Gebakken wijting met aspergestoemp
Gebakken wijting met aspergestoemp
Gebakken wijting met aspergestoemp
Gebakken wijting met aspergestoemp
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Zout
Witte asperges
1 bosje
Eieren
4
Sjalotten
2
Boter
Wijtingfilets
4
Spinaziejonge
100 g
Zure room
200 g
Peper
Grof zout
Kervelenkele plukjes
Benodigdheden
Een dunschiller, een pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Gebakken wijting met aspergestoemp
800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Laat de aardappelen wat afkoelen en pel ze.
1 bosje witte asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot met koud water en breng aan de kook. Haal de gare asperges met een tang uit de kookpot.
3
Snijd de asperges in kleine blokjes. Houd de punten apart.
4 eieren
4
Kook de eieren op ongeveer 4 minuten zacht.
TIPKook de eieren eventueel samen met de asperges. Dat bespaart afwas.
2 Sjalotten
5
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in dunne reepjes.
boter
6
Smelt een klont boter in een kookpot en stoof de sjalotten. Doe er de aardappelen bij en bak ze rondom rond.
4 wijting
7
Kruid intussen de vis met peper en zout. Smelt een klont boter in de pan en bak de vis.
TIPJe kan de staarten van de vis onder de filet vouwen zodat je een dikker pakketje krijgt.
8
Draai de vis om en zet het vuur uit.
100 g spinazie
9
Plet de aardappelen een beetje met een pureestamper. Doe er de stukjes asperge (zonder de punten) en de spinazie bij. Meng goed.
TIPHak de spinazie eventueel wat fijner.
200 g Zure room, peper
10
Doe de zure room bij de stoemp en kruid met peper en zout.
11
Pel de eieren.
grof zout, kervel
12
Serveer de vis met een zachtgekookt ei, stoemp en aspergepunten. Strooi eventueel wat grof zout over de eieren en werk af met een plukje kervel.
Gebakken wijting met aspergestoemp
800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Laat de aardappelen wat afkoelen en pel ze.
1 bosje witte asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot met koud water en breng aan de kook. Haal de gare asperges met een tang uit de kookpot.
3
Snijd de asperges in kleine blokjes. Houd de punten apart.
4 eieren
4
Kook de eieren op ongeveer 4 minuten zacht.
TIPKook de eieren eventueel samen met de asperges. Dat bespaart afwas.
2 Sjalotten
5
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in dunne reepjes.
boter
6
Smelt een klont boter in een kookpot en stoof de sjalotten. Doe er de aardappelen bij en bak ze rondom rond.
4 wijting
7
Kruid intussen de vis met peper en zout. Smelt een klont boter in de pan en bak de vis.
TIPJe kan de staarten van de vis onder de filet vouwen zodat je een dikker pakketje krijgt.
8
Draai de vis om en zet het vuur uit.
100 g spinazie
9
Plet de aardappelen een beetje met een pureestamper. Doe er de stukjes asperge (zonder de punten) en de spinazie bij. Meng goed.
TIPHak de spinazie eventueel wat fijner.
200 g Zure room, peper
10
Doe de zure room bij de stoemp en kruid met peper en zout.
11
Pel de eieren.
grof zout, kervel
12
Serveer de vis met een zachtgekookt ei, stoemp en aspergepunten. Strooi eventueel wat grof zout over de eieren en werk af met een plukje kervel.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Zout
Witte asperges
1 bosje
Eieren
4
Sjalotten
2
Boter
Wijtingfilets
4
Spinaziejonge
100 g
Zure room
200 g
Peper
Grof zout
Kervelenkele plukjes
Gebakken wijting met aspergestoemp
In het aspergeseizoen kun je niet vaak genoeg asperges maken. Jeroen verwerkt ze samen met spinazie in een zomerse stoemp en geeft er een stuk gebakken wijting en een zachtgekookt eitje bij.Instructies
Gebakken wijting met aspergestoemp
800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Laat de aardappelen wat afkoelen en pel ze.
1 bosje witte asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot met koud water en breng aan de kook. Haal de gare asperges met een tang uit de kookpot.
3
Snijd de asperges in kleine blokjes. Houd de punten apart.
4 eieren
4
Kook de eieren op ongeveer 4 minuten zacht.
TIPKook de eieren eventueel samen met de asperges. Dat bespaart afwas.
2 Sjalotten
5
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in dunne reepjes.
boter
6
Smelt een klont boter in een kookpot en stoof de sjalotten. Doe er de aardappelen bij en bak ze rondom rond.
4 wijting
7
Kruid intussen de vis met peper en zout. Smelt een klont boter in de pan en bak de vis.
TIPJe kan de staarten van de vis onder de filet vouwen zodat je een dikker pakketje krijgt.
8
Draai de vis om en zet het vuur uit.
100 g spinazie
9
Plet de aardappelen een beetje met een pureestamper. Doe er de stukjes asperge (zonder de punten) en de spinazie bij. Meng goed.
TIPHak de spinazie eventueel wat fijner.
200 g Zure room, peper
10
Doe de zure room bij de stoemp en kruid met peper en zout.
11
Pel de eieren.
grof zout, kervel
12
Serveer de vis met een zachtgekookt ei, stoemp en aspergepunten. Strooi eventueel wat grof zout over de eieren en werk af met een plukje kervel.