Puntpaprika’s met lamsgehakt, feta en couscous
Puntpaprika’s met lamsgehakt, feta en couscous
Puntpaprika’s met lamsgehakt, feta en couscous
Puntpaprika’s met lamsgehakt, feta en couscous
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
0,4 l
Puntpaprika
3
Lamsgehakt
500 g
Ei
1
Zwarte olijven
100 g
Peper
Zout
Komijn
Ras el hanout
Paneermeel
50 g
Feta
100 g
Rozemarijn
1 takje
Panko
Olijfolie
Look
1 teentje
Couscous
200 g
Sjalotten
1
Wortels
2
Selder
4 stengels
Courgettes
0,5
Venkels
0,5
Kurkuma
Garam masala
Peterselie
handvol
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een rasp, een dunschiller
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,4 l groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon maken.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 Puntpaprika
3
Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Verwijder de pitjes.
500 g lamsgehakt, 1 ei
4
Neem de mengkom van de keukenmachine en doe er het lamsgehakt in. Breek het ei en voeg het bij het gehakt.
100 g Zwarte olijven, peper, zout, komijn, ras el hanout
5
Hak de olijven fijn en doe ze ook bij het vlees. Kruid met een snuif peper, zout, komijn en ras-el-hanout.
50 g paneermeel
6
Meng het gehakt met de keukenmachine. Voeg paneermeel toe om het mengsel de nodige stevigheid te geven.
100 g feta
7
Snijd de fetakaas in blokjes en doe ze erbij.
1 takje rozemarijn
8
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Doe de rozemarijn bij het gekruid gehakt.
9
Leg de paprikahelften op een bakplaat. Vul ze met het gehaktmengsel.
panko, olijfolie, 1 teentje Look
10
Schep enkele eetlepels panko in een apart mengkommetje. Besprenkel het broodkruim met olijfolie en doe er wat geraspte look bij. Meng met je (propere) vingers.
11
Strooi de gekruide panko op de gevulde paprika’s. Bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
De groentecouscous
200 g couscous
12
Doe de couscous in een kom. Giet er de warme bouillon bij tot de couscous ongeveer een halve centimeter onderstaat. Laat wellen.
olijfolie
13
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge pan.
1 Sjalotten
14
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Stoof de stukjes sjalot in de olie.
2 Wortels
15
Schil de wortelen en snijd ze in brunoise. Stoof de kleine blokjes wortel mee aan.
1 Puntpaprika, 4 stengels selder, 0,5 courgettes, 0,5 venkels, zout, kurkuma, garam masala
16
Snijd ook de puntpaprika, de selder, de courgette en de venkel in brunoise. Stoof alle groenten in de pan en breng ze op smaak met een snuif zout, kurkuma en garam masala.
17
Meng de groenten met de gewelde couscous.
Serveren
handvol peterselie
18
Schep een portie groentecouscous op ieders bord. Serveer met een gevulde puntpaprika en wat fijngehakte peterselie.
0,4 l groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon maken.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 Puntpaprika
3
Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Verwijder de pitjes.
500 g lamsgehakt, 1 ei
4
Neem de mengkom van de keukenmachine en doe er het lamsgehakt in. Breek het ei en voeg het bij het gehakt.
100 g Zwarte olijven, peper, zout, komijn, ras el hanout
5
Hak de olijven fijn en doe ze ook bij het vlees. Kruid met een snuif peper, zout, komijn en ras-el-hanout.
50 g paneermeel
6
Meng het gehakt met de keukenmachine. Voeg paneermeel toe om het mengsel de nodige stevigheid te geven.
100 g feta
7
Snijd de fetakaas in blokjes en doe ze erbij.
1 takje rozemarijn
8
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Doe de rozemarijn bij het gekruid gehakt.
9
Leg de paprikahelften op een bakplaat. Vul ze met het gehaktmengsel.
panko, olijfolie, 1 teentje Look
10
Schep enkele eetlepels panko in een apart mengkommetje. Besprenkel het broodkruim met olijfolie en doe er wat geraspte look bij. Meng met je (propere) vingers.
11
Strooi de gekruide panko op de gevulde paprika’s. Bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
De groentecouscous
200 g couscous
12
Doe de couscous in een kom. Giet er de warme bouillon bij tot de couscous ongeveer een halve centimeter onderstaat. Laat wellen.
olijfolie
13
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge pan.
1 Sjalotten
14
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Stoof de stukjes sjalot in de olie.
2 Wortels
15
Schil de wortelen en snijd ze in brunoise. Stoof de kleine blokjes wortel mee aan.
1 Puntpaprika, 4 stengels selder, 0,5 courgettes, 0,5 venkels, zout, kurkuma, garam masala
16
Snijd ook de puntpaprika, de selder, de courgette en de venkel in brunoise. Stoof alle groenten in de pan en breng ze op smaak met een snuif zout, kurkuma en garam masala.
17
Meng de groenten met de gewelde couscous.
Serveren
handvol peterselie
18
Schep een portie groentecouscous op ieders bord. Serveer met een gevulde puntpaprika en wat fijngehakte peterselie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Groentebouillon
0,4 l
Puntpaprika
3
Lamsgehakt
500 g
Ei
1
Zwarte olijven
100 g
Peper
Zout
Komijn
Ras el hanout
Paneermeel
50 g
Feta
100 g
Rozemarijn
1 takje
Panko
Olijfolie
Look
1 teentje
Couscous
200 g
Sjalotten
1
Wortels
2
Selder
4 stengels
Courgettes
0,5
Venkels
0,5
Kurkuma
Garam masala
Peterselie
handvol
Puntpaprika’s met lamsgehakt, feta en couscous
Jeroen geeft altijd de voorkeur aan groenten van lokale telers. Dat geldt ook voor de rode zoete puntpaprika’s die hij in dit recept opvult met pittig gekruid lamsgehakt en fetakaas. Een lekker zuiders gerecht met Belgische smaken!Instructies
0,4 l groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon maken.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 Puntpaprika
3
Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Verwijder de pitjes.
500 g lamsgehakt, 1 ei
4
Neem de mengkom van de keukenmachine en doe er het lamsgehakt in. Breek het ei en voeg het bij het gehakt.
100 g Zwarte olijven, peper, zout, komijn, ras el hanout
5
Hak de olijven fijn en doe ze ook bij het vlees. Kruid met een snuif peper, zout, komijn en ras-el-hanout.
50 g paneermeel
6
Meng het gehakt met de keukenmachine. Voeg paneermeel toe om het mengsel de nodige stevigheid te geven.
100 g feta
7
Snijd de fetakaas in blokjes en doe ze erbij.
1 takje rozemarijn
8
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Doe de rozemarijn bij het gekruid gehakt.
9
Leg de paprikahelften op een bakplaat. Vul ze met het gehaktmengsel.
panko, olijfolie, 1 teentje Look
10
Schep enkele eetlepels panko in een apart mengkommetje. Besprenkel het broodkruim met olijfolie en doe er wat geraspte look bij. Meng met je (propere) vingers.
11
Strooi de gekruide panko op de gevulde paprika’s. Bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
De groentecouscous
200 g couscous
12
Doe de couscous in een kom. Giet er de warme bouillon bij tot de couscous ongeveer een halve centimeter onderstaat. Laat wellen.
olijfolie
13
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge pan.
1 Sjalotten
14
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Stoof de stukjes sjalot in de olie.
2 Wortels
15
Schil de wortelen en snijd ze in brunoise. Stoof de kleine blokjes wortel mee aan.
1 Puntpaprika, 4 stengels selder, 0,5 courgettes, 0,5 venkels, zout, kurkuma, garam masala
16
Snijd ook de puntpaprika, de selder, de courgette en de venkel in brunoise. Stoof alle groenten in de pan en breng ze op smaak met een snuif zout, kurkuma en garam masala.
17
Meng de groenten met de gewelde couscous.
Serveren
handvol peterselie
18
Schep een portie groentecouscous op ieders bord. Serveer met een gevulde puntpaprika en wat fijngehakte peterselie.