Fabada
Fabada
Fabada
Fabada
Ingrediënten
4 personen
Witte bonen
200 g
Groentebouillon
1 l
Olijfolie
Zwarte pens
1
Pens
1
Chorizo
2
Spek
200 g
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Tomatenpuree
70 g
Harissa
1 een toefje
Saffraan
2 potjes
Gerookt paprikapoeder
Witte wijn
0,4 l
Tomatenblokjes
800 g
Zout
Peterselie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g Witte bonen
1
Week de bonen een nacht in koud water.
1 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
3
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
olijfolie
4
Zet een grote kookpot op het vuur met een flinke scheut olijfolie.
1 zwarte pens, 1 Pens, 2 chorizo, 200 g spek
5
Snijd de pensen, de chorizo en het spek in stukken. Bak al het vlees in de olie.
3 ajuinen
6
Pel en snipper de uien niet te fijn.
7
Haal het vlees uit de kookpot. Bak de uien in dezelfde vetstof.
3 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen. Stoof ze met de uien.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
9
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
70 g Tomatenpuree, 1 een toefje Harissa
10
Doe er de tomatenpuree en de harissa bij. Laat even mee bakken.
2 potjes saffraan, gerookt paprikapoeder
11
Voeg er de saffraan en een snuif gerookt paprikapoeder aan toe.
0,4 l witte wijn, 800 g Tomatenblokjes, zout
12
Blus met de witte wijn. Laat even doorkoken. Voeg er de tomatenblokjes en een scheutje water aan toe. Kruid met een snuif zout.
13
Giet de bonen af. Doe ze in de kookpot. Leg er ook het vlees weer in.
14
Giet er de bouillon bij. Zet een deksel op de pan en laat minstens 1,5 uur garen in de voorverwarmde oven.
peterselie
15
Snipper de peterselie.
16
Serveer de ovenschotel met wat fijngesnipperde peterselie. Geef er brood bij.
200 g Witte bonen
1
Week de bonen een nacht in koud water.
1 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
3
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
olijfolie
4
Zet een grote kookpot op het vuur met een flinke scheut olijfolie.
1 zwarte pens, 1 Pens, 2 chorizo, 200 g spek
5
Snijd de pensen, de chorizo en het spek in stukken. Bak al het vlees in de olie.
3 ajuinen
6
Pel en snipper de uien niet te fijn.
7
Haal het vlees uit de kookpot. Bak de uien in dezelfde vetstof.
3 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen. Stoof ze met de uien.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
9
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
70 g Tomatenpuree, 1 een toefje Harissa
10
Doe er de tomatenpuree en de harissa bij. Laat even mee bakken.
2 potjes saffraan, gerookt paprikapoeder
11
Voeg er de saffraan en een snuif gerookt paprikapoeder aan toe.
0,4 l witte wijn, 800 g Tomatenblokjes, zout
12
Blus met de witte wijn. Laat even doorkoken. Voeg er de tomatenblokjes en een scheutje water aan toe. Kruid met een snuif zout.
13
Giet de bonen af. Doe ze in de kookpot. Leg er ook het vlees weer in.
14
Giet er de bouillon bij. Zet een deksel op de pan en laat minstens 1,5 uur garen in de voorverwarmde oven.
peterselie
15
Snipper de peterselie.
16
Serveer de ovenschotel met wat fijngesnipperde peterselie. Geef er brood bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Witte bonen
200 g
Groentebouillon
1 l
Olijfolie
Zwarte pens
1
Pens
1
Chorizo
2
Spek
200 g
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Tomatenpuree
70 g
Harissa
1 een toefje
Saffraan
2 potjes
Gerookt paprikapoeder
Witte wijn
0,4 l
Tomatenblokjes
800 g
Zout
Peterselie
Fabada
Een Spaanse klassieker met verschillende soorten vlees: spek, witte pens, zwarte pens en verse chorizo. Daarbij komen witte bonen. Het is een oude soort soep of stoofschotel uit het noorden van Spanje.Instructies
200 g Witte bonen
1
Week de bonen een nacht in koud water.
1 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
3
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
olijfolie
4
Zet een grote kookpot op het vuur met een flinke scheut olijfolie.
1 zwarte pens, 1 Pens, 2 chorizo, 200 g spek
5
Snijd de pensen, de chorizo en het spek in stukken. Bak al het vlees in de olie.
3 ajuinen
6
Pel en snipper de uien niet te fijn.
7
Haal het vlees uit de kookpot. Bak de uien in dezelfde vetstof.
3 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen. Stoof ze met de uien.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
9
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
70 g Tomatenpuree, 1 een toefje Harissa
10
Doe er de tomatenpuree en de harissa bij. Laat even mee bakken.
2 potjes saffraan, gerookt paprikapoeder
11
Voeg er de saffraan en een snuif gerookt paprikapoeder aan toe.
0,4 l witte wijn, 800 g Tomatenblokjes, zout
12
Blus met de witte wijn. Laat even doorkoken. Voeg er de tomatenblokjes en een scheutje water aan toe. Kruid met een snuif zout.
13
Giet de bonen af. Doe ze in de kookpot. Leg er ook het vlees weer in.
14
Giet er de bouillon bij. Zet een deksel op de pan en laat minstens 1,5 uur garen in de voorverwarmde oven.
peterselie
15
Snipper de peterselie.
16
Serveer de ovenschotel met wat fijngesnipperde peterselie. Geef er brood bij.