Instructies

4 personen
150 g quinoa, 0,3 l Water
1

Kook de quinoa gaar in gezouten water.

200 g boerenkolen
2

Haal de nerven uit de bladeren van de boerenkool en mix de bladeren fijn.

1 bosje Munt, 1 bosje platte peterselie
3

Snipper de munt en de peterselie fijn en doe ze met de boerenkool in een kom.

1 Citroen citroensap, olijfolie
4

Pers er het citroensap bij en giet er een flinke scheut olijfolie bij.

2 Sjalotten
5

Snipper de sjalot fijn en doe hem erbij.

1 scheutje appelazijn, 50 g veenbessen
6

Sprenkel er wat appelazijn over en voeg er de veenbessen aan toe.

7

Spoel de quinoa onder koud water wanneer hij gaar is en laat even uitlekken.

100 g gepelde amandelen
8

Rooster de amandelen in olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ze daarna grof.

1 appel (Jonagold)
9

Snijd de appel in stukjes en doe ze erbij.

1 snuifje sumak, 1 snuifje komijn
10

Kruid met peper, zout, sumac en komijn en meng de salade.

11

Schep de quinoa erdoor.

rode chilipepers
12

Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Meng het geheel.

200 g geitenkaas
13

Schep de tabouleh in een diep bord en werk af met gehakte amandelen, stukjes geitenkaas, wat extra peterselie en een snuif sumac.