dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche (thumbnail)Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche

Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche

45m
22
-
2.1K
Recepten

Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche

Deze kleine loempia’s met een vulling van krab en ricotta geef je als voorgerecht of aperitiefhapje. De gribichesaus wordt traditioneel geserveerd bij kalfskop of koude vis, maar doet in dit geval ook perfect dienst als dipsaus. Wedden dat iedereen het superlekker vindt?
Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche (thumbnail)Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche

Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche

45m
22
-
2.1K
Recepten

Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche

Deze kleine loempia’s met een vulling van krab en ricotta geef je als voorgerecht of aperitiefhapje. De gribichesaus wordt traditioneel geserveerd bij kalfskop of koude vis, maar doet in dit geval ook perfect dienst als dipsaus. Wedden dat iedereen het superlekker vindt?
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Sjalotten
1
Augurk
handvol
Kappertjes
1 el
Platte peterselie
0,5 bosjes
Dragonblaadje
handvol
Bieslook
handvol
Mosterd
1 tl
Azijn
Olie met neutrale smaak
0,2 l
Olie met neutrale smaak
Peper
Zout
Citroensap
Krab
250 g
Spinazie
200 g
Olijfolie
Look
1 teentje
Ricotta
250 g
Mierikswortel pasta
1 tl
Cayennepeper
Ei
1
Filodeeg
1 pak
Citroen
1

Benodigdheden

Keukenpapier, een garde

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De gribichesaus

1
Kook de eieren hard. Laat ze volledig afkoelen in koud water.
1 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk.
handvol augurk, 1 el kappertjes
3
Snijd de augurken en de kappertjes fijn.
0,5 bosjes platte peterselie, handvol dragonblaadje, handvol Bieslook
4
Snipper de peterselie, de dragon en de bieslook.
5
Pel de eieren. Haal de eierdooiers uit de eieren. Snijd het eiwit fijn en houd apart.
1 tl mosterd, azijn
6
Plet de eierdooiers met mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water.
0,2 l olie met neutrale smaak, peper, zout, citroensap
7
Giet er neutrale olie bij in een fijne straal en klop met een garde tot een gladde saus. Kruid met peper, zout en citroensap.
8
Meng de saus met het gehakte eiwit, de kruiden, de sjalot, de augurken en de kappertjes.
9
Laat de gribiche rusten in de koelkast.

De filodeegpakketjes

250 g krab
10
Haal het krabbenvlees uit het pantser.
200 g spinazie
11
Maak de spinazie schoon.
olijfolie
12
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 teentje Look
13
Kneus en pel de knoflook. Plet de tenen met een mes.
peper, zout
14
Bak de spinazie. Kruid met knoflook, peper en zout.
15
Doe de spinazie in een zeef en duw al het vocht eruit. Hak fijn.
TIPDe vijand van elke kroket is vocht. Daarom stoof je de spinazie kort zodat je het vocht er zo veel mogelijk kan uitduwen.
250 g ricotta, 1 tl mierikswortel pasta
16
Meng de spinazie met de ricotta. Breng op smaak met mierikswortel.
cayennepeper
17
Schep de krab door de ricotta. Kruid met zout, cayennepeper en citroensap.
1 ei
18
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik.
1 pak filodeeg
19
Bestrijk een vel filodeeg met eierdooier. Vouw het dubbel. Schep een toef van de ricottavulling op het vel. Bestrijk het deeg rond de vulling weer met ei.
20
Vouw drie kanten van het pakketje dicht. Bestrijk het deeg weer met ei. Rol het pakketje voorzichtig maar stevig op.
olie met neutrale smaak
21
Verwarm een flinke scheut neutrale olie in een pan.
22
Bak de filopakketjes aan beide kanten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 citroen
23
Snijd de citroen in kwartjes.
24
Serveer de pakketjes met citroen en een lepel gribichesaus.
1
Kook de eieren hard. Laat ze volledig afkoelen in koud water.
2
Pel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk.

Instructies

De gribichesaus

1
Kook de eieren hard. Laat ze volledig afkoelen in koud water.
1 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk.
handvol augurk, 1 el kappertjes
3
Snijd de augurken en de kappertjes fijn.
0,5 bosjes platte peterselie, handvol dragonblaadje, handvol Bieslook
4
Snipper de peterselie, de dragon en de bieslook.
5
Pel de eieren. Haal de eierdooiers uit de eieren. Snijd het eiwit fijn en houd apart.
1 tl mosterd, azijn
6
Plet de eierdooiers met mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water.
0,2 l olie met neutrale smaak, peper, zout, citroensap
7
Giet er neutrale olie bij in een fijne straal en klop met een garde tot een gladde saus. Kruid met peper, zout en citroensap.
8
Meng de saus met het gehakte eiwit, de kruiden, de sjalot, de augurken en de kappertjes.
9
Laat de gribiche rusten in de koelkast.

De filodeegpakketjes

250 g krab
10
Haal het krabbenvlees uit het pantser.
200 g spinazie
11
Maak de spinazie schoon.
olijfolie
12
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 teentje Look
13
Kneus en pel de knoflook. Plet de tenen met een mes.
peper, zout
14
Bak de spinazie. Kruid met knoflook, peper en zout.
15
Doe de spinazie in een zeef en duw al het vocht eruit. Hak fijn.
TIPDe vijand van elke kroket is vocht. Daarom stoof je de spinazie kort zodat je het vocht er zo veel mogelijk kan uitduwen.
250 g ricotta, 1 tl mierikswortel pasta
16
Meng de spinazie met de ricotta. Breng op smaak met mierikswortel.
cayennepeper
17
Schep de krab door de ricotta. Kruid met zout, cayennepeper en citroensap.
1 ei
18
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik.
1 pak filodeeg
19
Bestrijk een vel filodeeg met eierdooier. Vouw het dubbel. Schep een toef van de ricottavulling op het vel. Bestrijk het deeg rond de vulling weer met ei.
20
Vouw drie kanten van het pakketje dicht. Bestrijk het deeg weer met ei. Rol het pakketje voorzichtig maar stevig op.
olie met neutrale smaak
21
Verwarm een flinke scheut neutrale olie in een pan.
22
Bak de filopakketjes aan beide kanten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 citroen
23
Snijd de citroen in kwartjes.
24
Serveer de pakketjes met citroen en een lepel gribichesaus.
1
Kook de eieren hard. Laat ze volledig afkoelen in koud water.
2
Pel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche (thumbnail)Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche
4 personen
45m
Ingrediënten
Sjalotten
1
Augurk
handvol
Kappertjes
1 el
Platte peterselie
0,5 bosjes
Dragonblaadje
handvol
Bieslook
handvol
Mosterd
1 tl
Azijn
Olie met neutrale smaak
0,2 l
Olie met neutrale smaak
Peper
Zout
Citroensap
Krab
250 g
Spinazie
200 g
Olijfolie
Look
1 teentje
Ricotta
250 g
Mierikswortel pasta
1 tl
Cayennepeper
Ei
1
Filodeeg
1 pak
Citroen
1

Filodeegpakketjes met Noordzeekrab en gribiche

Deze kleine loempia’s met een vulling van krab en ricotta geef je als voorgerecht of aperitiefhapje. De gribichesaus wordt traditioneel geserveerd bij kalfskop of koude vis, maar doet in dit geval ook perfect dienst als dipsaus. Wedden dat iedereen het superlekker vindt?
Instructies

De gribichesaus

1
Kook de eieren hard. Laat ze volledig afkoelen in koud water.
1 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk.
handvol augurk, 1 el kappertjes
3
Snijd de augurken en de kappertjes fijn.
0,5 bosjes platte peterselie, handvol dragonblaadje, handvol Bieslook
4
Snipper de peterselie, de dragon en de bieslook.
5
Pel de eieren. Haal de eierdooiers uit de eieren. Snijd het eiwit fijn en houd apart.
1 tl mosterd, azijn
6
Plet de eierdooiers met mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water.
0,2 l olie met neutrale smaak, peper, zout, citroensap
7
Giet er neutrale olie bij in een fijne straal en klop met een garde tot een gladde saus. Kruid met peper, zout en citroensap.
8
Meng de saus met het gehakte eiwit, de kruiden, de sjalot, de augurken en de kappertjes.
9
Laat de gribiche rusten in de koelkast.

De filodeegpakketjes

250 g krab
10
Haal het krabbenvlees uit het pantser.
200 g spinazie
11
Maak de spinazie schoon.
olijfolie
12
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 teentje Look
13
Kneus en pel de knoflook. Plet de tenen met een mes.
peper, zout
14
Bak de spinazie. Kruid met knoflook, peper en zout.
15
Doe de spinazie in een zeef en duw al het vocht eruit. Hak fijn.
TIPDe vijand van elke kroket is vocht. Daarom stoof je de spinazie kort zodat je het vocht er zo veel mogelijk kan uitduwen.
250 g ricotta, 1 tl mierikswortel pasta
16
Meng de spinazie met de ricotta. Breng op smaak met mierikswortel.
cayennepeper
17
Schep de krab door de ricotta. Kruid met zout, cayennepeper en citroensap.
1 ei
18
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik.
1 pak filodeeg
19
Bestrijk een vel filodeeg met eierdooier. Vouw het dubbel. Schep een toef van de ricottavulling op het vel. Bestrijk het deeg rond de vulling weer met ei.
20
Vouw drie kanten van het pakketje dicht. Bestrijk het deeg weer met ei. Rol het pakketje voorzichtig maar stevig op.
olie met neutrale smaak
21
Verwarm een flinke scheut neutrale olie in een pan.
22
Bak de filopakketjes aan beide kanten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 citroen
23
Snijd de citroen in kwartjes.
24
Serveer de pakketjes met citroen en een lepel gribichesaus.