Broccolisoep met kruidenkaas en ham
Broccolisoep met kruidenkaas en ham
Broccolisoep met kruidenkaas en ham
Broccolisoep met kruidenkaas en ham
Ingrediënten
4 personen
Prei
1
Broccoli's
2
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Olijfolie
Laurier
Verse tijm
Groentebouillon
3 l
Kruidenkaas
100 g
Gekookte ham
200 g
Benodigdheden
Een beetje keukentouw voor het bouquet garni, een staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Broccolisoep met kruidenkaas en ham
1 prei
1
Versnij de prei grof. Gebruik ook gerust een deel van het groen van de prei.
2 broccoli's
2
Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steeltjes van de groente in stukjes, want ze bevatten veel smaak.
3
Was de prei en de stukjes broccoli in ruim water, zodat er geen zand of aarde achterblijft.
4
Verzamel de groenten in een vergiet en laat ze uitlekken.
5
Verhit een ruime stoofpot of een soepketel op matig vuur. Giet er een scheutje olijfolie in.
2 ajuinen, 1 teentje Look
6
Pel de uien en de look. Snij de groenten grof.
olijfolie
7
Stoof de uien en de look in de olijfolie. Roer regelmatig en laat de uien niet bruin worden.
8
Hou enkele kleine broccoliroosjes opzij. De rest van de broccoli en de stukken prei mogen de pot in. Laat alles enkele minuten stoven en roer de groentemengeling regelmatig even om.
laurier, verse tijm
9
Maak een bouquet garni en voeg het toe aan de groenten.
3 l groentebouillon
10
Schenk de groentebouillon bij de groenten. Bekijk hier hoe je verse bouillon maakt.
11
Laat de soep een half uurtje sudderen op een zacht vuur.
12
Verwijder het bouquet garni en mix de soep grondig. Voor een fijner resultaat kan je de soep ook zeven.
100 g kruidenkaas
13
Schep de kruidenkaas in de soep en mix alles nog even.
14
Strooi (kort voor het serveren) de overgebleven roosjes broccoli in de soep. Laat ze heel even garen.
200 g gekookte ham
15
Snij de gekookte ham in kleine kubusjes.
Afwerking
16
Strooi in elke soepkom of -bord een portie hamblokjes. Schep er ook telkens een beetje verse kruidenkaas bij.
17
Schenk er de warme broccolisoep over.
Broccolisoep met kruidenkaas en ham
1 prei
1
Versnij de prei grof. Gebruik ook gerust een deel van het groen van de prei.
2 broccoli's
2
Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steeltjes van de groente in stukjes, want ze bevatten veel smaak.
3
Was de prei en de stukjes broccoli in ruim water, zodat er geen zand of aarde achterblijft.
4
Verzamel de groenten in een vergiet en laat ze uitlekken.
5
Verhit een ruime stoofpot of een soepketel op matig vuur. Giet er een scheutje olijfolie in.
2 ajuinen, 1 teentje Look
6
Pel de uien en de look. Snij de groenten grof.
olijfolie
7
Stoof de uien en de look in de olijfolie. Roer regelmatig en laat de uien niet bruin worden.
8
Hou enkele kleine broccoliroosjes opzij. De rest van de broccoli en de stukken prei mogen de pot in. Laat alles enkele minuten stoven en roer de groentemengeling regelmatig even om.
laurier, verse tijm
9
Maak een bouquet garni en voeg het toe aan de groenten.
3 l groentebouillon
10
Schenk de groentebouillon bij de groenten. Bekijk hier hoe je verse bouillon maakt.
11
Laat de soep een half uurtje sudderen op een zacht vuur.
12
Verwijder het bouquet garni en mix de soep grondig. Voor een fijner resultaat kan je de soep ook zeven.
100 g kruidenkaas
13
Schep de kruidenkaas in de soep en mix alles nog even.
14
Strooi (kort voor het serveren) de overgebleven roosjes broccoli in de soep. Laat ze heel even garen.
200 g gekookte ham
15
Snij de gekookte ham in kleine kubusjes.
Afwerking
16
Strooi in elke soepkom of -bord een portie hamblokjes. Schep er ook telkens een beetje verse kruidenkaas bij.
17
Schenk er de warme broccolisoep over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Prei
1
Broccoli's
2
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Olijfolie
Laurier
Verse tijm
Groentebouillon
3 l
Kruidenkaas
100 g
Gekookte ham
200 g
Broccolisoep met kruidenkaas en ham
Broccoli is veelzijdig en zeer gezond. Combineer ze met kruidenkaas en blokjes ham en je krijgt een stevige en smakelijke soep voor bij de boterham, de lunch of zomaar tussendoor.Instructies
Broccolisoep met kruidenkaas en ham
1 prei
1
Versnij de prei grof. Gebruik ook gerust een deel van het groen van de prei.
2 broccoli's
2
Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steeltjes van de groente in stukjes, want ze bevatten veel smaak.
3
Was de prei en de stukjes broccoli in ruim water, zodat er geen zand of aarde achterblijft.
4
Verzamel de groenten in een vergiet en laat ze uitlekken.
5
Verhit een ruime stoofpot of een soepketel op matig vuur. Giet er een scheutje olijfolie in.
2 ajuinen, 1 teentje Look
6
Pel de uien en de look. Snij de groenten grof.
olijfolie
7
Stoof de uien en de look in de olijfolie. Roer regelmatig en laat de uien niet bruin worden.
8
Hou enkele kleine broccoliroosjes opzij. De rest van de broccoli en de stukken prei mogen de pot in. Laat alles enkele minuten stoven en roer de groentemengeling regelmatig even om.
laurier, verse tijm
9
Maak een bouquet garni en voeg het toe aan de groenten.
3 l groentebouillon
10
Schenk de groentebouillon bij de groenten. Bekijk hier hoe je verse bouillon maakt.
11
Laat de soep een half uurtje sudderen op een zacht vuur.
12
Verwijder het bouquet garni en mix de soep grondig. Voor een fijner resultaat kan je de soep ook zeven.
100 g kruidenkaas
13
Schep de kruidenkaas in de soep en mix alles nog even.
14
Strooi (kort voor het serveren) de overgebleven roosjes broccoli in de soep. Laat ze heel even garen.
200 g gekookte ham
15
Snij de gekookte ham in kleine kubusjes.
Afwerking
16
Strooi in elke soepkom of -bord een portie hamblokjes. Schep er ook telkens een beetje verse kruidenkaas bij.
17
Schenk er de warme broccolisoep over.