Taart met chocoladeganache en praliné, bresiliennenootjes en mokka-ijs
Taart met chocoladeganache en praliné, bresiliennenootjes en mokka-ijs
Taart met chocoladeganache en praliné, bresiliennenootjes en mokka-ijs
Taart met chocoladeganache en praliné, bresiliennenootjes en mokka-ijs
Ingrediënten
4 personen
Witte chocolade
200 g
Ijshoorntjes
100 g
Donkere chocolade
400 g
Boter
120 g
Chocopasta
3 el
Room
350 ml
Grof zout
1 snuifje
Bresilienne nootjes
100 g
Mokka-ijs
Benodigdheden
Een taartring springvorm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Boter een springvorm of een taartring in. Bedek de randen en de bodem met een laagje boterpapier.
200 g witte chocolade
2
Breek de witte chocolade in stukken en laat de chocolade au bain-marie smelten.
100 g ijshoorntjes
3
Verkruimel de ijshoorntjes in een kom en giet er de gesmolten chocolade bij. Meng alles goed onder elkaar en stort het beslag in de taartvorm.
4
Duw de bodem goed aan zodat deze overal gelijk is. Laat de taartbodem opstijven in de koelkast.
400 g donkere chocolade, 120 g boter, 3 el Chocopasta
5
Snijd intussen de donkere chocolade in stukjes en doe ze samen met de boter en de chocopasta in een kom.
350 ml Room
6
Breng vervolgens de room in een steelpan aan de kook. Giet de warme room op de chocolade, de chocopasta en de boter. Meng alles goed onder elkaar tot de chocolade en de boter helemaal gesmolten zijn.
1 snuifje grof zout
7
Voeg er nog een snuif grof zout aan toe en stort het beslag in de opgesteven taartvorm.
100 g Bresilienne nootjes
8
Strooi de Brésiliennenootjes over de taart. Laat het geheel minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
mokka-ijs
9
Snijd de taart in dunne spiesjes en serveer ze met mokka-ijs of een smaak naar keuze.
1
Boter een springvorm of een taartring in. Bedek de randen en de bodem met een laagje boterpapier.
200 g witte chocolade
2
Breek de witte chocolade in stukken en laat de chocolade au bain-marie smelten.
100 g ijshoorntjes
3
Verkruimel de ijshoorntjes in een kom en giet er de gesmolten chocolade bij. Meng alles goed onder elkaar en stort het beslag in de taartvorm.
4
Duw de bodem goed aan zodat deze overal gelijk is. Laat de taartbodem opstijven in de koelkast.
400 g donkere chocolade, 120 g boter, 3 el Chocopasta
5
Snijd intussen de donkere chocolade in stukjes en doe ze samen met de boter en de chocopasta in een kom.
350 ml Room
6
Breng vervolgens de room in een steelpan aan de kook. Giet de warme room op de chocolade, de chocopasta en de boter. Meng alles goed onder elkaar tot de chocolade en de boter helemaal gesmolten zijn.
1 snuifje grof zout
7
Voeg er nog een snuif grof zout aan toe en stort het beslag in de opgesteven taartvorm.
100 g Bresilienne nootjes
8
Strooi de Brésiliennenootjes over de taart. Laat het geheel minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
mokka-ijs
9
Snijd de taart in dunne spiesjes en serveer ze met mokka-ijs of een smaak naar keuze.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Witte chocolade
200 g
Ijshoorntjes
100 g
Donkere chocolade
400 g
Boter
120 g
Chocopasta
3 el
Room
350 ml
Grof zout
1 snuifje
Bresilienne nootjes
100 g
Mokka-ijs
Taart met chocoladeganache en praliné, bresiliennenootjes en mokka-ijs
Voor alle chocoladeliefhebbers onder ons maakt Jeroen een fantastische taart met chocolade, chocolade en nog meer chocolade. En ook een beetje nootjes! Dit is genieten van de eerst tot de laatste hap.Instructies
1
Boter een springvorm of een taartring in. Bedek de randen en de bodem met een laagje boterpapier.
200 g witte chocolade
2
Breek de witte chocolade in stukken en laat de chocolade au bain-marie smelten.
100 g ijshoorntjes
3
Verkruimel de ijshoorntjes in een kom en giet er de gesmolten chocolade bij. Meng alles goed onder elkaar en stort het beslag in de taartvorm.
4
Duw de bodem goed aan zodat deze overal gelijk is. Laat de taartbodem opstijven in de koelkast.
400 g donkere chocolade, 120 g boter, 3 el Chocopasta
5
Snijd intussen de donkere chocolade in stukjes en doe ze samen met de boter en de chocopasta in een kom.
350 ml Room
6
Breng vervolgens de room in een steelpan aan de kook. Giet de warme room op de chocolade, de chocopasta en de boter. Meng alles goed onder elkaar tot de chocolade en de boter helemaal gesmolten zijn.
1 snuifje grof zout
7
Voeg er nog een snuif grof zout aan toe en stort het beslag in de opgesteven taartvorm.
100 g Bresilienne nootjes
8
Strooi de Brésiliennenootjes over de taart. Laat het geheel minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
mokka-ijs
9
Snijd de taart in dunne spiesjes en serveer ze met mokka-ijs of een smaak naar keuze.