Tabouleh met boerenkool, appel en geitenkaas
Tabouleh met boerenkool, appel en geitenkaas
Tabouleh van quinoa met groene kruiden, boerenkool, appel, veenbes en geitenkaas.
Tabouleh met boerenkool, appel en geitenkaas
Tabouleh met boerenkool, appel en geitenkaas
Tabouleh van quinoa met groene kruiden, boerenkool, appel, veenbes en geitenkaas.
Ingrediënten
4 personen
Quinoa
150 g
Water
0,3 l
Platte peterselie
1 bosje
Munt
1 bosje
Sjalotten
2
Rode chilipepers
Olijfolie
Citroensap
1 Citroen
Appelazijn
1 scheutje
Komijn
1 snuifje
Sumak
1 snuifje
Boerenkolen
200 g
AppelJonagold
1
Veenbessen
50 g
Gepelde amandelen
100 g
Geitenkaas
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
150 g quinoa, 0,3 l Water
1
Kook de quinoa gaar in gezouten water.
200 g boerenkolen
2
Haal de nerven uit de bladeren van de boerenkool en mix de bladeren fijn.
1 bosje Munt, 1 bosje platte peterselie
3
Snipper de munt en de peterselie fijn en doe ze met de boerenkool in een kom.
1 Citroen citroensap, olijfolie
4
Pers er het citroensap bij en giet er een flinke scheut olijfolie bij.
2 Sjalotten
5
Snipper de sjalot fijn en doe hem erbij.
1 scheutje appelazijn, 50 g veenbessen
6
Sprenkel er wat appelazijn over en voeg er de veenbessen aan toe.
7
Spoel de quinoa onder koud water wanneer hij gaar is en laat even uitlekken.
100 g gepelde amandelen
8
Rooster de amandelen in olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ze daarna grof.
1 appel (Jonagold)
9
Snijd de appel in stukjes en doe ze erbij.
1 snuifje sumak, 1 snuifje komijn
10
Kruid met peper, zout, sumac en komijn en meng de salade.
11
Schep de quinoa erdoor.
rode chilipepers
12
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Meng het geheel.
200 g geitenkaas
13
Schep de tabouleh in een diep bord en werk af met gehakte amandelen, stukjes geitenkaas, wat extra peterselie en een snuif sumac.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!150 g quinoa, 0,3 l Water
1
Kook de quinoa gaar in gezouten water.
200 g boerenkolen
2
Haal de nerven uit de bladeren van de boerenkool en mix de bladeren fijn.
1 bosje Munt, 1 bosje platte peterselie
3
Snipper de munt en de peterselie fijn en doe ze met de boerenkool in een kom.
1 Citroen citroensap, olijfolie
4
Pers er het citroensap bij en giet er een flinke scheut olijfolie bij.
2 Sjalotten
5
Snipper de sjalot fijn en doe hem erbij.
1 scheutje appelazijn, 50 g veenbessen
6
Sprenkel er wat appelazijn over en voeg er de veenbessen aan toe.
7
Spoel de quinoa onder koud water wanneer hij gaar is en laat even uitlekken.
100 g gepelde amandelen
8
Rooster de amandelen in olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ze daarna grof.
1 appel (Jonagold)
9
Snijd de appel in stukjes en doe ze erbij.
1 snuifje sumak, 1 snuifje komijn
10
Kruid met peper, zout, sumac en komijn en meng de salade.
11
Schep de quinoa erdoor.
rode chilipepers
12
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Meng het geheel.
200 g geitenkaas
13
Schep de tabouleh in een diep bord en werk af met gehakte amandelen, stukjes geitenkaas, wat extra peterselie en een snuif sumac.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Quinoa
150 g
Water
0,3 l
Platte peterselie
1 bosje
Munt
1 bosje
Sjalotten
2
Rode chilipepers
Olijfolie
Citroensap
1 Citroen
Appelazijn
1 scheutje
Komijn
1 snuifje
Sumak
1 snuifje
Boerenkolen
200 g
AppelJonagold
1
Veenbessen
50 g
Gepelde amandelen
100 g
Geitenkaas
200 g
Tabouleh met boerenkool, appel en geitenkaas
Tabouleh van quinoa met groene kruiden, boerenkool, appel, veenbes en geitenkaas.Instructies
150 g quinoa, 0,3 l Water
1
Kook de quinoa gaar in gezouten water.
200 g boerenkolen
2
Haal de nerven uit de bladeren van de boerenkool en mix de bladeren fijn.
1 bosje Munt, 1 bosje platte peterselie
3
Snipper de munt en de peterselie fijn en doe ze met de boerenkool in een kom.
1 Citroen citroensap, olijfolie
4
Pers er het citroensap bij en giet er een flinke scheut olijfolie bij.
2 Sjalotten
5
Snipper de sjalot fijn en doe hem erbij.
1 scheutje appelazijn, 50 g veenbessen
6
Sprenkel er wat appelazijn over en voeg er de veenbessen aan toe.
7
Spoel de quinoa onder koud water wanneer hij gaar is en laat even uitlekken.
100 g gepelde amandelen
8
Rooster de amandelen in olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ze daarna grof.
1 appel (Jonagold)
9
Snijd de appel in stukjes en doe ze erbij.
1 snuifje sumak, 1 snuifje komijn
10
Kruid met peper, zout, sumac en komijn en meng de salade.
11
Schep de quinoa erdoor.
rode chilipepers
12
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Meng het geheel.
200 g geitenkaas
13
Schep de tabouleh in een diep bord en werk af met gehakte amandelen, stukjes geitenkaas, wat extra peterselie en een snuif sumac.