Instructies
4 personen
De aardappelsalade
800 g aardappelen, 2 Sjalotten, 0,2 l olijfolie, 40 g augurken, 50 g Ansjovis, sherry-azijn, 0,5 bosjes Bieslook, kervel, dragon, peterselie, peper, zout, 3 eieren
1
Kook de eieren op ongeveer 9 minuten hard. Haal ze uit de kookpot en laat ze in koud water afkoelen. Pel de eieren.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke blokken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Gebruik eventueel het water waarin je de eieren kookte.
3
Giet de aardappelen af en spoel ze (een paar keer) met koud water tot ze goed fris zijn.
4
Pel en snipper de sjalotten. Prak de eieren met een vork. Meng de sjalotten met het ei.
5
Snijd de ansjovis en de augurken fijn. Doe kappertjes, augurken en ansjovis bij de eieren en sjalotten. Giet er een scheut olijfolie bij en meng goed.
6
Schep er voorzichtig de afgekoelde aardappelblokjes door en breng op smaak met een scheutje azijn.
7
Snipper de bieslook en de peterselie grof. Rits de blaadjes van de dragon en de kervel. Meng alles voorzichtig door de aardappelsalade.
8
Breng eventueel op smaak met een klein beetje zout en peper.
De tongschar
4 schartongen, olijfolie, peper, zout
9
Laat een grillpan heel heet worden op een hoog vuur.
10
Dep de vis droog en wrijf de ‘viskant’ in met olijfolie. Kruid de ‘velkant’ met peper en zout.
11
Grill de vis kort in de hete grillpan.
Afwerken en serveren
olijfolie
12
Schep wat aardappelsalade op de borden.
13