Vichyssoise van erwtjes met tartaar van zalm
Vichyssoise van erwtjes met tartaar van zalm
Vichyssoise van erwtjes met tartaar van zalm
Vichyssoise van erwtjes met tartaar van zalm
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Prei
3 stengels
Aardappelen
3
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Groentebouillon
3 l
Diepvrieserwten
400 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Zalm
200 g
Gerookte zalm
200 g
Sjalotten
1
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
Olijfolie
1 scheutje
Graanmosterd
1 tl
Zure room
1 potje
Waterkers
0,5 bosjes
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Snijd de uien en de look grof. Laat een scheut olie heet worden in een pot en stoof er de uien en de look in aan
3 stengels prei, 3 aardappelen
2
Spoel de prei en snijd hem in ringen alsook de aardappel in blokjes. Voeg beiden toe aan de ui en de look.
tijm, 3 blaadjes laurier, 3 l groentebouillon
3
Kruid de soep tot slot met tijm, laurier (maak er eventueel een bouquet garni van), peper en zout en giet de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook, laat ze een half uurtje doorkoken en laat ze volledig afkoelen.
400 g diepvrieserwten, 1 snuifje bicarbonaat
4
Breng een pot water aan de kook en voeg er wat bicarbonaat aan toe. Kook de erwtjes gaar.
200 g zalm, 200 g gerookte zalm, 1 Sjalotten
5
Snijd de gerookte en de gewone zalm in fijne blokjes en doe ze in een kom. Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe aan de zalm.
0,5 bosjes Bieslook, dragon, 1 scheutje olijfolie, 1 tl graanmosterd
6
Snipper de dragon en de bieslook fijn en voeg ze toe. Voeg er een scheutje olijfolie en de mosterd aan toe, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
7
Voeg de gaar gekookte erwtjes bij in de afgekoelde soep, je hoeft ze niet eerst te spoelen onder koud water.
1 potje Zure room
8
Doe de afgekoelde soep in de pot van de blender. Voeg de zure room toe en mix de soep glad. Kruid indien nodig de soep met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 bosjes Waterkers
9
Neem een diep bord en vul een ring met zalmtartaar, giet wat koude vichyssoise in het bord en verwijder tot slot het ringetje. Werk de tartaar af met wat waterkers.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Snijd de uien en de look grof. Laat een scheut olie heet worden in een pot en stoof er de uien en de look in aan
3 stengels prei, 3 aardappelen
2
Spoel de prei en snijd hem in ringen alsook de aardappel in blokjes. Voeg beiden toe aan de ui en de look.
tijm, 3 blaadjes laurier, 3 l groentebouillon
3
Kruid de soep tot slot met tijm, laurier (maak er eventueel een bouquet garni van), peper en zout en giet de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook, laat ze een half uurtje doorkoken en laat ze volledig afkoelen.
400 g diepvrieserwten, 1 snuifje bicarbonaat
4
Breng een pot water aan de kook en voeg er wat bicarbonaat aan toe. Kook de erwtjes gaar.
200 g zalm, 200 g gerookte zalm, 1 Sjalotten
5
Snijd de gerookte en de gewone zalm in fijne blokjes en doe ze in een kom. Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe aan de zalm.
0,5 bosjes Bieslook, dragon, 1 scheutje olijfolie, 1 tl graanmosterd
6
Snipper de dragon en de bieslook fijn en voeg ze toe. Voeg er een scheutje olijfolie en de mosterd aan toe, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
7
Voeg de gaar gekookte erwtjes bij in de afgekoelde soep, je hoeft ze niet eerst te spoelen onder koud water.
1 potje Zure room
8
Doe de afgekoelde soep in de pot van de blender. Voeg de zure room toe en mix de soep glad. Kruid indien nodig de soep met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 bosjes Waterkers
9
Neem een diep bord en vul een ring met zalmtartaar, giet wat koude vichyssoise in het bord en verwijder tot slot het ringetje. Werk de tartaar af met wat waterkers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Prei
3 stengels
Aardappelen
3
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Groentebouillon
3 l
Diepvrieserwten
400 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Zalm
200 g
Gerookte zalm
200 g
Sjalotten
1
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
Olijfolie
1 scheutje
Graanmosterd
1 tl
Zure room
1 potje
Waterkers
0,5 bosjes
Vichyssoise van erwtjes met tartaar van zalm
Een fluweelzachte, koude aardappelsoep met erwtjes en een frisse tartaar van twee soorten zalm houden elkaar perfect in balans. Voor deze topcombinatie schuift iedereen met plezier aan tafel.Instructies
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Snijd de uien en de look grof. Laat een scheut olie heet worden in een pot en stoof er de uien en de look in aan
3 stengels prei, 3 aardappelen
2
Spoel de prei en snijd hem in ringen alsook de aardappel in blokjes. Voeg beiden toe aan de ui en de look.
tijm, 3 blaadjes laurier, 3 l groentebouillon
3
Kruid de soep tot slot met tijm, laurier (maak er eventueel een bouquet garni van), peper en zout en giet de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook, laat ze een half uurtje doorkoken en laat ze volledig afkoelen.
400 g diepvrieserwten, 1 snuifje bicarbonaat
4
Breng een pot water aan de kook en voeg er wat bicarbonaat aan toe. Kook de erwtjes gaar.
200 g zalm, 200 g gerookte zalm, 1 Sjalotten
5
Snijd de gerookte en de gewone zalm in fijne blokjes en doe ze in een kom. Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe aan de zalm.
0,5 bosjes Bieslook, dragon, 1 scheutje olijfolie, 1 tl graanmosterd
6
Snipper de dragon en de bieslook fijn en voeg ze toe. Voeg er een scheutje olijfolie en de mosterd aan toe, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
7
Voeg de gaar gekookte erwtjes bij in de afgekoelde soep, je hoeft ze niet eerst te spoelen onder koud water.
1 potje Zure room
8
Doe de afgekoelde soep in de pot van de blender. Voeg de zure room toe en mix de soep glad. Kruid indien nodig de soep met peper en zout.
0,5 bosjes Waterkers
9
Neem een diep bord en vul een ring met zalmtartaar, giet wat koude vichyssoise in het bord en verwijder tot slot het ringetje. Werk de tartaar af met wat waterkers.