dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus (thumbnail)Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus

Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus

30m
17
-
4.5K
Recepten

Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus

Een gerookte makreel is een echte smaakbom. De vette vis laat zich heel goed combineren met frisse kropsla, gekookte eitjes en verse kruiden. Gooi nog een portie krokant gebakken spek in de strijd, samen met een lichte cocktailsaus en je eindigt met een salade om ‘u’ tegen te zeggen. Serveer er vers bruin brood bij en de lunch (of het diner) kan niet meer stuk. Dit smaakt van winter tot zomer.
Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus (thumbnail)Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus

Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus

30m
17
-
4.5K
Recepten

Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus

Een gerookte makreel is een echte smaakbom. De vette vis laat zich heel goed combineren met frisse kropsla, gekookte eitjes en verse kruiden. Gooi nog een portie krokant gebakken spek in de strijd, samen met een lichte cocktailsaus en je eindigt met een salade om ‘u’ tegen te zeggen. Serveer er vers bruin brood bij en de lunch (of het diner) kan niet meer stuk. Dit smaakt van winter tot zomer.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes4.5K

Ingrediënten

4 personen
Mayonaise
2 el
Yoghurt
2 el
Ketchup
1 el
Whisky
1 dopje
Mierikswortel
1 tl
Tabasco
Zout
Makreel
1
Pancetta
4
Eieren
4
Kropsla
1
Sjalotten
0,5
Dragon
3 takjes
Bieslook
0,25 bosjes
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Bruine broden

Benodigdheden

Een grote serveerschaal, eventueel een keukenpincet, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De cocktailsaus

2 el mayonaise, 2 el Yoghurt, 1 el ketchup, 1 dopje whisky, 1 tl mierikswortel, tabasco, zout
1
Neem een mengschaal en verzamel daarin de mayonaise, de ongezoete yoghurt en een toef ketchup.
2
Roer en geef de cocktailsaus karakter met een dopje whisky, enkele druppels tabasco en een lepeltje mierikswortelpasta. Voeg een snuifje zout toe, proef en beslis of de smaken in balans zijn.
3
Bewaar de saus koel.

De salade

1 makreel, 4 pancetta, 4 eieren, 1 kropsla, 0,5 Sjalotten, 3 takjes dragon, 0,25 bosjes Bieslook, 1 scheutje olijfolie, peper, bruine broden
4
Breng water aan de kook en dompel de eieren erin onder. Kook ze 8 tot 9 minuten, waardoor ze hardgekookt zijn, met een smeuïg hart. Spoel de eieren na het koken in koud water en laat ze volledig afkoelen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Pluk de bladeren van de kropsla los en spoel ze in ruim water. Laat de bladgroente uitlekken en bedek een grote serveerschaal met de knapperige blaadjes.
6
Neem de gerookte makreel en verdeel de vis voorzichtig in twee helften. Nu kan je de visgraat in een vloeiende beweging verwijderen.
7
Controleer het gerookt visvlees op achtergebleven graatjes. Pluk ze voorzichtig weg, met de hand of met een keukenpincet.
8
Pluk het visvlees in hapklare stukken en verdeel ze bovenop de kropsla.
9
Snipper de dikke sneetjes pancetta in reepjes van een halve centimeter breed.
10
Verhit een pan op een stevig vuur, doe er een scheutje olijfolie in en bak de ‘lardons’ van Italiaans spek goudbruin en krokant. Zet het vuur tijdig wat zachter.
11
Strooi de spekjes op een vel keukenpapier, of giet ze in een zeef en laat ze uitlekken.
12
Pel de afgekoelde eieren en snij ze in gelijke helften. Duimen dat de dooier nog smeuïg is!
13
Verdeel de halve eitjes over de schotel en strooi peper van de molen over de salade.
14
Spoel de verse kruiden en pluk de blaadjes van de dragon. Snij de bieslookpijpjes grof en strooi ze samen met de dragonblaadjes over de salade.
15
Pel een sjalot en snipper het deel dat je nodig hebt zo fijn mogelijk.
16
Strooi de snippers sjalot over de salade en lepel er vervolgens cocktailsaus over. Sprenkel tenslotte de zoute en krokante spekjes over deze lichte maaltijd.
17
Serveer er vers (bruin) brood bij, eventueel met een beetje boter.
1
Neem een mengschaal en verzamel daarin de mayonaise, de ongezoete yoghurt en een toef ketchup.
2
Roer en geef de cocktailsaus karakter met een dopje whisky, enkele druppels tabasco en een lepeltje mierikswortelpasta. Voeg een snuifje zout toe, proef en beslis of de smaken in balans zijn.

Instructies

De cocktailsaus

2 el mayonaise, 2 el Yoghurt, 1 el ketchup, 1 dopje whisky, 1 tl mierikswortel, tabasco, zout
1
Neem een mengschaal en verzamel daarin de mayonaise, de ongezoete yoghurt en een toef ketchup.
2
Roer en geef de cocktailsaus karakter met een dopje whisky, enkele druppels tabasco en een lepeltje mierikswortelpasta. Voeg een snuifje zout toe, proef en beslis of de smaken in balans zijn.
3
Bewaar de saus koel.

De salade

1 makreel, 4 pancetta, 4 eieren, 1 kropsla, 0,5 Sjalotten, 3 takjes dragon, 0,25 bosjes Bieslook, 1 scheutje olijfolie, peper, bruine broden
4
Breng water aan de kook en dompel de eieren erin onder. Kook ze 8 tot 9 minuten, waardoor ze hardgekookt zijn, met een smeuïg hart. Spoel de eieren na het koken in koud water en laat ze volledig afkoelen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Pluk de bladeren van de kropsla los en spoel ze in ruim water. Laat de bladgroente uitlekken en bedek een grote serveerschaal met de knapperige blaadjes.
6
Neem de gerookte makreel en verdeel de vis voorzichtig in twee helften. Nu kan je de visgraat in een vloeiende beweging verwijderen.
7
Controleer het gerookt visvlees op achtergebleven graatjes. Pluk ze voorzichtig weg, met de hand of met een keukenpincet.
8
Pluk het visvlees in hapklare stukken en verdeel ze bovenop de kropsla.
9
Snipper de dikke sneetjes pancetta in reepjes van een halve centimeter breed.
10
Verhit een pan op een stevig vuur, doe er een scheutje olijfolie in en bak de ‘lardons’ van Italiaans spek goudbruin en krokant. Zet het vuur tijdig wat zachter.
11
Strooi de spekjes op een vel keukenpapier, of giet ze in een zeef en laat ze uitlekken.
12
Pel de afgekoelde eieren en snij ze in gelijke helften. Duimen dat de dooier nog smeuïg is!
13
Verdeel de halve eitjes over de schotel en strooi peper van de molen over de salade.
14
Spoel de verse kruiden en pluk de blaadjes van de dragon. Snij de bieslookpijpjes grof en strooi ze samen met de dragonblaadjes over de salade.
15
Pel een sjalot en snipper het deel dat je nodig hebt zo fijn mogelijk.
16
Strooi de snippers sjalot over de salade en lepel er vervolgens cocktailsaus over. Sprenkel tenslotte de zoute en krokante spekjes over deze lichte maaltijd.
17
Serveer er vers (bruin) brood bij, eventueel met een beetje boter.
1
Neem een mengschaal en verzamel daarin de mayonaise, de ongezoete yoghurt en een toef ketchup.
2
Roer en geef de cocktailsaus karakter met een dopje whisky, enkele druppels tabasco en een lepeltje mierikswortelpasta. Voeg een snuifje zout toe, proef en beslis of de smaken in balans zijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus (thumbnail)Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus
4 personen
30m
Ingrediënten
Mayonaise
2 el
Yoghurt
2 el
Ketchup
1 el
Whisky
1 dopje
Mierikswortel
1 tl
Tabasco
Zout
Makreel
1
Pancetta
4
Eieren
4
Kropsla
1
Sjalotten
0,5
Dragon
3 takjes
Bieslook
0,25 bosjes
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Bruine broden

Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus

Een gerookte makreel is een echte smaakbom. De vette vis laat zich heel goed combineren met frisse kropsla, gekookte eitjes en verse kruiden. Gooi nog een portie krokant gebakken spek in de strijd, samen met een lichte cocktailsaus en je eindigt met een salade om ‘u’ tegen te zeggen. Serveer er vers bruin brood bij en de lunch (of het diner) kan niet meer stuk. Dit smaakt van winter tot zomer.
Instructies

De cocktailsaus

2 el mayonaise, 2 el Yoghurt, 1 el ketchup, 1 dopje whisky, 1 tl mierikswortel, tabasco, zout
1
Neem een mengschaal en verzamel daarin de mayonaise, de ongezoete yoghurt en een toef ketchup.
2
Roer en geef de cocktailsaus karakter met een dopje whisky, enkele druppels tabasco en een lepeltje mierikswortelpasta. Voeg een snuifje zout toe, proef en beslis of de smaken in balans zijn.
3
Bewaar de saus koel.

De salade

1 makreel, 4 pancetta, 4 eieren, 1 kropsla, 0,5 Sjalotten, 3 takjes dragon, 0,25 bosjes Bieslook, 1 scheutje olijfolie, peper, bruine broden
4
Breng water aan de kook en dompel de eieren erin onder. Kook ze 8 tot 9 minuten, waardoor ze hardgekookt zijn, met een smeuïg hart. Spoel de eieren na het koken in koud water en laat ze volledig afkoelen.
5
Pluk de bladeren van de kropsla los en spoel ze in ruim water. Laat de bladgroente uitlekken en bedek een grote serveerschaal met de knapperige blaadjes.
6
Neem de gerookte makreel en verdeel de vis voorzichtig in twee helften. Nu kan je de visgraat in een vloeiende beweging verwijderen.
7
Controleer het gerookt visvlees op achtergebleven graatjes. Pluk ze voorzichtig weg, met de hand of met een keukenpincet.
8
Pluk het visvlees in hapklare stukken en verdeel ze bovenop de kropsla.
9
Snipper de dikke sneetjes pancetta in reepjes van een halve centimeter breed.
10
Verhit een pan op een stevig vuur, doe er een scheutje olijfolie in en bak de ‘lardons’ van Italiaans spek goudbruin en krokant. Zet het vuur tijdig wat zachter.
11
Strooi de spekjes op een vel keukenpapier, of giet ze in een zeef en laat ze uitlekken.
12
Pel de afgekoelde eieren en snij ze in gelijke helften. Duimen dat de dooier nog smeuïg is!
13
Verdeel de halve eitjes over de schotel en strooi peper van de molen over de salade.
14
Spoel de verse kruiden en pluk de blaadjes van de dragon. Snij de bieslookpijpjes grof en strooi ze samen met de dragonblaadjes over de salade.
15
Pel een sjalot en snipper het deel dat je nodig hebt zo fijn mogelijk.
16
Strooi de snippers sjalot over de salade en lepel er vervolgens cocktailsaus over. Sprenkel tenslotte de zoute en krokante spekjes over deze lichte maaltijd.
17
Serveer er vers (bruin) brood bij, eventueel met een beetje boter.