dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade (thumbnail)Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade

Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade

50m
10
94%
8K
Recepten

Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade

Een bom in laagjes! Zo kan je dit dessert met sinaasappel, cake, mousse van sinaas en chocolade het allerbest omschrijven. Het ziet er ook nog eens fantastisch uit, dus gewoon klaarmaken en genieten.
Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade (thumbnail)Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade

Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade

50m
10
94%
8K
Recepten

Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade

Een bom in laagjes! Zo kan je dit dessert met sinaasappel, cake, mousse van sinaas en chocolade het allerbest omschrijven. Het ziet er ook nog eens fantastisch uit, dus gewoon klaarmaken en genieten.
Type gerechtDessert
Totale tijd50m
Ingrediënten10
Beoordeling94%
Aantal likes8K

Ingrediënten

4 personen
Gelatine
1,5 blaadjes
Room
0,5 scheutjes
Room
0,15 l
Grand marnier
0,03 l
Appelsienen
2
Platte kaas
225 g
Poedersuiker
40 g
Vanillestok
0,5
Quatre quarts cake
0,5
Chocoladeschilfers
50 g
Cacaopoeder
2 el

Benodigdheden

Een groot trifleglas of 8 wijnglazen, spuitzak, maatbeker, garde of keukenmachine

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1,5 blaadjes gelatine
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
0,5 scheutjes Room, 0,03 l Grand Marnier, 2 appelsienen
2
Doe de room in een kookpot. Rasp de zestes van een sinaasappel erbij en voeg er het sinaasappelsap aan toe, gevolgd door de Grand Marnier. Breng de room aan de kook.
225 g platte kaas, 40 g poedersuiker, 0,5 vanillestok
3
Schep de plattekaas in een kom en voeg de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestokje toe. Meng alles goed onder elkaar.
0,15 l Room
4
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer de helft van de de room vervolgens door de plattekaas. Klop de rest van de room half op (yoghurtdikte) en spatel hem onder de plattekaas. Doe het mengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
5
Snijd de sinaasappels à vif en vervolgens in plakjes.
0,5 quatre quarts cake, 50 g chocoladeschilfers, 2 el cacaopoeder
6
Breek de cake in stukken en leg een deel ervan op de bodem van het glas waarin je de trifle zal serveren. Spuit vervolgens een deel van de opgesteven room over de cake. Schik enkele plakjes sinaasappel tegen de rand van het glas. Strooi er wat cacaopoeder en chocoladeschilfers over. Herhaal de handelingen tot het glas bijna volledig gevuld is. Werk af met extra chocoladeschilfers en cacaopoeder.
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2
Doe de room in een kookpot. Rasp de zestes van een sinaasappel erbij en voeg er het sinaasappelsap aan toe, gevolgd door de Grand Marnier. Breng de room aan de kook.

Instructies

1,5 blaadjes gelatine
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
0,5 scheutjes Room, 0,03 l Grand Marnier, 2 appelsienen
2
Doe de room in een kookpot. Rasp de zestes van een sinaasappel erbij en voeg er het sinaasappelsap aan toe, gevolgd door de Grand Marnier. Breng de room aan de kook.
225 g platte kaas, 40 g poedersuiker, 0,5 vanillestok
3
Schep de plattekaas in een kom en voeg de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestokje toe. Meng alles goed onder elkaar.
0,15 l Room
4
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer de helft van de de room vervolgens door de plattekaas. Klop de rest van de room half op (yoghurtdikte) en spatel hem onder de plattekaas. Doe het mengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
5
Snijd de sinaasappels à vif en vervolgens in plakjes.
0,5 quatre quarts cake, 50 g chocoladeschilfers, 2 el cacaopoeder
6
Breek de cake in stukken en leg een deel ervan op de bodem van het glas waarin je de trifle zal serveren. Spuit vervolgens een deel van de opgesteven room over de cake. Schik enkele plakjes sinaasappel tegen de rand van het glas. Strooi er wat cacaopoeder en chocoladeschilfers over. Herhaal de handelingen tot het glas bijna volledig gevuld is. Werk af met extra chocoladeschilfers en cacaopoeder.
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2
Doe de room in een kookpot. Rasp de zestes van een sinaasappel erbij en voeg er het sinaasappelsap aan toe, gevolgd door de Grand Marnier. Breng de room aan de kook.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade (thumbnail)Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade
4 personen
50m
Ingrediënten
Gelatine
1,5 blaadjes
Room
0,5 scheutjes
Room
0,15 l
Grand marnier
0,03 l
Appelsienen
2
Platte kaas
225 g
Poedersuiker
40 g
Vanillestok
0,5
Quatre quarts cake
0,5
Chocoladeschilfers
50 g
Cacaopoeder
2 el

Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade

Een bom in laagjes! Zo kan je dit dessert met sinaasappel, cake, mousse van sinaas en chocolade het allerbest omschrijven. Het ziet er ook nog eens fantastisch uit, dus gewoon klaarmaken en genieten.
Instructies
1,5 blaadjes gelatine
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
0,5 scheutjes Room, 0,03 l Grand Marnier, 2 appelsienen
2
Doe de room in een kookpot. Rasp de zestes van een sinaasappel erbij en voeg er het sinaasappelsap aan toe, gevolgd door de Grand Marnier. Breng de room aan de kook.
225 g platte kaas, 40 g poedersuiker, 0,5 vanillestok
3
Schep de plattekaas in een kom en voeg de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestokje toe. Meng alles goed onder elkaar.
0,15 l Room
4
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer de helft van de de room vervolgens door de plattekaas. Klop de rest van de room half op (yoghurtdikte) en spatel hem onder de plattekaas. Doe het mengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
5
Snijd de sinaasappels à vif en vervolgens in plakjes.
0,5 quatre quarts cake, 50 g chocoladeschilfers, 2 el cacaopoeder
6
Breek de cake in stukken en leg een deel ervan op de bodem van het glas waarin je de trifle zal serveren. Spuit vervolgens een deel van de opgesteven room over de cake. Schik enkele plakjes sinaasappel tegen de rand van het glas. Strooi er wat cacaopoeder en chocoladeschilfers over. Herhaal de handelingen tot het glas bijna volledig gevuld is. Werk af met extra chocoladeschilfers en cacaopoeder.