dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten (thumbnail)Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten

Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten

35m
16
-
2.5K
Recepten

Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten

De keuken van Dagelijkse kost vult zich met de geur van gebakken chipolata’s. Jeroen serveert de worst met een smeuïge puree van witte bonen en in rode wijn gekonfijte sjalotten. Voeg steeds een aardappel of twee toe aan de bonenpuree, anders weegt de puree te zwaar op de maag.
Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten (thumbnail)Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten

Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten

35m
16
-
2.5K
Recepten

Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten

De keuken van Dagelijkse kost vult zich met de geur van gebakken chipolata’s. Jeroen serveert de worst met een smeuïge puree van witte bonen en in rode wijn gekonfijte sjalotten. Voeg steeds een aardappel of twee toe aan de bonenpuree, anders weegt de puree te zwaar op de maag.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
400 g
Zout
Boter
Kristalsuiker
1 el
Sjalotten
4
Rode wijn
Tijm
Laurierblaadjes
Peper
Witte bonen
1 kleine bokaal
Look
1 teentje
Chipolata's
4
Graanmosterd
2 el
Scherpe mosterd
1 el
Scherpe mosterd
1 tl
Nootmuskaat
1 snuifje
Waterkers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

400 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, 1 el kristalsuiker
2
Laat een klont boter smelten in een pannetje op het vuur. Voeg er de suiker aan toe.
4 Sjalotten
3
Snijd de sjalotten doormidden en leg ze met de vlakke klant naar beneden in de gesmolten vetstof. Laat de sjalotten even bakken.
rode wijn, tijm, laurierblaadjes, peper, zout
4
Blus de sjalotten met de rode wijn tot ze ongeveer voor de helft onderstaan. Breng ze op smaak met de laurierblaadjes, de takjes tijm, peper en zout. Laat ze na ongeveer 5 minuten sudderen zonder deksel en vervolgens verder garen onder een deksel.
1 kleine bokaal Witte bonen, 1 teentje Look
5
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze schoon. Laat ze meekoken met de aardappelen. Kneus een teentje look en kook ook mee met de groenten.
boter, 4 chipolata's
6
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak er de chipolata’s in aan.
7
Draai de sjalotten om in de pan.
boter
8
Giet de aardappelen en de bonen af, voeg er een klont boter aan toe en plet tot een puree.
2 el graanmosterd, 1 el scherpe mosterd, 1 snuifje nootmuskaat
9
Breng de puree op smaak met de scherpe mosterd, de graanmosterd en de nootmuskaat.
Waterkers, 1 tl scherpe mosterd
10
Schep een toef puree op het bord, schik er de gekonfijte sjalotten naast en leg er een chipolata bij. Werk het bord af met wat waterkers en een lepeltje mosterd.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Laat een klont boter smelten in een pannetje op het vuur. Voeg er de suiker aan toe.

Instructies

400 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, 1 el kristalsuiker
2
Laat een klont boter smelten in een pannetje op het vuur. Voeg er de suiker aan toe.
4 Sjalotten
3
Snijd de sjalotten doormidden en leg ze met de vlakke klant naar beneden in de gesmolten vetstof. Laat de sjalotten even bakken.
rode wijn, tijm, laurierblaadjes, peper, zout
4
Blus de sjalotten met de rode wijn tot ze ongeveer voor de helft onderstaan. Breng ze op smaak met de laurierblaadjes, de takjes tijm, peper en zout. Laat ze na ongeveer 5 minuten sudderen zonder deksel en vervolgens verder garen onder een deksel.
1 kleine bokaal Witte bonen, 1 teentje Look
5
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze schoon. Laat ze meekoken met de aardappelen. Kneus een teentje look en kook ook mee met de groenten.
boter, 4 chipolata's
6
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak er de chipolata’s in aan.
7
Draai de sjalotten om in de pan.
boter
8
Giet de aardappelen en de bonen af, voeg er een klont boter aan toe en plet tot een puree.
2 el graanmosterd, 1 el scherpe mosterd, 1 snuifje nootmuskaat
9
Breng de puree op smaak met de scherpe mosterd, de graanmosterd en de nootmuskaat.
Waterkers, 1 tl scherpe mosterd
10
Schep een toef puree op het bord, schik er de gekonfijte sjalotten naast en leg er een chipolata bij. Werk het bord af met wat waterkers en een lepeltje mosterd.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Laat een klont boter smelten in een pannetje op het vuur. Voeg er de suiker aan toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten (thumbnail)Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten
4 personen
35m
Ingrediënten
Aardappelen
400 g
Zout
Boter
Kristalsuiker
1 el
Sjalotten
4
Rode wijn
Tijm
Laurierblaadjes
Peper
Witte bonen
1 kleine bokaal
Look
1 teentje
Chipolata's
4
Graanmosterd
2 el
Scherpe mosterd
1 el
Scherpe mosterd
1 tl
Nootmuskaat
1 snuifje
Waterkers

Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten

De keuken van Dagelijkse kost vult zich met de geur van gebakken chipolata’s. Jeroen serveert de worst met een smeuïge puree van witte bonen en in rode wijn gekonfijte sjalotten. Voeg steeds een aardappel of twee toe aan de bonenpuree, anders weegt de puree te zwaar op de maag.
Instructies
400 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, 1 el kristalsuiker
2
Laat een klont boter smelten in een pannetje op het vuur. Voeg er de suiker aan toe.
4 Sjalotten
3
Snijd de sjalotten doormidden en leg ze met de vlakke klant naar beneden in de gesmolten vetstof. Laat de sjalotten even bakken.
rode wijn, tijm, laurierblaadjes, peper, zout
4
Blus de sjalotten met de rode wijn tot ze ongeveer voor de helft onderstaan. Breng ze op smaak met de laurierblaadjes, de takjes tijm, peper en zout. Laat ze na ongeveer 5 minuten sudderen zonder deksel en vervolgens verder garen onder een deksel.
1 kleine bokaal Witte bonen, 1 teentje Look
5
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze schoon. Laat ze meekoken met de aardappelen. Kneus een teentje look en kook ook mee met de groenten.
boter, 4 chipolata's
6
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak er de chipolata’s in aan.
7
Draai de sjalotten om in de pan.
boter
8
Giet de aardappelen en de bonen af, voeg er een klont boter aan toe en plet tot een puree.
2 el graanmosterd, 1 el scherpe mosterd, 1 snuifje nootmuskaat
9
Breng de puree op smaak met de scherpe mosterd, de graanmosterd en de nootmuskaat.
Waterkers, 1 tl scherpe mosterd
10
Schep een toef puree op het bord, schik er de gekonfijte sjalotten naast en leg er een chipolata bij. Werk het bord af met wat waterkers en een lepeltje mosterd.