Gestoomde zeetong met puree, zeekraal en botersaus met citroen
Gestoomde zeetong met puree, zeekraal en botersaus met citroen
Gestoomde zeetong met puree, zeekraal en botersaus met citroen
Gestoomde zeetong met puree, zeekraal en botersaus met citroen
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
800 g
Water
0,2 l
Noilly prat
0,2 l
Citroen
1
Room
1 scheutje
Sjalotten
2
Tijm
Laurier
Steranijs
1
Zeetongen
12
Boter
1 een klontje
Boter
100 g
Boter
1 klontje
Look
1 teentje
Zeekraal
200 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de stoomoven voorverwarmen of breng wat water aan de kook met een stoommandje.
800 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
0,2 l Water, 0,2 l Noilly Prat, 1 citroen, 1 scheutje Room, 1 Sjalotten, tijm, laurier, 1 Steranijs
3
Giet de Noilly prat en het water in een pannetje en pers er het sap van een citroen bij. Voeg er een scheutje room aan toe. Snipper een sjalot fijn, voeg ze toe en breng het geheel aan de kook. Kruid met tijm, laurier, steranijs, peper en zout. Laat de reductie voor ¾ inkoken.
12 zeetongen
4
Kruid de vis met peper en zout. Rol de zeetongfilets op tot een rolletje en steek er een prikker door. Stoom de vis 5 minuten in de stoomoven.
1 een klontje boter, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 200 g Zeekraal
5
Laat een klontje boter smelten in een pan. Snipper een sjalot fijn en stoof ze aan in de boter evenals de plette look. Kook de zeekraal kort af en voeg hem toe aan de sjalot en de look. Kruid met wat peper.
100 g boter
6
Haal de tijm en de laurier uit de reductie, zet de pan weer op het vuur en voeg de boter er al roerend in blokjes aan toe, tot je een mooie gebonden saus hebt. Rasp de schil van een citroen bij de saus.
1 eierdooier, 1 klontje boter, 1 scheutje melk
7
Giet de aardappelen af en voeg er de dooier, de boter en een scheutje melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid de puree met een snuifje zout.
8
Schep een lepel puree op een bord, schep er wat gestoofde zeekraal bij en leg er twee rolletjes gestoomde vis bij. Werk het bord tot slot af met een flinke lepel saus over de zeetongrolletjes.
1
Laat de stoomoven voorverwarmen of breng wat water aan de kook met een stoommandje.
800 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
0,2 l Water, 0,2 l Noilly Prat, 1 citroen, 1 scheutje Room, 1 Sjalotten, tijm, laurier, 1 Steranijs
3
Giet de Noilly prat en het water in een pannetje en pers er het sap van een citroen bij. Voeg er een scheutje room aan toe. Snipper een sjalot fijn, voeg ze toe en breng het geheel aan de kook. Kruid met tijm, laurier, steranijs, peper en zout. Laat de reductie voor ¾ inkoken.
12 zeetongen
4
Kruid de vis met peper en zout. Rol de zeetongfilets op tot een rolletje en steek er een prikker door. Stoom de vis 5 minuten in de stoomoven.
1 een klontje boter, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 200 g Zeekraal
5
Laat een klontje boter smelten in een pan. Snipper een sjalot fijn en stoof ze aan in de boter evenals de plette look. Kook de zeekraal kort af en voeg hem toe aan de sjalot en de look. Kruid met wat peper.
100 g boter
6
Haal de tijm en de laurier uit de reductie, zet de pan weer op het vuur en voeg de boter er al roerend in blokjes aan toe, tot je een mooie gebonden saus hebt. Rasp de schil van een citroen bij de saus.
1 eierdooier, 1 klontje boter, 1 scheutje melk
7
Giet de aardappelen af en voeg er de dooier, de boter en een scheutje melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid de puree met een snuifje zout.
8
Schep een lepel puree op een bord, schep er wat gestoofde zeekraal bij en leg er twee rolletjes gestoomde vis bij. Werk het bord tot slot af met een flinke lepel saus over de zeetongrolletjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Frietaardappelen
800 g
Water
0,2 l
Noilly prat
0,2 l
Citroen
1
Room
1 scheutje
Sjalotten
2
Tijm
Laurier
Steranijs
1
Zeetongen
12
Boter
1 een klontje
Boter
100 g
Boter
1 klontje
Look
1 teentje
Zeekraal
200 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Gestoomde zeetong met puree, zeekraal en botersaus met citroen
Het is nog eens tijd voor klassieke Dagelijkse kost. Deze gestoomde zeetongrolletjes met zeekraal en botersaus met citroen zijn daar een prima schoolvoorbeeld van. Dit is het ideale tussengerecht op een culinaire avond!Instructies
1
Laat de stoomoven voorverwarmen of breng wat water aan de kook met een stoommandje.
800 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
0,2 l Water, 0,2 l Noilly Prat, 1 citroen, 1 scheutje Room, 1 Sjalotten, tijm, laurier, 1 Steranijs
3
Giet de Noilly prat en het water in een pannetje en pers er het sap van een citroen bij. Voeg er een scheutje room aan toe. Snipper een sjalot fijn, voeg ze toe en breng het geheel aan de kook. Kruid met tijm, laurier, steranijs, peper en zout. Laat de reductie voor ¾ inkoken.
12 zeetongen
4
Kruid de vis met peper en zout. Rol de zeetongfilets op tot een rolletje en steek er een prikker door. Stoom de vis 5 minuten in de stoomoven.
1 een klontje boter, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 200 g Zeekraal
5
Laat een klontje boter smelten in een pan. Snipper een sjalot fijn en stoof ze aan in de boter evenals de plette look. Kook de zeekraal kort af en voeg hem toe aan de sjalot en de look. Kruid met wat peper.
100 g boter
6
Haal de tijm en de laurier uit de reductie, zet de pan weer op het vuur en voeg de boter er al roerend in blokjes aan toe, tot je een mooie gebonden saus hebt. Rasp de schil van een citroen bij de saus.
1 eierdooier, 1 klontje boter, 1 scheutje melk
7
Giet de aardappelen af en voeg er de dooier, de boter en een scheutje melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid de puree met een snuifje zout.
8
Schep een lepel puree op een bord, schep er wat gestoofde zeekraal bij en leg er twee rolletjes gestoomde vis bij. Werk het bord tot slot af met een flinke lepel saus over de zeetongrolletjes.