Gegrilde schartong met aardappelen en koude tartaar
Gegrilde schartong met aardappelen en koude tartaar
Gegrilde schartong met aardappelen en koude tartaar
Gegrilde schartong met aardappelen en koude tartaar
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Sjalotten
2
Olijfolie
0,2 l
Olijfolie
Augurken
40 g
Ansjovis
50 g
Sherry-azijn
Bieslook
0,5 bosjes
Kervel
Dragon
Peterselie
Peper
Zout
Schartongen
4
Eieren
3
Benodigdheden
Een grillpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De aardappelsalade
800 g aardappelen, 2 Sjalotten, 0,2 l olijfolie, 40 g augurken, 50 g Ansjovis, sherry-azijn, 0,5 bosjes Bieslook, kervel, dragon, peterselie, peper, zout, 3 eieren
1
Kook de eieren op ongeveer 9 minuten hard. Haal ze uit de kookpot en laat ze in koud water afkoelen. Pel de eieren.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke blokken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Gebruik eventueel het water waarin je de eieren kookte.
3
Giet de aardappelen af en spoel ze (een paar keer) met koud water tot ze goed fris zijn.
4
Pel en snipper de sjalotten. Prak de eieren met een vork. Meng de sjalotten met het ei.
5
Snijd de ansjovis en de augurken fijn. Doe kappertjes, augurken en ansjovis bij de eieren en sjalotten. Giet er een scheut olijfolie bij en meng goed.
6
Schep er voorzichtig de afgekoelde aardappelblokjes door en breng op smaak met een scheutje azijn.
7
Snipper de bieslook en de peterselie grof. Rits de blaadjes van de dragon en de kervel. Meng alles voorzichtig door de aardappelsalade.
8
Breng eventueel op smaak met een klein beetje zout en peper.
De tongschar
4 schartongen, olijfolie, peper, zout
9
Laat een grillpan heel heet worden op een hoog vuur.
10
Dep de vis droog en wrijf de ‘viskant’ in met olijfolie. Kruid de ‘velkant’ met peper en zout.
11
Grill de vis kort in de hete grillpan.
Afwerken en serveren
olijfolie
12
Schep wat aardappelsalade op de borden.
13
Leg de gegrilde schartong op de aardappelsalade en werk af met een likje olijfolie.
De aardappelsalade
800 g aardappelen, 2 Sjalotten, 0,2 l olijfolie, 40 g augurken, 50 g Ansjovis, sherry-azijn, 0,5 bosjes Bieslook, kervel, dragon, peterselie, peper, zout, 3 eieren
1
Kook de eieren op ongeveer 9 minuten hard. Haal ze uit de kookpot en laat ze in koud water afkoelen. Pel de eieren.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke blokken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Gebruik eventueel het water waarin je de eieren kookte.
3
Giet de aardappelen af en spoel ze (een paar keer) met koud water tot ze goed fris zijn.
4
Pel en snipper de sjalotten. Prak de eieren met een vork. Meng de sjalotten met het ei.
5
Snijd de ansjovis en de augurken fijn. Doe kappertjes, augurken en ansjovis bij de eieren en sjalotten. Giet er een scheut olijfolie bij en meng goed.
6
Schep er voorzichtig de afgekoelde aardappelblokjes door en breng op smaak met een scheutje azijn.
7
Snipper de bieslook en de peterselie grof. Rits de blaadjes van de dragon en de kervel. Meng alles voorzichtig door de aardappelsalade.
8
Breng eventueel op smaak met een klein beetje zout en peper.
De tongschar
4 schartongen, olijfolie, peper, zout
9
Laat een grillpan heel heet worden op een hoog vuur.
10
Dep de vis droog en wrijf de ‘viskant’ in met olijfolie. Kruid de ‘velkant’ met peper en zout.
11
Grill de vis kort in de hete grillpan.
Afwerken en serveren
olijfolie
12
Schep wat aardappelsalade op de borden.
13
Leg de gegrilde schartong op de aardappelsalade en werk af met een likje olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Sjalotten
2
Olijfolie
0,2 l
Olijfolie
Augurken
40 g
Ansjovis
50 g
Sherry-azijn
Bieslook
0,5 bosjes
Kervel
Dragon
Peterselie
Peper
Zout
Schartongen
4
Eieren
3
Gegrilde schartong met aardappelen en koude tartaar
Schartong of tongschar is bekend onder heel wat namen waaronder melktong, steenschol of steenschar. Het is een delicate vis die wordt gevangen in de Noordzee en quasi het hele jaar verkrijgbaar is.In plaats van er tartaarsaus bij te geven, maakt Jeroen een aardappelsalade met alle ingrediënten van tartaar: kappertjes, hardgekookte eieren en veel groene kruiden. In combinatie met de gegrilde vis is het een perfecte lichte lunch of voorgerecht.Instructies
De aardappelsalade
800 g aardappelen, 2 Sjalotten, 0,2 l olijfolie, 40 g augurken, 50 g Ansjovis, sherry-azijn, 0,5 bosjes Bieslook, kervel, dragon, peterselie, peper, zout, 3 eieren
1
Kook de eieren op ongeveer 9 minuten hard. Haal ze uit de kookpot en laat ze in koud water afkoelen. Pel de eieren.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke blokken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Gebruik eventueel het water waarin je de eieren kookte.
3
Giet de aardappelen af en spoel ze (een paar keer) met koud water tot ze goed fris zijn.
4
Pel en snipper de sjalotten. Prak de eieren met een vork. Meng de sjalotten met het ei.
5
Snijd de ansjovis en de augurken fijn. Doe kappertjes, augurken en ansjovis bij de eieren en sjalotten. Giet er een scheut olijfolie bij en meng goed.
6
Schep er voorzichtig de afgekoelde aardappelblokjes door en breng op smaak met een scheutje azijn.
7
Snipper de bieslook en de peterselie grof. Rits de blaadjes van de dragon en de kervel. Meng alles voorzichtig door de aardappelsalade.
8
Breng eventueel op smaak met een klein beetje zout en peper.
De tongschar
4 schartongen, olijfolie, peper, zout
9
Laat een grillpan heel heet worden op een hoog vuur.
10
Dep de vis droog en wrijf de ‘viskant’ in met olijfolie. Kruid de ‘velkant’ met peper en zout.
11
Grill de vis kort in de hete grillpan.
Afwerken en serveren
olijfolie
12
Schep wat aardappelsalade op de borden.
13
Leg de gegrilde schartong op de aardappelsalade en werk af met een likje olijfolie.