Vegetarische Pad Thai
Vegetarische Pad Thai
Vegetarische Pad Thai
Vegetarische Pad Thai
Ingrediënten
4 personen
Rijstnoedels
400 g
Tandoori-pasta
3 el
Sojasaus
3 el
Zoete chilisaus
3 el
Sugar snaps
150 g
Courgettes
2
Bamboescheuten
80 g
Sesamolie
1 scheutje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gember
1 duim
Oesterzwammen
250 g
Arachideolie
1 scheutje
Eieren
4
Pindanoten
handvol
Koriander
muntblaadjes
Benodigdheden
Een wok, een fijnrasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g rijstnoedels
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Doe er de noedels in en kook ze net gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
3 el tandoori-pasta, 3 el sojasaus, 3 el zoete chilisaus
2
Neem een steelpannetje. Doe er de tamarinde, sweetchilisaus en sojasaus in. Verwarm op een zacht vuurtje en meng onder elkaar tot ze een gladde saus vormen.
3
Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onmiddellijk onder koud water om te vermijden dat ze verder garen. Zet het vergiet in een kom en vang het vocht op.
4
Verwarm een ruime pan of wok op een zacht vuur.
150 g Sugar snaps, 1 courgette, 80 g bamboescheuten
5
Spoel de sugar snaps en de courgette. Giet de bamboescheuten af.
1 scheutje sesamolie
6
Besprenkel de noedels met sesamolie.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 duim gember
7
Pel de sjalot en snijd in fijne ringetjes. Pel en plet de look. Schil en rasp de duim gember. Verhoog de temperatuur van de wok en bak er de sjalot, look en gember in.
1 courgette
8
Snijd de courgette overlangs in twee en vervolgens in fijne halve maantjes.
250 g oesterzwammen
9
Voeg een deel van de courgette met enkele sugarsnaps, enkele oesterzwammen (in stukken gescheurd), een deel van de gegaarde noedels en een straaltje vocht van de noedels toe aan de wok. Laat het geheel even bakken.
TIPBereid de Pad Thai in verschillende keren zodat alle groenten de kans krijgen om te bakken.
10
Voeg er enkele lepels van de saus en enkele bamboescheuten aan toe en meng onder de groenten en de noedels.
1 scheutje arachideolie, 4 eieren
11
Laat in een andere pan een scheutje neutrale olie heet worden. Bak voor iedere portie een spiegelei.
handvol pindanoten
12
Snijd de geroosterde pindanoten fijn.
koriander, muntblaadjes
13
Schep de Pad Thai op een bord. Doe er wat geroosterde pindanoten over. Werk het bord af met het gebakken spiegeleitje en enkele blaadjes munt en koriander.
400 g rijstnoedels
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Doe er de noedels in en kook ze net gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
3 el tandoori-pasta, 3 el sojasaus, 3 el zoete chilisaus
2
Neem een steelpannetje. Doe er de tamarinde, sweetchilisaus en sojasaus in. Verwarm op een zacht vuurtje en meng onder elkaar tot ze een gladde saus vormen.
3
Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onmiddellijk onder koud water om te vermijden dat ze verder garen. Zet het vergiet in een kom en vang het vocht op.
4
Verwarm een ruime pan of wok op een zacht vuur.
150 g Sugar snaps, 1 courgette, 80 g bamboescheuten
5
Spoel de sugar snaps en de courgette. Giet de bamboescheuten af.
1 scheutje sesamolie
6
Besprenkel de noedels met sesamolie.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 duim gember
7
Pel de sjalot en snijd in fijne ringetjes. Pel en plet de look. Schil en rasp de duim gember. Verhoog de temperatuur van de wok en bak er de sjalot, look en gember in.
1 courgette
8
Snijd de courgette overlangs in twee en vervolgens in fijne halve maantjes.
250 g oesterzwammen
9
Voeg een deel van de courgette met enkele sugarsnaps, enkele oesterzwammen (in stukken gescheurd), een deel van de gegaarde noedels en een straaltje vocht van de noedels toe aan de wok. Laat het geheel even bakken.
TIPBereid de Pad Thai in verschillende keren zodat alle groenten de kans krijgen om te bakken.
10
Voeg er enkele lepels van de saus en enkele bamboescheuten aan toe en meng onder de groenten en de noedels.
1 scheutje arachideolie, 4 eieren
11
Laat in een andere pan een scheutje neutrale olie heet worden. Bak voor iedere portie een spiegelei.
handvol pindanoten
12
Snijd de geroosterde pindanoten fijn.
koriander, muntblaadjes
13
Schep de Pad Thai op een bord. Doe er wat geroosterde pindanoten over. Werk het bord af met het gebakken spiegeleitje en enkele blaadjes munt en koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Rijstnoedels
400 g
Tandoori-pasta
3 el
Sojasaus
3 el
Zoete chilisaus
3 el
Sugar snaps
150 g
Courgettes
2
Bamboescheuten
80 g
Sesamolie
1 scheutje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gember
1 duim
Oesterzwammen
250 g
Arachideolie
1 scheutje
Eieren
4
Pindanoten
handvol
Koriander
muntblaadjes
Vegetarische Pad Thai
Oorspronkelijk was Pad Thai een gerecht dat verkocht werd als streetfood, maar intussen is het uitgebloeid tot een nationaal gerecht in Thailand. De klassieke Pad Thai wordt geserveerd met zowel tofu als garnalen. Jeroen bereidt een vegetarische variant van het gerecht.Instructies
400 g rijstnoedels
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Doe er de noedels in en kook ze net gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
3 el tandoori-pasta, 3 el sojasaus, 3 el zoete chilisaus
2
Neem een steelpannetje. Doe er de tamarinde, sweetchilisaus en sojasaus in. Verwarm op een zacht vuurtje en meng onder elkaar tot ze een gladde saus vormen.
3
Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onmiddellijk onder koud water om te vermijden dat ze verder garen. Zet het vergiet in een kom en vang het vocht op.
4
Verwarm een ruime pan of wok op een zacht vuur.
150 g Sugar snaps, 1 courgette, 80 g bamboescheuten
5
Spoel de sugar snaps en de courgette. Giet de bamboescheuten af.
1 scheutje sesamolie
6
Besprenkel de noedels met sesamolie.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 duim gember
7
Pel de sjalot en snijd in fijne ringetjes. Pel en plet de look. Schil en rasp de duim gember. Verhoog de temperatuur van de wok en bak er de sjalot, look en gember in.
1 courgette
8
Snijd de courgette overlangs in twee en vervolgens in fijne halve maantjes.
250 g oesterzwammen
9
Voeg een deel van de courgette met enkele sugarsnaps, enkele oesterzwammen (in stukken gescheurd), een deel van de gegaarde noedels en een straaltje vocht van de noedels toe aan de wok. Laat het geheel even bakken.
TIPBereid de Pad Thai in verschillende keren zodat alle groenten de kans krijgen om te bakken.
10
Voeg er enkele lepels van de saus en enkele bamboescheuten aan toe en meng onder de groenten en de noedels.
1 scheutje arachideolie, 4 eieren
11
Laat in een andere pan een scheutje neutrale olie heet worden. Bak voor iedere portie een spiegelei.
handvol pindanoten
12
Snijd de geroosterde pindanoten fijn.
koriander, muntblaadjes
13
Schep de Pad Thai op een bord. Doe er wat geroosterde pindanoten over. Werk het bord af met het gebakken spiegeleitje en enkele blaadjes munt en koriander.