Muesli met yoghurt en vers fruit
Muesli met yoghurt en vers fruit
Muesli met yoghurt en vers fruit
Muesli met yoghurt en vers fruit
Ingrediënten
4 personen
Havervlokken
400 g
Amandelnoten
25 g
Walnoten
25 g
Gedroogde abrikozen
25 g
Gedroogde vijgen
25 g
Ahornsiroop
6 el
Appelsap
0,1 l
Appel
1
Peer
1
Banaan
1
Sinaasappel
1
Natuuryoghurt
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De muesli
400 g havervlokken, 25 g amandelnoten, 25 g Walnoten, 25 g Gedroogde abrikozen, 25 g gedroogde vijgen, 6 el ahornsiroop, 0,1 l appelsap
1
Neem een grote schaal waarin je het mueslimengsel kan maken.
2
Giet de havervlokken in de schaal. Dat is de basis voor de bereiding.
3
Snij de gedroogde abrikozen en vijgen in grove stukjes, en doe ze bij de havervlokken.
4
Snij de walnoten grof en laat de hazelnoten en amandelnoten heel. Meng ze, samen met een flinke portie rozijnen, onder de havervlokken met gedroogd fruit.
5
Verwarm de oven voor op 160°C.
6
Schenk de esdoornsiroop (ahornsiroop) over de muesli en doe hetzelfde met het appelsap. (Als je dat wil, kan je een klein snuifje zout toevoegen.)
7
Meng alles grondig met een lepel. De havervlokken absorberen het appelsap.
8
Neem een ovenschaal en leg daarop een vel bakpapier of een siliconenmatje. Stort de muesli op de ovenschaal en verdeel ze gelijkmatig over het oppervlak.
9
Laat de muesli 25 minuten bakken op 160°C. (Voor kleinere of grotere hoeveelheden zal je de baktijd moeten aanpassen. Hou dus het gerecht in de gaten, zodat de muesli niet verbrandt.)
10
Haal de muesli uit de oven en roer alles een keertje om. Laat de muesli nu nog zo’n 10 minuten verder bakken.
11
Serveer de muesli warm of koud, met ijskoude melk of natuuryoghurt en/of verse fruitsla.
De verse fruitsla
1 appel, 1 peer, 1 banaan, 1 sinaasappel
12
Schil je de appel en de peer en snij het vruchtvlees in blokjes. De sinaasappel versnij je best a vif, zodat je mooie partjes fruit krijgt, zonder vervelende vliesjes.
13
Doe het fruit in een schaal en druppel er wat sap over van het hartje van de sinaasappel. Dat zal ervoor zorgen dat het fruit niet verkleurt. Snij nu ook de banaan in blokjes. Meng alles en serveer fris.
Afwerking
natuuryoghurt
14
Vul hoge glazen met wat verse fruitsla. Giet daarover de natuuryoghurt en werk het gerechtje af met een flinke portie warme knapperige muesli.
15
Bewaar de rest van de (afgekoelde) muesli in een pot met een deksel dat goed sluit.
De muesli
400 g havervlokken, 25 g amandelnoten, 25 g Walnoten, 25 g Gedroogde abrikozen, 25 g gedroogde vijgen, 6 el ahornsiroop, 0,1 l appelsap
1
Neem een grote schaal waarin je het mueslimengsel kan maken.
2
Giet de havervlokken in de schaal. Dat is de basis voor de bereiding.
3
Snij de gedroogde abrikozen en vijgen in grove stukjes, en doe ze bij de havervlokken.
4
Snij de walnoten grof en laat de hazelnoten en amandelnoten heel. Meng ze, samen met een flinke portie rozijnen, onder de havervlokken met gedroogd fruit.
5
Verwarm de oven voor op 160°C.
6
Schenk de esdoornsiroop (ahornsiroop) over de muesli en doe hetzelfde met het appelsap. (Als je dat wil, kan je een klein snuifje zout toevoegen.)
7
Meng alles grondig met een lepel. De havervlokken absorberen het appelsap.
8
Neem een ovenschaal en leg daarop een vel bakpapier of een siliconenmatje. Stort de muesli op de ovenschaal en verdeel ze gelijkmatig over het oppervlak.
9
Laat de muesli 25 minuten bakken op 160°C. (Voor kleinere of grotere hoeveelheden zal je de baktijd moeten aanpassen. Hou dus het gerecht in de gaten, zodat de muesli niet verbrandt.)
10
Haal de muesli uit de oven en roer alles een keertje om. Laat de muesli nu nog zo’n 10 minuten verder bakken.
11
Serveer de muesli warm of koud, met ijskoude melk of natuuryoghurt en/of verse fruitsla.
De verse fruitsla
1 appel, 1 peer, 1 banaan, 1 sinaasappel
12
Schil je de appel en de peer en snij het vruchtvlees in blokjes. De sinaasappel versnij je best a vif, zodat je mooie partjes fruit krijgt, zonder vervelende vliesjes.
13
Doe het fruit in een schaal en druppel er wat sap over van het hartje van de sinaasappel. Dat zal ervoor zorgen dat het fruit niet verkleurt. Snij nu ook de banaan in blokjes. Meng alles en serveer fris.
Afwerking
natuuryoghurt
14
Vul hoge glazen met wat verse fruitsla. Giet daarover de natuuryoghurt en werk het gerechtje af met een flinke portie warme knapperige muesli.
15
Bewaar de rest van de (afgekoelde) muesli in een pot met een deksel dat goed sluit.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Havervlokken
400 g
Amandelnoten
25 g
Walnoten
25 g
Gedroogde abrikozen
25 g
Gedroogde vijgen
25 g
Ahornsiroop
6 el
Appelsap
0,1 l
Appel
1
Peer
1
Banaan
1
Sinaasappel
1
Natuuryoghurt
Muesli met yoghurt en vers fruit
Ontbijtgranen vind je in alle vormen, geuren en kleuren, maar heb je er al eens aan gedacht om ze zelf te bereiden? Jeroen laat zien hoe je in een handomdraai knapperige muesli maakt waarmee je de dag smakelijk en gezond kan beginnen (of afsluiten).Instructies
De muesli
400 g havervlokken, 25 g amandelnoten, 25 g Walnoten, 25 g Gedroogde abrikozen, 25 g gedroogde vijgen, 6 el ahornsiroop, 0,1 l appelsap
1
Neem een grote schaal waarin je het mueslimengsel kan maken.
2
Giet de havervlokken in de schaal. Dat is de basis voor de bereiding.
3
Snij de gedroogde abrikozen en vijgen in grove stukjes, en doe ze bij de havervlokken.
4
Snij de walnoten grof en laat de hazelnoten en amandelnoten heel. Meng ze, samen met een flinke portie rozijnen, onder de havervlokken met gedroogd fruit.
5
Verwarm de oven voor op 160°C.
6
Schenk de esdoornsiroop (ahornsiroop) over de muesli en doe hetzelfde met het appelsap. (Als je dat wil, kan je een klein snuifje zout toevoegen.)
7
Meng alles grondig met een lepel. De havervlokken absorberen het appelsap.
8
Neem een ovenschaal en leg daarop een vel bakpapier of een siliconenmatje. Stort de muesli op de ovenschaal en verdeel ze gelijkmatig over het oppervlak.
9
Laat de muesli 25 minuten bakken op 160°C. (Voor kleinere of grotere hoeveelheden zal je de baktijd moeten aanpassen. Hou dus het gerecht in de gaten, zodat de muesli niet verbrandt.)
10
Haal de muesli uit de oven en roer alles een keertje om. Laat de muesli nu nog zo’n 10 minuten verder bakken.
11
Serveer de muesli warm of koud, met ijskoude melk of natuuryoghurt en/of verse fruitsla.
De verse fruitsla
1 appel, 1 peer, 1 banaan, 1 sinaasappel
12
Schil je de appel en de peer en snij het vruchtvlees in blokjes. De sinaasappel versnij je best a vif, zodat je mooie partjes fruit krijgt, zonder vervelende vliesjes.
13
Doe het fruit in een schaal en druppel er wat sap over van het hartje van de sinaasappel. Dat zal ervoor zorgen dat het fruit niet verkleurt. Snij nu ook de banaan in blokjes. Meng alles en serveer fris.
Afwerking
natuuryoghurt
14
Vul hoge glazen met wat verse fruitsla. Giet daarover de natuuryoghurt en werk het gerechtje af met een flinke portie warme knapperige muesli.
15
Bewaar de rest van de (afgekoelde) muesli in een pot met een deksel dat goed sluit.