dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Brunchbroodjes met roerei en krab (thumbnail)Brunchbroodjes met roerei en krab

Brunchbroodjes met roerei en krab

25m
13
-
2K
Recepten

Brunchbroodjes met roerei en krab

Nu de paasvakantie er aan komt, is een brunch wellicht een prettig vooruitzicht. ’t Is zalig relaxen bij een maaltijd die het ontbijt en de lunch combineert. Deze belegde verse pistolets zijn ideaal om te serveren. De broodjes gevuld met sappig roerei met krab, lente-ui, wat koriander en pittige waterkers zijn feestelijk lekker
Brunchbroodjes met roerei en krab (thumbnail)Brunchbroodjes met roerei en krab

Brunchbroodjes met roerei en krab

25m
13
-
2K
Recepten

Brunchbroodjes met roerei en krab

Nu de paasvakantie er aan komt, is een brunch wellicht een prettig vooruitzicht. ’t Is zalig relaxen bij een maaltijd die het ontbijt en de lunch combineert. Deze belegde verse pistolets zijn ideaal om te serveren. De broodjes gevuld met sappig roerei met krab, lente-ui, wat koriander en pittige waterkers zijn feestelijk lekker
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd25m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Pistolet
4
Krabvlees
200 g
Sjalotten
2
Look
0,5 teentjes
Lente-uien
6
Waterkers
1 bosje
Gember
40 g
Koriander
Sambal
1 tl
Currypoeder
1 snuifje
Boter
1 klontje
Zout
Eieren
7

Benodigdheden

Een pan met anti aanbaklaag, een fijne rasp, een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De brunchbroodjes met roerei en krab

4 Pistolet, 200 g krabvlees, 2 Sjalotten, 0,5 teentjes Look, 6 lente-uien, 1 bosje Waterkers, 40 g gember, koriander, 1 tl sambal, 1 snuifje currypoeder, 1 klontje boter, zout, 7 eieren
1
Pel de sjalotten, snij ze eerst overlangs in twee, maak horizontale insnijdingen en snipper ze in zeer fijne stukjes.
2
Plet het stukje gepelde look tot pulp.
3
Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur. (Kies voor een pan met anti-aanbaklaag.)
4
Stoof de sjalotsnippers met lookpulp in de hete boter. Schil het stukje gember en rasp het in de pan. Roer en zet het vuur zacht.
5
Open de blikjes met krabvlees en laat de inhoud uitlekken. Doe het krabvlees in een mengschaal.
6
Breek de eieren in een tweede schaal en kluts ze los met de garde of met een vork.
7
Pluk de blaadjes en fijnste takjes waterkers los en spoel ze voorzichtig in ruim water.
8
Maak de lente-uitjes schoon en snipper het bleke en lichtgroene deel in fijne rondjes.
9
Spoel de koriander en snipper de blaadjes fijn.
10
Roer een beetje sambal door de platgestoofde sjalotsnippers. Gebruik een hoeveelheid van de hete peperpasta naar persoonlijke smaak.
11
Voeg een snuif currypoeder toe, zet het vuur hoger en laat de specerijen even meestoven.
12
Roer het krabvlees door de kruidige sjalotten en voeg even later de gesklutste eieren toe.
13
Blijf roeren met de vlakke onderzijde van een vork tot je een gestold, maar toch voldoende sappig roerei overhoudt. Zet de pan weg van het vuur.
14
Roer de snippers lente-ui en koriander door de eieren. Proef en kruid het roerei met een snuifje zout.
15
Snij de pistolets overlangs in twee. Beleg ze met een royale portie roerei met krab en schik er toefjes waterkers bovenop.
16
Zet de hoed van de pistolets erbovenop en serveer.
1
Pel de sjalotten, snij ze eerst overlangs in twee, maak horizontale insnijdingen en snipper ze in zeer fijne stukjes.
2
Plet het stukje gepelde look tot pulp.

Instructies

De brunchbroodjes met roerei en krab

4 Pistolet, 200 g krabvlees, 2 Sjalotten, 0,5 teentjes Look, 6 lente-uien, 1 bosje Waterkers, 40 g gember, koriander, 1 tl sambal, 1 snuifje currypoeder, 1 klontje boter, zout, 7 eieren
1
Pel de sjalotten, snij ze eerst overlangs in twee, maak horizontale insnijdingen en snipper ze in zeer fijne stukjes.
2
Plet het stukje gepelde look tot pulp.
3
Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur. (Kies voor een pan met anti-aanbaklaag.)
4
Stoof de sjalotsnippers met lookpulp in de hete boter. Schil het stukje gember en rasp het in de pan. Roer en zet het vuur zacht.
5
Open de blikjes met krabvlees en laat de inhoud uitlekken. Doe het krabvlees in een mengschaal.
6
Breek de eieren in een tweede schaal en kluts ze los met de garde of met een vork.
7
Pluk de blaadjes en fijnste takjes waterkers los en spoel ze voorzichtig in ruim water.
8
Maak de lente-uitjes schoon en snipper het bleke en lichtgroene deel in fijne rondjes.
9
Spoel de koriander en snipper de blaadjes fijn.
10
Roer een beetje sambal door de platgestoofde sjalotsnippers. Gebruik een hoeveelheid van de hete peperpasta naar persoonlijke smaak.
11
Voeg een snuif currypoeder toe, zet het vuur hoger en laat de specerijen even meestoven.
12
Roer het krabvlees door de kruidige sjalotten en voeg even later de gesklutste eieren toe.
13
Blijf roeren met de vlakke onderzijde van een vork tot je een gestold, maar toch voldoende sappig roerei overhoudt. Zet de pan weg van het vuur.
14
Roer de snippers lente-ui en koriander door de eieren. Proef en kruid het roerei met een snuifje zout.
15
Snij de pistolets overlangs in twee. Beleg ze met een royale portie roerei met krab en schik er toefjes waterkers bovenop.
16
Zet de hoed van de pistolets erbovenop en serveer.
1
Pel de sjalotten, snij ze eerst overlangs in twee, maak horizontale insnijdingen en snipper ze in zeer fijne stukjes.
2
Plet het stukje gepelde look tot pulp.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Brunchbroodjes met roerei en krab (thumbnail)Brunchbroodjes met roerei en krab
4 personen
25m
Ingrediënten
Pistolet
4
Krabvlees
200 g
Sjalotten
2
Look
0,5 teentjes
Lente-uien
6
Waterkers
1 bosje
Gember
40 g
Koriander
Sambal
1 tl
Currypoeder
1 snuifje
Boter
1 klontje
Zout
Eieren
7

Brunchbroodjes met roerei en krab

Nu de paasvakantie er aan komt, is een brunch wellicht een prettig vooruitzicht. ’t Is zalig relaxen bij een maaltijd die het ontbijt en de lunch combineert. Deze belegde verse pistolets zijn ideaal om te serveren. De broodjes gevuld met sappig roerei met krab, lente-ui, wat koriander en pittige waterkers zijn feestelijk lekker
Instructies

De brunchbroodjes met roerei en krab

4 Pistolet, 200 g krabvlees, 2 Sjalotten, 0,5 teentjes Look, 6 lente-uien, 1 bosje Waterkers, 40 g gember, koriander, 1 tl sambal, 1 snuifje currypoeder, 1 klontje boter, zout, 7 eieren
1
Pel de sjalotten, snij ze eerst overlangs in twee, maak horizontale insnijdingen en snipper ze in zeer fijne stukjes.
2
Plet het stukje gepelde look tot pulp.
3
Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur. (Kies voor een pan met anti-aanbaklaag.)
4
Stoof de sjalotsnippers met lookpulp in de hete boter. Schil het stukje gember en rasp het in de pan. Roer en zet het vuur zacht.
5
Open de blikjes met krabvlees en laat de inhoud uitlekken. Doe het krabvlees in een mengschaal.
6
Breek de eieren in een tweede schaal en kluts ze los met de garde of met een vork.
7
Pluk de blaadjes en fijnste takjes waterkers los en spoel ze voorzichtig in ruim water.
8
Maak de lente-uitjes schoon en snipper het bleke en lichtgroene deel in fijne rondjes.
9
Spoel de koriander en snipper de blaadjes fijn.
10
Roer een beetje sambal door de platgestoofde sjalotsnippers. Gebruik een hoeveelheid van de hete peperpasta naar persoonlijke smaak.
11
Voeg een snuif currypoeder toe, zet het vuur hoger en laat de specerijen even meestoven.
12
Roer het krabvlees door de kruidige sjalotten en voeg even later de gesklutste eieren toe.
13
Blijf roeren met de vlakke onderzijde van een vork tot je een gestold, maar toch voldoende sappig roerei overhoudt. Zet de pan weg van het vuur.
14
Roer de snippers lente-ui en koriander door de eieren. Proef en kruid het roerei met een snuifje zout.
15
Snij de pistolets overlangs in twee. Beleg ze met een royale portie roerei met krab en schik er toefjes waterkers bovenop.
16
Zet de hoed van de pistolets erbovenop en serveer.