in 10 minuten gaar.
2 el currypoeder, 1 el kurkuma, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje appelazijn, 400 ml kokosmelk
5
Breng de ui en de appel op smaak met currypoeder en kurkuma. Blus het geheel met het appelsap en voeg er een scheut appelazijn aan toe. Voeg de kokosmelk toe aan de saus en laat de saus even inkoken.
6
Breng een pot gezouten water aan de kook en zet er een stoommandje op. Leg een vel boterpapier in het stoommandje en sprenkel er wat olie op.
600 g schelvis, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 30 g gember, 1 eiwit, 50 g paneermeel
7
Snijd de vis in stukken en doe de stukken in de pot van de blender. Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Pel de look en rasp hem en de gember erbij. Voeg het eiwit en het paneermeel eraan toe, breng op smaak met wat zout en mix het geheel fijn.
1 bloemkool
8
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in het gezouten water van het onder het stoommandje.
9
Rol balletjes van het visvlees en stoom ze gaar in het stoommandje. Mix ondertussen de saus en duw ze door een zeef. Breng de saus op smaak met een snuif zout.
10
Haal de bloekoolroosjes uit het water en schep de visballetjes in de saus.
11
Schep een lepel rijst op een bord en schep er wat gekookte bloemkool bij. Lepel er enkele visballetjes met currysaus bij en werk het geheel af met wat koriander.
1
Pel voor de saus de ui en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en stoof er de ui in aan.
2
Schil de appelen, snijd hem in stukken en stoof hem mee aan. Voeg nog wat smaakmakers toe: voeg grofweg gesneden gember toe, alsook gekneusde citroengrasstengel, gevolgd door de limoenblaadjes.

Instructies

1 ajuin
1
Pel voor de saus de ui en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en stoof er de ui in aan.
2 appels, 30 g gember, 1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes
2
Schil de appelen, snijd hem in stukken en stoof hem mee aan. Voeg nog wat smaakmakers toe: voeg grofweg gesneden gember toe, alsook gekneusde citroengrasstengel, gevolgd door de limoenblaadjes.
1 ajuin, 130 g basmatirijst
3
Pel de ui voor de rijst en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en stoof de ui erin aan. Spoel de rijst, giet hem door een zeefje en stoof hem kort mee aan met de ui.
4
Giet het water erbij, voeg er een snuif zout aan toe en kook de rijst in 10 minuten gaar.
2 el currypoeder, 1 el kurkuma, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje appelazijn, 400 ml kokosmelk
5
Breng de ui en de appel op smaak met currypoeder en kurkuma. Blus het geheel met het appelsap en voeg er een scheut appelazijn aan toe. Voeg de kokosmelk toe aan de saus en laat de saus even inkoken.
6
Breng een pot gezouten water aan de kook en zet er een stoommandje op. Leg een vel boterpapier in het stoommandje en sprenkel er wat olie op.
600 g schelvis, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 30 g gember, 1 eiwit, 50 g paneermeel
7
Snijd de vis in stukken en doe de stukken in de pot van de blender. Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Pel de look en rasp hem en de gember erbij. Voeg het eiwit en het paneermeel eraan toe, breng op smaak met wat zout en mix het geheel fijn.
1 bloemkool
8
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in het gezouten water van het onder het stoommandje.
9
Rol balletjes van het visvlees en stoom ze gaar in het stoommandje. Mix ondertussen de saus en duw ze door een zeef. Breng de saus op smaak met een snuif zout.
10
Haal de bloekoolroosjes uit het water en schep de visballetjes in de saus.
11
Schep een lepel rijst op een bord en schep er wat gekookte bloemkool bij. Lepel er enkele visballetjes met currysaus bij en werk het geheel af met wat koriander.
1
Pel voor de saus de ui en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en stoof er de ui in aan.
2
Schil de appelen, snijd hem in stukken en stoof hem mee aan. Voeg nog wat smaakmakers toe: voeg grofweg gesneden gember toe, alsook gekneusde citroengrasstengel, gevolgd door de limoenblaadjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst (thumbnail)Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst
4 personen
40m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Appels
2
Gember
60 g
Citroengras
1 stengel
Limoenblaadjes
2
Basmatirijst
130 g
Currypoeder
2 el
Kurkuma
1 el
Appelsap
1 scheutje
Appelazijn
1 scheutje
Kokosmelk
400 ml
Schelvis
600 g
Chilipeper
0,5
Look
1 teentje
Eiwit
1
Paneermeel
50 g
Bloemkool
1

Gestoomde visballetjes in currysaus met bloemkool en rijst

Een kindvriendelijk gerecht met zachte, gestoomde visballetjes, een romige currysaus, gekookte bloemkool en rijst. Eenvoudig, maar daarom niet minder lekker!
Instructies
1 ajuin
1
Pel voor de saus de ui en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en stoof er de ui in aan.
2 appels, 30 g gember, 1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes
2
Schil de appelen, snijd hem in stukken en stoof hem mee aan. Voeg nog wat smaakmakers toe: voeg grofweg gesneden gember toe, alsook gekneusde citroengrasstengel, gevolgd door de limoenblaadjes.
1 ajuin, 130 g basmatirijst
3
Pel de ui voor de rijst en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en stoof de ui erin aan. Spoel de rijst, giet hem door een zeefje en stoof hem kort mee aan met de ui.
4
Giet het water erbij, voeg er een snuif zout aan toe en kook de rijst in 10 minuten gaar.
2 el currypoeder, 1 el kurkuma, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje appelazijn, 400 ml kokosmelk
5
Breng de ui en de appel op smaak met currypoeder en kurkuma. Blus het geheel met het appelsap en voeg er een scheut appelazijn aan toe. Voeg de kokosmelk toe aan de saus en laat de saus even inkoken.
6
Breng een pot gezouten water aan de kook en zet er een stoommandje op. Leg een vel boterpapier in het stoommandje en sprenkel er wat olie op.
600 g schelvis, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 30 g gember, 1 eiwit, 50 g paneermeel
7
Snijd de vis in stukken en doe de stukken in de pot van de blender. Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Pel de look en rasp hem en de gember erbij. Voeg het eiwit en het paneermeel eraan toe, breng op smaak met wat zout en mix het geheel fijn.
1 bloemkool
8
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in het gezouten water van het onder het stoommandje.
9
Rol balletjes van het visvlees en stoom ze gaar in het stoommandje. Mix ondertussen de saus en duw ze door een zeef. Breng de saus op smaak met een snuif zout.
10
Haal de bloekoolroosjes uit het water en schep de visballetjes in de saus.
11
Schep een lepel rijst op een bord en schep er wat gekookte bloemkool bij. Lepel er enkele visballetjes met currysaus bij en werk het geheel af met wat koriander.