dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Brownietaartjes met chocoladeijs (thumbnail)Brownietaartjes met chocoladeijs

Brownietaartjes met chocoladeijs

50m
10
-
2.3K
Recepten

Brownietaartjes met chocoladeijs

Met dit gerecht worden de zoetekauwen nog eens verwend. Deze chocoladetaartjes met chocolade-ijs zullen inslaan als een bom!
Brownietaartjes met chocoladeijs (thumbnail)Brownietaartjes met chocoladeijs

Brownietaartjes met chocoladeijs

50m
10
-
2.3K
Recepten

Brownietaartjes met chocoladeijs

Met dit gerecht worden de zoetekauwen nog eens verwend. Deze chocoladetaartjes met chocolade-ijs zullen inslaan als een bom!
Type gerechtDessert
Totale tijd50m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
1 el
Bloem
60 g
Boter
1 klontje
Boter
250 g
Kruimeldeeg
2 vellen
Eieren
4
Kristalsuiker
300 g
Cacaopoeder
80 g
Bakpoeder
1 tl
Donkere chocolade
200 g
Grof zout
1 snuifje
Chocoladeijs
4 bol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 el bloem, 1 klontje boter
1
Laat een klontje boter smelten en vet de vormpjes in met gesmolten boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem.
2 vellen kruimeldeeg
2
Snijd rondjes uit het kruimeldeeg ter grootte van de bodem van de vormpjes en pas ze in de vorm. Snijd linten van de rest van het kruimeldeeg die even dik zijn als de opstaande kant van de vorm.
3
Pas de linten tegen de kant van de vorm en duw de onderkanten goed aan tegen de bodem. Zet de vormpjes daarna even in de diepvries.
4 eieren, 300 g kristalsuiker, 60 g bloem, 80 g cacaopoeder, 1 tl bakpoeder
4
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop het geheel luchtig. Doe de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder bij de eieren en de suiker en laat de machine nog even draaien.
250 g boter, 200 g donkere chocolade, 1 snuifje grof zout
5
Doe de boter met de chocolade in een steelpan en laat beide smelten op een zacht vuur. Voeg de gesmolten chocolade en het boter toe aan het beslag en voeg er een snuif grof zout aan toe.
6
Verdeel het beslag van de brownie over de vormpjes en zet de vormpjes op een ovenschaal. Schuif de taartjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C en laat ze daarna even afkoelen.
4 bol chocoladeijs
7
Schep een lepeltje choco op een bord en maak er een veegje van. Schep een mooi lepel chocolade ijs op de choco en zet er een lauw chocoladetaartje bij.
1
Laat een klontje boter smelten en vet de vormpjes in met gesmolten boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem.
2
Snijd rondjes uit het kruimeldeeg ter grootte van de bodem van de vormpjes en pas ze in de vorm. Snijd linten van de rest van het kruimeldeeg die even dik zijn als de opstaande kant van de vorm.

Instructies

1 el bloem, 1 klontje boter
1
Laat een klontje boter smelten en vet de vormpjes in met gesmolten boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem.
2 vellen kruimeldeeg
2
Snijd rondjes uit het kruimeldeeg ter grootte van de bodem van de vormpjes en pas ze in de vorm. Snijd linten van de rest van het kruimeldeeg die even dik zijn als de opstaande kant van de vorm.
3
Pas de linten tegen de kant van de vorm en duw de onderkanten goed aan tegen de bodem. Zet de vormpjes daarna even in de diepvries.
4 eieren, 300 g kristalsuiker, 60 g bloem, 80 g cacaopoeder, 1 tl bakpoeder
4
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop het geheel luchtig. Doe de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder bij de eieren en de suiker en laat de machine nog even draaien.
250 g boter, 200 g donkere chocolade, 1 snuifje grof zout
5
Doe de boter met de chocolade in een steelpan en laat beide smelten op een zacht vuur. Voeg de gesmolten chocolade en het boter toe aan het beslag en voeg er een snuif grof zout aan toe.
6
Verdeel het beslag van de brownie over de vormpjes en zet de vormpjes op een ovenschaal. Schuif de taartjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C en laat ze daarna even afkoelen.
4 bol chocoladeijs
7
Schep een lepeltje choco op een bord en maak er een veegje van. Schep een mooi lepel chocolade ijs op de choco en zet er een lauw chocoladetaartje bij.
1
Laat een klontje boter smelten en vet de vormpjes in met gesmolten boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem.
2
Snijd rondjes uit het kruimeldeeg ter grootte van de bodem van de vormpjes en pas ze in de vorm. Snijd linten van de rest van het kruimeldeeg die even dik zijn als de opstaande kant van de vorm.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Brownietaartjes met chocoladeijs (thumbnail)Brownietaartjes met chocoladeijs
4 personen
50m
Ingrediënten
Bloem
1 el
Bloem
60 g
Boter
1 klontje
Boter
250 g
Kruimeldeeg
2 vellen
Eieren
4
Kristalsuiker
300 g
Cacaopoeder
80 g
Bakpoeder
1 tl
Donkere chocolade
200 g
Grof zout
1 snuifje
Chocoladeijs
4 bol

Brownietaartjes met chocoladeijs

Met dit gerecht worden de zoetekauwen nog eens verwend. Deze chocoladetaartjes met chocolade-ijs zullen inslaan als een bom!
Instructies
1 el bloem, 1 klontje boter
1
Laat een klontje boter smelten en vet de vormpjes in met gesmolten boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem.
2 vellen kruimeldeeg
2
Snijd rondjes uit het kruimeldeeg ter grootte van de bodem van de vormpjes en pas ze in de vorm. Snijd linten van de rest van het kruimeldeeg die even dik zijn als de opstaande kant van de vorm.
3
Pas de linten tegen de kant van de vorm en duw de onderkanten goed aan tegen de bodem. Zet de vormpjes daarna even in de diepvries.
4 eieren, 300 g kristalsuiker, 60 g bloem, 80 g cacaopoeder, 1 tl bakpoeder
4
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop het geheel luchtig. Doe de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder bij de eieren en de suiker en laat de machine nog even draaien.
250 g boter, 200 g donkere chocolade, 1 snuifje grof zout
5
Doe de boter met de chocolade in een steelpan en laat beide smelten op een zacht vuur. Voeg de gesmolten chocolade en het boter toe aan het beslag en voeg er een snuif grof zout aan toe.
6
Verdeel het beslag van de brownie over de vormpjes en zet de vormpjes op een ovenschaal. Schuif de taartjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C en laat ze daarna even afkoelen.
4 bol chocoladeijs
7
Schep een lepeltje choco op een bord en maak er een veegje van. Schep een mooi lepel chocolade ijs op de choco en zet er een lauw chocoladetaartje bij.