dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Varkensschenkel met zuurkool (thumbnail)Varkensschenkel met zuurkool

Varkensschenkel met zuurkool

2u 40m
18
-
1.8K
Recepten

Varkensschenkel met zuurkool

Dagelijkse kost wordt vandaag stevige kost. Jeroen werkt met schenkels, een stuk uit de poot van het varken dat tijd nodig heeft om te garen maar ook bijzonder veel smaak heeft.Hij serveert het met zuurkool en gekookte aardappelen. De klaargemaakte zuurkool verrijkt Jeroen met appel en ui.Een bereiding voor een koude dag waarop je wat extra energie kunt gebruiken.
Varkensschenkel met zuurkool (thumbnail)Varkensschenkel met zuurkool

Varkensschenkel met zuurkool

2u 40m
18
-
1.8K
Recepten

Varkensschenkel met zuurkool

Dagelijkse kost wordt vandaag stevige kost. Jeroen werkt met schenkels, een stuk uit de poot van het varken dat tijd nodig heeft om te garen maar ook bijzonder veel smaak heeft.Hij serveert het met zuurkool en gekookte aardappelen. De klaargemaakte zuurkool verrijkt Jeroen met appel en ui.Een bereiding voor een koude dag waarop je wat extra energie kunt gebruiken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd2u 40m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Brood
4 sneetjes
Varkensschenkels
2
Uien
5
Spek
400 g
Tafelbier
0,75 l
Bouillon
0,5 liter
Mosterd
Graanmosterd
4 el
Graanmosterd
Boter
Laurier
5 blaadje
Tijm
2
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
5
Peper
Zout
Zuurkool
2 blik
Appel
1
Aardappelen
1.000 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De varkensschenkels

2 varkensschenkels, 3 uien, 400 g spek, 0,75 l tafelbier, 0,5 liter Bouillon, 4 sneetjes brood, mosterd, 4 el graanmosterd, boter, 2 blaadje laurier, 2 tijm, 2 kruidnagels, 5 Jeneverbessen, peper, zout
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Pel en snipper de uien. Kruid de schenkels met peper en zout. Haal de zwoerd van het spek en snijd het in reepjes.
3
Smelt een flinke klont boter in een stoofpot met dikke bodem en kleur er de varkensschenkels in aan. Bak ze eerst op het vel en draai ze dan om.
4
Haal het vlees uit de pot. Stoof de uien glazig en doe er het spek bij.
5
Leg het vlees op de uien met spek. Giet er het bier bij.
6
Kneus de jeneverbessen in een vijzel. Doe ze met de laurier, tijm en kruidnagel bij het vlees.
7
Besmeer de boterhammen met scherpe mosterd en leg ze in de pan. Giet er bouillon (of water) bij tot het vlees onder staat en zet een deksel op de pot.
8
Laat de schenkels minstens 2 uur garen in de oven.

De zuurkool

2 blik Zuurkool, 3 uien, 1 appel, boter, 2 blaadje laurier
9
Pel en snipper de uien. Schil de appel.
10
Smelt een klont boter in een pan en stoof de uien glazig. Rasp er de appel bij en laat met het deksel op de pan even stoven.
11
Doe de zuurkool in de pan. Giet er een scheutje bouillon of water bij en leg er laurier bij. Laat stoven met het deksel op de pan.

Afwerken en serveren

1.000 g aardappelen, 4 el graanmosterd
12
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
13
Haal de schenkels voorzichtig uit de kookpot en schep eventueel het overtollige vet van de saus.
14
Serveer de schenkels met zuurkool, gekookte aardappelen en de saus met spek. Geef er graanmosterd bij.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Pel en snipper de uien. Kruid de schenkels met peper en zout. Haal de zwoerd van het spek en snijd het in reepjes.

Instructies

De varkensschenkels

2 varkensschenkels, 3 uien, 400 g spek, 0,75 l tafelbier, 0,5 liter Bouillon, 4 sneetjes brood, mosterd, 4 el graanmosterd, boter, 2 blaadje laurier, 2 tijm, 2 kruidnagels, 5 Jeneverbessen, peper, zout
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Pel en snipper de uien. Kruid de schenkels met peper en zout. Haal de zwoerd van het spek en snijd het in reepjes.
3
Smelt een flinke klont boter in een stoofpot met dikke bodem en kleur er de varkensschenkels in aan. Bak ze eerst op het vel en draai ze dan om.
4
Haal het vlees uit de pot. Stoof de uien glazig en doe er het spek bij.
5
Leg het vlees op de uien met spek. Giet er het bier bij.
6
Kneus de jeneverbessen in een vijzel. Doe ze met de laurier, tijm en kruidnagel bij het vlees.
7
Besmeer de boterhammen met scherpe mosterd en leg ze in de pan. Giet er bouillon (of water) bij tot het vlees onder staat en zet een deksel op de pot.
8
Laat de schenkels minstens 2 uur garen in de oven.

De zuurkool

2 blik Zuurkool, 3 uien, 1 appel, boter, 2 blaadje laurier
9
Pel en snipper de uien. Schil de appel.
10
Smelt een klont boter in een pan en stoof de uien glazig. Rasp er de appel bij en laat met het deksel op de pan even stoven.
11
Doe de zuurkool in de pan. Giet er een scheutje bouillon of water bij en leg er laurier bij. Laat stoven met het deksel op de pan.

Afwerken en serveren

1.000 g aardappelen, 4 el graanmosterd
12
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
13
Haal de schenkels voorzichtig uit de kookpot en schep eventueel het overtollige vet van de saus.
14
Serveer de schenkels met zuurkool, gekookte aardappelen en de saus met spek. Geef er graanmosterd bij.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Pel en snipper de uien. Kruid de schenkels met peper en zout. Haal de zwoerd van het spek en snijd het in reepjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Varkensschenkel met zuurkool (thumbnail)Varkensschenkel met zuurkool
4 personen
2u 40m
Ingrediënten
Varkensschenkels
2
Uien
5
Spek
400 g
Tafelbier
0,75 l
Bouillon
0,5 liter
Brood
4 sneetjes
Mosterd
Graanmosterd
4 el
Graanmosterd
Boter
Laurier
5 blaadje
Tijm
2
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
5
Peper
Zout
Zuurkool
2 blik
Appel
1
Aardappelen
1.000 g

Varkensschenkel met zuurkool

Dagelijkse kost wordt vandaag stevige kost. Jeroen werkt met schenkels, een stuk uit de poot van het varken dat tijd nodig heeft om te garen maar ook bijzonder veel smaak heeft.Hij serveert het met zuurkool en gekookte aardappelen. De klaargemaakte zuurkool verrijkt Jeroen met appel en ui.Een bereiding voor een koude dag waarop je wat extra energie kunt gebruiken.
Instructies

De varkensschenkels

2 varkensschenkels, 3 uien, 400 g spek, 0,75 l tafelbier, 0,5 liter Bouillon, 4 sneetjes brood, mosterd, 4 el graanmosterd, boter, 2 blaadje laurier, 2 tijm, 2 kruidnagels, 5 Jeneverbessen, peper, zout
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Pel en snipper de uien. Kruid de schenkels met peper en zout. Haal de zwoerd van het spek en snijd het in reepjes.
3
Smelt een flinke klont boter in een stoofpot met dikke bodem en kleur er de varkensschenkels in aan. Bak ze eerst op het vel en draai ze dan om.
4
Haal het vlees uit de pot. Stoof de uien glazig en doe er het spek bij.
5
Leg het vlees op de uien met spek. Giet er het bier bij.
6
Kneus de jeneverbessen in een vijzel. Doe ze met de laurier, tijm en kruidnagel bij het vlees.
7
Besmeer de boterhammen met scherpe mosterd en leg ze in de pan. Giet er bouillon (of water) bij tot het vlees onder staat en zet een deksel op de pot.
8
Laat de schenkels minstens 2 uur garen in de oven.

De zuurkool

2 blik Zuurkool, 3 uien, 1 appel, boter, 2 blaadje laurier
9
Pel en snipper de uien. Schil de appel.
10
Smelt een klont boter in een pan en stoof de uien glazig. Rasp er de appel bij en laat met het deksel op de pan even stoven.
11
Doe de zuurkool in de pan. Giet er een scheutje bouillon of water bij en leg er laurier bij. Laat stoven met het deksel op de pan.

Afwerken en serveren

1.000 g aardappelen, 4 el graanmosterd
12
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
13
Haal de schenkels voorzichtig uit de kookpot en schep eventueel het overtollige vet van de saus.
14
Serveer de schenkels met zuurkool, gekookte aardappelen en de saus met spek. Geef er graanmosterd bij.