Instructies
4 personen
1 el bloem, 1 klontje boter
1
Laat een klontje boter smelten en vet de vormpjes in met gesmolten boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem.
2 vellen kruimeldeeg
2
Snijd rondjes uit het kruimeldeeg ter grootte van de bodem van de vormpjes en pas ze in de vorm. Snijd linten van de rest van het kruimeldeeg die even dik zijn als de opstaande kant van de vorm.
3
Pas de linten tegen de kant van de vorm en duw de onderkanten goed aan tegen de bodem. Zet de vormpjes daarna even in de diepvries.
4 eieren, 300 g kristalsuiker, 60 g bloem, 80 g cacaopoeder, 1 tl bakpoeder
4
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop het geheel luchtig. Doe de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder bij de eieren en de suiker en laat de machine nog even draaien.
250 g boter, 200 g donkere chocolade, 1 snuifje grof zout
5
Doe de boter met de chocolade in een steelpan en laat beide smelten op een zacht vuur. Voeg de gesmolten chocolade en het boter toe aan het beslag en voeg er een snuif grof zout aan toe.
6
Verdeel het beslag van de brownie over de vormpjes en zet de vormpjes op een ovenschaal. Schuif de taartjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C en laat ze daarna even afkoelen.
4 bol chocoladeijs
7