dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met raapstelen en salsiccia  (thumbnail)Pasta met raapstelen en salsiccia

Pasta met raapstelen en salsiccia

45m
12
-
1.6K
Recepten

Pasta met raapstelen en salsiccia

Raapstelen zijn groenten die je gemakkelijk zelf in je moestuin kunt planten. Ze smaken een beetje bitter en zijn het lekkerst in een pastagerecht als ze nog wat knapperig zijn. Italië in je bord in een versie van 'Geronimo'!
Pasta met raapstelen en salsiccia  (thumbnail)Pasta met raapstelen en salsiccia

Pasta met raapstelen en salsiccia

45m
12
-
1.6K
Recepten

Pasta met raapstelen en salsiccia

Raapstelen zijn groenten die je gemakkelijk zelf in je moestuin kunt planten. Ze smaken een beetje bitter en zijn het lekkerst in een pastagerecht als ze nog wat knapperig zijn. Italië in je bord in een versie van 'Geronimo'!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes1.6K

Ingrediënten

4 personen
Venkelworsten
4
Raapstelen
2 bosjes
Boter
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Olijfolie
Tomatenpuree
70 g
Harissa
2 tl
Tomaten
10
Zout
Pasta
500 g
Artisjokharten
1 blik

Benodigdheden

Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pasta met raapstelen en salsiccia

4 venkelworsten, 2 bosjes raapstelen
1
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Spoel de raapstelen onder stromend water en laat ze uitlekken.
2
Knijp het gehakt uit de worsten en rol er kleine balletjes van.
boter
3
Smelt een klontje boter in een pan en kleur de balletjes rondom bruin.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen. Pel de knoflook en snipper de tenen fijn. Plet ze met het plat van een mes.
TIPLeg de achterkant van het mes op de gesnipperde knoflook. Leg er je handpalm op en duw het mes weg tot je knoflookpuree krijgt.
olijfolie, 70 g Tomatenpuree, 2 tl Harissa
5
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot en fruit de uien. Doe er de knoflook bij en laat mee stoven. Doe er de tomatenpuree en een toef harissa bij. Laat de tomatenpuree even mee bakken.
TIPDoor de tomatenpuree even mee te bakken, wordt hij minder zuur.
10 tomaten
6
Snijd de tomaten in stukken en mix ze in de hakmolen.
7
Zeef de tomatenpulp bij de uien. Laat de saus wat inkoken tot ze wat gebonden is.
zout, 500 g pasta
8
Breng intussen water met een snuifje zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar.
TIPGebruik bij voorkeur treccia, een soort gedraaide pasta van harde durumtarwe die door een koperen matrijs wordt geduwd waardoor hij wat korrelig blijft. De structuur en de vorm zorgen ervoor dat de saus er goed blijft aan plakken.
9
Doe de balletjes bij de tomatensaus en laat ze verder garen.
TIPJe kunt de saus ook lang laten sudderen op lage temperatuur in de oven.
1 blik artisjokharten
10
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vier. Doe ze bij de saus. Kruid met een snuifje zout.
11
Snijd de raapstelen in kleinere stukken.
12
Meng de pasta door de saus en voeg er ten slotte de in stukjes gesneden raapstelen aan toe.
13
Serveer meteen.
1
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Spoel de raapstelen onder stromend water en laat ze uitlekken.
2
Knijp het gehakt uit de worsten en rol er kleine balletjes van.

Instructies

Pasta met raapstelen en salsiccia

4 venkelworsten, 2 bosjes raapstelen
1
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Spoel de raapstelen onder stromend water en laat ze uitlekken.
2
Knijp het gehakt uit de worsten en rol er kleine balletjes van.
boter
3
Smelt een klontje boter in een pan en kleur de balletjes rondom bruin.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen. Pel de knoflook en snipper de tenen fijn. Plet ze met het plat van een mes.
TIPLeg de achterkant van het mes op de gesnipperde knoflook. Leg er je handpalm op en duw het mes weg tot je knoflookpuree krijgt.
olijfolie, 70 g Tomatenpuree, 2 tl Harissa
5
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot en fruit de uien. Doe er de knoflook bij en laat mee stoven. Doe er de tomatenpuree en een toef harissa bij. Laat de tomatenpuree even mee bakken.
TIPDoor de tomatenpuree even mee te bakken, wordt hij minder zuur.
10 tomaten
6
Snijd de tomaten in stukken en mix ze in de hakmolen.
7
Zeef de tomatenpulp bij de uien. Laat de saus wat inkoken tot ze wat gebonden is.
zout, 500 g pasta
8
Breng intussen water met een snuifje zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar.
TIPGebruik bij voorkeur treccia, een soort gedraaide pasta van harde durumtarwe die door een koperen matrijs wordt geduwd waardoor hij wat korrelig blijft. De structuur en de vorm zorgen ervoor dat de saus er goed blijft aan plakken.
9
Doe de balletjes bij de tomatensaus en laat ze verder garen.
TIPJe kunt de saus ook lang laten sudderen op lage temperatuur in de oven.
1 blik artisjokharten
10
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vier. Doe ze bij de saus. Kruid met een snuifje zout.
11
Snijd de raapstelen in kleinere stukken.
12
Meng de pasta door de saus en voeg er ten slotte de in stukjes gesneden raapstelen aan toe.
13
Serveer meteen.
1
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Spoel de raapstelen onder stromend water en laat ze uitlekken.
2
Knijp het gehakt uit de worsten en rol er kleine balletjes van.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met raapstelen en salsiccia  (thumbnail)Pasta met raapstelen en salsiccia
4 personen
45m
Ingrediënten
Venkelworsten
4
Raapstelen
2 bosjes
Boter
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Olijfolie
Tomatenpuree
70 g
Harissa
2 tl
Tomaten
10
Zout
Pasta
500 g
Artisjokharten
1 blik

Pasta met raapstelen en salsiccia

Raapstelen zijn groenten die je gemakkelijk zelf in je moestuin kunt planten. Ze smaken een beetje bitter en zijn het lekkerst in een pastagerecht als ze nog wat knapperig zijn. Italië in je bord in een versie van 'Geronimo'!
Instructies

Pasta met raapstelen en salsiccia

4 venkelworsten, 2 bosjes raapstelen
1
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Spoel de raapstelen onder stromend water en laat ze uitlekken.
2
Knijp het gehakt uit de worsten en rol er kleine balletjes van.
boter
3
Smelt een klontje boter in een pan en kleur de balletjes rondom bruin.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen. Pel de knoflook en snipper de tenen fijn. Plet ze met het plat van een mes.
TIPLeg de achterkant van het mes op de gesnipperde knoflook. Leg er je handpalm op en duw het mes weg tot je knoflookpuree krijgt.
olijfolie, 70 g Tomatenpuree, 2 tl Harissa
5
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot en fruit de uien. Doe er de knoflook bij en laat mee stoven. Doe er de tomatenpuree en een toef harissa bij. Laat de tomatenpuree even mee bakken.
TIPDoor de tomatenpuree even mee te bakken, wordt hij minder zuur.
10 tomaten
6
Snijd de tomaten in stukken en mix ze in de hakmolen.
7
Zeef de tomatenpulp bij de uien. Laat de saus wat inkoken tot ze wat gebonden is.
zout, 500 g pasta
8
Breng intussen water met een snuifje zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar.
TIPGebruik bij voorkeur treccia, een soort gedraaide pasta van harde durumtarwe die door een koperen matrijs wordt geduwd waardoor hij wat korrelig blijft. De structuur en de vorm zorgen ervoor dat de saus er goed blijft aan plakken.
9
Doe de balletjes bij de tomatensaus en laat ze verder garen.
TIPJe kunt de saus ook lang laten sudderen op lage temperatuur in de oven.
1 blik artisjokharten
10
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vier. Doe ze bij de saus. Kruid met een snuifje zout.
11
Snijd de raapstelen in kleinere stukken.
12
Meng de pasta door de saus en voeg er ten slotte de in stukjes gesneden raapstelen aan toe.
13
Serveer meteen.