dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Wortel-gember-sinaassoep (thumbnail)Wortel-gember-sinaassoep

Wortel-gember-sinaassoep

50m
18
-
3.5K
Recepten

Wortel-gember-sinaassoep

Het gebruik van groenten in soep ligt voor de hand, maar ook fruit kan verrassend lekker zijn in je soep. Haal voor deze exotische wortelsoep wat appelsienen in huis, ze zorgen voor een fruitige en frisse toets.
Wortel-gember-sinaassoep (thumbnail)Wortel-gember-sinaassoep

Wortel-gember-sinaassoep

50m
18
-
3.5K
Recepten

Wortel-gember-sinaassoep

Het gebruik van groenten in soep ligt voor de hand, maar ook fruit kan verrassend lekker zijn in je soep. Haal voor deze exotische wortelsoep wat appelsienen in huis, ze zorgen voor een fruitige en frisse toets.
Type gerechtSoep
Totale tijd50m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
2 l
Ajuinen
4
Look
3 teentjes
Olijfolie
Bleekselder
4 stengels
Gember
50 g
Wortels
2.000 g
Peper
Zout
Rode chilipepers
0,5
Laurier
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Currypasta
1 el
Limoenblaadjes
2
Appelsienen
2
Kokosmelk
1 scheutje
Koriander

Benodigdheden

Een dunschiller, keukentouw

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
4 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.
olijfolie
3
Verhit een bodem olijfolie in een soepketel. Stoof de uien zonder ze te kleuren en doe er de knoflook bij.
4 stengels bleekselder
4
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Stoof de selder mee aan.
50 g gember
5
Schil de gember. Snijd de knol in fijne stukjes en doe deze bij de rest van de groenten.
2.000 g Wortels
6
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Laat meestoven in de soepketel.
peper, zout
7
Bevochtig de groenten met de warme bouillon. Kruid met een beetje peper en zout.
0,5 rode chilipepers
8
Breng de soep verder op smaak met fijngesneden chilipeper.
laurier, tijm, 1 takje rozemarijn
9
Maak een bouquet garni van laurier, tijm en rozemarijn. Bind de smaakmakers samen met keukentouw en leg de kruidentuil in de soep.
1 el currypasta, 2 limoenblaadjes
10
Doe er de rode currypasta en de limoenblaadjes bij. Plaats het deksel op de pot en laat de soep zo’n 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
11
Vis het bouquet garni en de limoenblaadjes uit de soepketel en mix de soep glad.
2 appelsienen
12
Pers de appelsienen en giet het sap bij de soep. Mix opnieuw.
1 scheutje kokosmelk, koriander
13
Serveer de soep in kommen of diepe borden. Werk af met kokosmelk en enkele plukjes koriander.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.

Instructies

2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
4 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.
olijfolie
3
Verhit een bodem olijfolie in een soepketel. Stoof de uien zonder ze te kleuren en doe er de knoflook bij.
4 stengels bleekselder
4
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Stoof de selder mee aan.
50 g gember
5
Schil de gember. Snijd de knol in fijne stukjes en doe deze bij de rest van de groenten.
2.000 g Wortels
6
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Laat meestoven in de soepketel.
peper, zout
7
Bevochtig de groenten met de warme bouillon. Kruid met een beetje peper en zout.
0,5 rode chilipepers
8
Breng de soep verder op smaak met fijngesneden chilipeper.
laurier, tijm, 1 takje rozemarijn
9
Maak een bouquet garni van laurier, tijm en rozemarijn. Bind de smaakmakers samen met keukentouw en leg de kruidentuil in de soep.
1 el currypasta, 2 limoenblaadjes
10
Doe er de rode currypasta en de limoenblaadjes bij. Plaats het deksel op de pot en laat de soep zo’n 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
11
Vis het bouquet garni en de limoenblaadjes uit de soepketel en mix de soep glad.
2 appelsienen
12
Pers de appelsienen en giet het sap bij de soep. Mix opnieuw.
1 scheutje kokosmelk, koriander
13
Serveer de soep in kommen of diepe borden. Werk af met kokosmelk en enkele plukjes koriander.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Wortel-gember-sinaassoep (thumbnail)Wortel-gember-sinaassoep
4 personen
50m
Ingrediënten
Groentebouillon
2 l
Ajuinen
4
Look
3 teentjes
Olijfolie
Bleekselder
4 stengels
Gember
50 g
Wortels
2.000 g
Peper
Zout
Rode chilipepers
0,5
Laurier
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Currypasta
1 el
Limoenblaadjes
2
Appelsienen
2
Kokosmelk
1 scheutje
Koriander

Wortel-gember-sinaassoep

Het gebruik van groenten in soep ligt voor de hand, maar ook fruit kan verrassend lekker zijn in je soep. Haal voor deze exotische wortelsoep wat appelsienen in huis, ze zorgen voor een fruitige en frisse toets.
Instructies
2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
4 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.
olijfolie
3
Verhit een bodem olijfolie in een soepketel. Stoof de uien zonder ze te kleuren en doe er de knoflook bij.
4 stengels bleekselder
4
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Stoof de selder mee aan.
50 g gember
5
Schil de gember. Snijd de knol in fijne stukjes en doe deze bij de rest van de groenten.
2.000 g Wortels
6
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Laat meestoven in de soepketel.
peper, zout
7
Bevochtig de groenten met de warme bouillon. Kruid met een beetje peper en zout.
0,5 rode chilipepers
8
Breng de soep verder op smaak met fijngesneden chilipeper.
laurier, tijm, 1 takje rozemarijn
9
Maak een bouquet garni van laurier, tijm en rozemarijn. Bind de smaakmakers samen met keukentouw en leg de kruidentuil in de soep.
1 el currypasta, 2 limoenblaadjes
10
Doe er de rode currypasta en de limoenblaadjes bij. Plaats het deksel op de pot en laat de soep zo’n 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
11
Vis het bouquet garni en de limoenblaadjes uit de soepketel en mix de soep glad.
2 appelsienen
12
Pers de appelsienen en giet het sap bij de soep. Mix opnieuw.
1 scheutje kokosmelk, koriander
13
Serveer de soep in kommen of diepe borden. Werk af met kokosmelk en enkele plukjes koriander.