Instructies

4 personen
2 l groentebouillon
1

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.

4 ajuinen, 3 teentjes Look
2

Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.

olijfolie
3

Verhit een bodem olijfolie in een soepketel. Stoof de uien zonder ze te kleuren en doe er de knoflook bij.

4 stengels bleekselder
4

Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Stoof de selder mee aan.

50 g gember
5

Schil de gember. Snijd de knol in fijne stukjes en doe deze bij de rest van de groenten.

2.000 g Wortels
6

Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Laat meestoven in de soepketel.

peper, zout
7

Bevochtig de groenten met de warme bouillon. Kruid met een beetje peper en zout.

0,5 rode chilipepers
8

Breng de soep verder op smaak met fijngesneden chilipeper.

laurier, tijm, 1 takje rozemarijn
9

Maak een bouquet garni van laurier, tijm en rozemarijn. Bind de smaakmakers samen met keukentouw en leg de kruidentuil in de soep.

1 el currypasta, 2 limoenblaadjes
10

Doe er de rode currypasta en de limoenblaadjes bij. Plaats het deksel op de pot en laat de soep zo’n 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.

11

Vis het bouquet garni en de limoenblaadjes uit de soepketel en mix de soep glad.

2 appelsienen
12

Pers de appelsienen en giet het sap bij de soep. Mix opnieuw.

1 scheutje kokosmelk, koriander
13

Serveer de soep in kommen of diepe borden. Werk af met kokosmelk en enkele plukjes koriander.