Schartong, preipuree en witte wijnsaus met mosterd en dragon
Schartong, preipuree en witte wijnsaus met mosterd en dragon
Schartong, preipuree en witte wijnsaus met mosterd en dragon
Schartong, preipuree en witte wijnsaus met mosterd en dragon
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
600 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Selder
2 stengels
Laurier
2 blaadjes
Tijm
Noilly prat
0,2 l
Boter
Prei
3 stengels
Visfumet
0,2 l
Room
0,2 l
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Schartongen
800 g
Graanmosterd
1 el
Mosterd
1 el
Dragon
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels selder, 2 blaadjes laurier, tijm, 0,2 l Noilly Prat, boter
2
Zet een pot op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Voeg de grofgesneden ui en selder toe alsook de geplette look en stoof ze aan. Geef de groenten nog wat smaak door tijm en laurier toe te voegen. Blus het geheel met Noilly Prat (of witte wijn) en laat hem wegkoken.
3 stengels prei
3
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat er een goede klont boter in smelten. Spoel de prei grondig onder koud water, snijd hem grof en stoof hem aan in de boter. Voeg er een goede scheut water aan toe, zet een deksel op de pan en laat de prei even stoven.
0,2 l visfumet, 0,2 l Room
4
Voeg de visfumet toe aan de pan van de Noilly Prat en laat weer even inkoken. Voeg later ook de room toe aan de saus en laat weer even inkoken.
5
Haal het deksel van de prei en laat het meeste vocht verdampen.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 snuifje nootmuskaat
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze even drogen. Voeg er de melk, een dooier, een klont boter en de gestoofde prei aan toe en plet het geheel met een pureestamper. Breng de puree op smaak met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
800 g schartongen
7
Kruid de vis met peper en zout. Laat een goede klont boter smelten in een grote pan en bak de vis goudbruin aan beide kanten.
1 el graanmosterd, 1 el mosterd, dragon
8
Zeef de saus en zet opnieuw op het vuur. Voeg de twee soorten mosterd toe aan de saus en breng ze op smaak met peper en zout. Snipper tot slot de dragon fijn en meng hem eronder.
TIPHoe dikker je de saus wilt, hoe langer je ze laat inkoken
9
Schep wat preipuree op een bord en leg er wat gebakken vis bij. Lepel er wat witte wijnsaus met mosterd en dragon over.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Zet een pot op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Voeg de grofgesneden ui en selder toe alsook de geplette look en stoof ze aan. Geef de groenten nog wat smaak door tijm en laurier toe te voegen. Blus het geheel met Noilly Prat (of witte wijn) en laat hem wegkoken.
600 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels selder, 2 blaadjes laurier, tijm, 0,2 l Noilly Prat, boter
2
Zet een pot op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Voeg de grofgesneden ui en selder toe alsook de geplette look en stoof ze aan. Geef de groenten nog wat smaak door tijm en laurier toe te voegen. Blus het geheel met Noilly Prat (of witte wijn) en laat hem wegkoken.
3 stengels prei
3
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat er een goede klont boter in smelten. Spoel de prei grondig onder koud water, snijd hem grof en stoof hem aan in de boter. Voeg er een goede scheut water aan toe, zet een deksel op de pan en laat de prei even stoven.
0,2 l visfumet, 0,2 l Room
4
Voeg de visfumet toe aan de pan van de Noilly Prat en laat weer even inkoken. Voeg later ook de room toe aan de saus en laat weer even inkoken.
5
Haal het deksel van de prei en laat het meeste vocht verdampen.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 snuifje nootmuskaat
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze even drogen. Voeg er de melk, een dooier, een klont boter en de gestoofde prei aan toe en plet het geheel met een pureestamper. Breng de puree op smaak met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
800 g schartongen
7
Kruid de vis met peper en zout. Laat een goede klont boter smelten in een grote pan en bak de vis goudbruin aan beide kanten.
1 el graanmosterd, 1 el mosterd, dragon
8
Zeef de saus en zet opnieuw op het vuur. Voeg de twee soorten mosterd toe aan de saus en breng ze op smaak met peper en zout. Snipper tot slot de dragon fijn en meng hem eronder.
TIPHoe dikker je de saus wilt, hoe langer je ze laat inkoken
9
Schep wat preipuree op een bord en leg er wat gebakken vis bij. Lepel er wat witte wijnsaus met mosterd en dragon over.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Zet een pot op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Voeg de grofgesneden ui en selder toe alsook de geplette look en stoof ze aan. Geef de groenten nog wat smaak door tijm en laurier toe te voegen. Blus het geheel met Noilly Prat (of witte wijn) en laat hem wegkoken.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
Ingrediënten
Frietaardappelen
600 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Selder
2 stengels
Laurier
2 blaadjes
Tijm
Noilly prat
0,2 l
Boter
Prei
3 stengels
Visfumet
0,2 l
Room
0,2 l
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Schartongen
800 g
Graanmosterd
1 el
Mosterd
1 el
Dragon
Schartong, preipuree en witte wijnsaus met mosterd en dragon
Een supperlekker gebakken visje met stoemp van prei en een rijke saus met mosterd en dragon. Voor een simpele weekavond kan dit tellen!Instructies
600 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels selder, 2 blaadjes laurier, tijm, 0,2 l Noilly Prat, boter
2
Zet een pot op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Voeg de grofgesneden ui en selder toe alsook de geplette look en stoof ze aan. Geef de groenten nog wat smaak door tijm en laurier toe te voegen. Blus het geheel met Noilly Prat (of witte wijn) en laat hem wegkoken.
3 stengels prei
3
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat er een goede klont boter in smelten. Spoel de prei grondig onder koud water, snijd hem grof en stoof hem aan in de boter. Voeg er een goede scheut water aan toe, zet een deksel op de pan en laat de prei even stoven.
0,2 l visfumet, 0,2 l Room
4
Voeg de visfumet toe aan de pan van de Noilly Prat en laat weer even inkoken. Voeg later ook de room toe aan de saus en laat weer even inkoken.
5
Haal het deksel van de prei en laat het meeste vocht verdampen.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 snuifje nootmuskaat
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze even drogen. Voeg er de melk, een dooier, een klont boter en de gestoofde prei aan toe en plet het geheel met een pureestamper. Breng de puree op smaak met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
800 g schartongen
7
Kruid de vis met peper en zout. Laat een goede klont boter smelten in een grote pan en bak de vis goudbruin aan beide kanten.
1 el graanmosterd, 1 el mosterd, dragon
8
Zeef de saus en zet opnieuw op het vuur. Voeg de twee soorten mosterd toe aan de saus en breng ze op smaak met peper en zout. Snipper tot slot de dragon fijn en meng hem eronder.
TIPHoe dikker je de saus wilt, hoe langer je ze laat inkoken
9
Schep wat preipuree op een bord en leg er wat gebakken vis bij. Lepel er wat witte wijnsaus met mosterd en dragon over.