Kalfswangen pizzaiola
Kalfswangen pizzaiola
Kalfswangen pizzaiola
Kalfswangen pizzaiola
Ingrediënten
4 personen
Kalfswangen
1.000 g
Peper
Zout
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 een flinke klont
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,2 l
Gepelde kerstomaatjes
2 blikje
Water
1 scheutje
Kappertjes
2 el
Bruine fond
0,2 l
Basilicum
Basilicum
Tijm
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Penne
400 g
Rucola
Parmezaan
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
BEREIDING
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor tot 160°C.
1.000 g kalfswangen, peper, zout
2
Verwijder de vliesjes van de kalfswangen (indien de slager dit nog niet voor joudeed). Kruid de kalfswangen met peper en zout.
1 scheutje olijfolie, 1 een flinke klont boter
3
Zet een grote braadpan op het vuur en doe er een scheut olijfolie en een flinkeklont boter in. Leg de kalfswangen enkele minuten in de bruisende boter. Draaihalverwege om.
3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
4
Pel en snijd ondertussen de sjalotten en de look grof. Snipper de chilipeper fijn.
5
Haal de kalfswangen uit de boter wanneer ze aan beide kanten mooi bruingekleurdzijn en hou ze apart. Verwijder het merendeel van de vetstof uit de pot.
6
Stoof de sjalotten, look en chilipeper aan in dezelfde pot.
1 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 2 blikje gepelde kerstomaatjes, 1 scheutje Water, 2 el kappertjes
7
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg er vervolgens de wittewijn aan toe en laat even inkoken. Roer er vervolgens de gepelde kerstomaten, eenbeetje water en de kappertjes onder.
0,2 l bruine fond
8
Giet de bruine fond bij de saus.
9
Leg de kalfswangen in de saus en breng het geheel aan de kook op een zachtvuurtje.
basilicum, tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
10
Maak een kruidentuil van de tijm, basilicum, rozemarijn en laurier. Voeg dekruidentuil toe aan de saus met een snuif zout.
11
Laat de kalfswangen 2 uur verder garen in de oven.
TIPJe kan de saus ook op een zacht vuur verder laten sudderen als je de oven liever niet gebruikt.
AFWERKING
400 g penne
12
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de pasta gaar zoals omschrevenop de verpakking. Vang een deel van het kookvocht op wanneer je de pasta afgiet.
13
Haal de kalfswangen uit de oven en verwijder de kruidentuil.
14
Doe alle pasta en een pollepel van het kookvocht in een grote pan op een zachtvuur. Meng een flinke lepel pizzaiola-saus (zonder het vlees) onder de pasta. Kruidmet extra zout en peper.
Rucola, basilicum, 100 g parmezaan
15
Schep de pasta op een bord en lepel er nog wat saus bij. Leg een kalfswangbovenop de pasta en werk af met rucola, een paar takjes basilicum enParmezaanse kaas.
BEREIDING
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor tot 160°C.
1.000 g kalfswangen, peper, zout
2
Verwijder de vliesjes van de kalfswangen (indien de slager dit nog niet voor joudeed). Kruid de kalfswangen met peper en zout.
1 scheutje olijfolie, 1 een flinke klont boter
3
Zet een grote braadpan op het vuur en doe er een scheut olijfolie en een flinkeklont boter in. Leg de kalfswangen enkele minuten in de bruisende boter. Draaihalverwege om.
3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
4
Pel en snijd ondertussen de sjalotten en de look grof. Snipper de chilipeper fijn.
5
Haal de kalfswangen uit de boter wanneer ze aan beide kanten mooi bruingekleurdzijn en hou ze apart. Verwijder het merendeel van de vetstof uit de pot.
6
Stoof de sjalotten, look en chilipeper aan in dezelfde pot.
1 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 2 blikje gepelde kerstomaatjes, 1 scheutje Water, 2 el kappertjes
7
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg er vervolgens de wittewijn aan toe en laat even inkoken. Roer er vervolgens de gepelde kerstomaten, eenbeetje water en de kappertjes onder.
0,2 l bruine fond
8
Giet de bruine fond bij de saus.
9
Leg de kalfswangen in de saus en breng het geheel aan de kook op een zachtvuurtje.
basilicum, tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
10
Maak een kruidentuil van de tijm, basilicum, rozemarijn en laurier. Voeg dekruidentuil toe aan de saus met een snuif zout.
11
Laat de kalfswangen 2 uur verder garen in de oven.
TIPJe kan de saus ook op een zacht vuur verder laten sudderen als je de oven liever niet gebruikt.
AFWERKING
400 g penne
12
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de pasta gaar zoals omschrevenop de verpakking. Vang een deel van het kookvocht op wanneer je de pasta afgiet.
13
Haal de kalfswangen uit de oven en verwijder de kruidentuil.
14
Doe alle pasta en een pollepel van het kookvocht in een grote pan op een zachtvuur. Meng een flinke lepel pizzaiola-saus (zonder het vlees) onder de pasta. Kruidmet extra zout en peper.
Rucola, basilicum, 100 g parmezaan
15
Schep de pasta op een bord en lepel er nog wat saus bij. Leg een kalfswangbovenop de pasta en werk af met rucola, een paar takjes basilicum enParmezaanse kaas.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Kalfswangen
1.000 g
Peper
Zout
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 een flinke klont
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,2 l
Gepelde kerstomaatjes
2 blikje
Water
1 scheutje
Kappertjes
2 el
Bruine fond
0,2 l
Basilicum
Basilicum
Tijm
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Penne
400 g
Rucola
Parmezaan
100 g
Kalfswangen pizzaiola
Deze overdreven lekkere, zachtgegaarde kalfswangen in pizzaiolasaus gaan ongetwijfeld hoge toppen scheren in menig Vlaamse huiskamer. Met een flinke portie pasta zet je zonder al te veel moeite en met een beetje geduld pure comford food op tafel!Instructies
BEREIDING
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor tot 160°C.
1.000 g kalfswangen, peper, zout
2
Verwijder de vliesjes van de kalfswangen (indien de slager dit nog niet voor joudeed). Kruid de kalfswangen met peper en zout.
1 scheutje olijfolie, 1 een flinke klont boter
3
Zet een grote braadpan op het vuur en doe er een scheut olijfolie en een flinkeklont boter in. Leg de kalfswangen enkele minuten in de bruisende boter. Draaihalverwege om.
3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
4
Pel en snijd ondertussen de sjalotten en de look grof. Snipper de chilipeper fijn.
5
Haal de kalfswangen uit de boter wanneer ze aan beide kanten mooi bruingekleurdzijn en hou ze apart. Verwijder het merendeel van de vetstof uit de pot.
6
Stoof de sjalotten, look en chilipeper aan in dezelfde pot.
1 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 2 blikje gepelde kerstomaatjes, 1 scheutje Water, 2 el kappertjes
7
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg er vervolgens de wittewijn aan toe en laat even inkoken. Roer er vervolgens de gepelde kerstomaten, eenbeetje water en de kappertjes onder.
0,2 l bruine fond
8
Giet de bruine fond bij de saus.
9
Leg de kalfswangen in de saus en breng het geheel aan de kook op een zachtvuurtje.
basilicum, tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
10
Maak een kruidentuil van de tijm, basilicum, rozemarijn en laurier. Voeg dekruidentuil toe aan de saus met een snuif zout.
11
Laat de kalfswangen 2 uur verder garen in de oven.
TIPJe kan de saus ook op een zacht vuur verder laten sudderen als je de oven liever niet gebruikt.
AFWERKING
400 g penne
12
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de pasta gaar zoals omschrevenop de verpakking. Vang een deel van het kookvocht op wanneer je de pasta afgiet.
13
Haal de kalfswangen uit de oven en verwijder de kruidentuil.
14
Doe alle pasta en een pollepel van het kookvocht in een grote pan op een zachtvuur. Meng een flinke lepel pizzaiola-saus (zonder het vlees) onder de pasta. Kruidmet extra zout en peper.
Rucola, basilicum, 100 g parmezaan
15
Schep de pasta op een bord en lepel er nog wat saus bij. Leg een kalfswangbovenop de pasta en werk af met rucola, een paar takjes basilicum enParmezaanse kaas.