dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes (thumbnail)Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes

Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes

35m
19
-
3.8K
Recepten

Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes

Als NorthSeaChef, zet Jeroen graag minder bekende vissoorten uit onze eigen Noordzee in de kijker. Deze week is het de beurt aan de tongschar. Het gaat hier om een smakelijk stukje vis dat ondanks zijn naam het doet vermoeden, niet tot de tongsoort behoort. In combinatie met een klassieke beurre blanc en krokante kroketten, komt hij het beste tot zijn recht!
Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes (thumbnail)Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes

Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes

35m
19
-
3.8K
Recepten

Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes

Als NorthSeaChef, zet Jeroen graag minder bekende vissoorten uit onze eigen Noordzee in de kijker. Deze week is het de beurt aan de tongschar. Het gaat hier om een smakelijk stukje vis dat ondanks zijn naam het doet vermoeden, niet tot de tongsoort behoort. In combinatie met een klassieke beurre blanc en krokante kroketten, komt hij het beste tot zijn recht!
Totale tijd35m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes3.8K

Ingrediënten

4 personen
Witte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Witte wijnazijn
0,2 l
Krulpeterselie
1 bosje
Tijm
Laurier
3 blaadje
Sjalotten
0,5
Look
1 teentje
Tomaten
2
Ansjovisfilets
Dragon
Tongscharren
4
Peper
Zout
Bloem
1 el
Boter
1 een flinke klont
Boter
100 g
Room
2 scheutjes
Denappeltjes
600 g
Tuinkers
1

Benodigdheden

Een friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Breng een pot water aan de kook. Verwarm de friteuse tot 170°C.
0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,2 l Witte wijnazijn, 1 bosje krulpeterselie, tijm, 3 blaadje laurier, 0,5 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Giet de witte wijn, de witte wijnazijn en het water in het steelpannetje. Leg hier enkele peterseliesteeltjes, enkele takjes tijm, de laurierblaadjes, de gepelde sjalot en het teentje look in. Kruid met steakpeper en een snuifje zout. Laat het geheel vervolgens inkoken tot er ⅓ van overblijft.
2 tomaten
3
Emondeer de tomaten (15 sec.) en leg ze meteen erna in koud water.
4
Pel de tomaten, snijd ze in kwartjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes.
ansjovisfilets, dragon
5
Spoel de rest van de peterselie en hak fijn. Snijd ook de ansjovis en de dragonblaadjes fijn. Doe de tomatenblokjes, peterselietakjes, ansjovis en dragonblaadjes in een kom en zet aan de kant.
4 tongscharren, peper, zout
6
Knip de graten van de tongschar en maak ze verder proper. Kruid de stukken vis met peper en zout.
1 el bloem
7
Doe de bloem in een schotel. Haal de gekruide stukken vis door de bloem.
1 een flinke klont boter
8
Laat een flinke klont boter smelten in de pan. Bak de stukken vis goudbruin aan beide kanten in de bruisende boter.
1 scheutje Room
9
Haal de reductie (basis van de saus) van het vuur. Zet een ander steelpannetje met een scheutje room op het vuur.
1 scheutje Room, 100 g boter
10
Giet giet er een beetje van de reductie bij. Doe er al roerend de boter in kleine blokjes bij tot je een gebonden saus krijgt. Zorg dat het mengsel niet kookt.
600 g denappeltjes
11
Bak de denappeltjes krokant in de hete friteuse.
peper, zout
12
Voeg de tomatenblokjes en de kruiden bij de saus. Meng het geheel onder elkaar. Breng de saus op smaak met peper en zout.
13
Laat de vis kort uitlekken op een vel keukenpapier en leg ze vervolgens op een bord.
1 tuinkers
14
Was de tuinkers en laat ze even uitlekken. Leg wat tuinkers naast de vis op het bord.
15
Lepel wat van de ansjovis-beurre blanc over de vis en serveer er de gebakken denappeltjes bij.
1
Breng een pot water aan de kook. Verwarm de friteuse tot 170°C.
2
Giet de witte wijn, de witte wijnazijn en het water in het steelpannetje. Leg hier enkele peterseliesteeltjes, enkele takjes tijm, de laurierblaadjes, de gepelde sjalot en het teentje look in. Kruid met steakpeper en een snuifje zout. Laat het geheel vervolgens inkoken tot er ⅓ van overblijft.

Instructies

1
Breng een pot water aan de kook. Verwarm de friteuse tot 170°C.
0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,2 l Witte wijnazijn, 1 bosje krulpeterselie, tijm, 3 blaadje laurier, 0,5 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Giet de witte wijn, de witte wijnazijn en het water in het steelpannetje. Leg hier enkele peterseliesteeltjes, enkele takjes tijm, de laurierblaadjes, de gepelde sjalot en het teentje look in. Kruid met steakpeper en een snuifje zout. Laat het geheel vervolgens inkoken tot er ⅓ van overblijft.
2 tomaten
3
Emondeer de tomaten (15 sec.) en leg ze meteen erna in koud water.
4
Pel de tomaten, snijd ze in kwartjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes.
ansjovisfilets, dragon
5
Spoel de rest van de peterselie en hak fijn. Snijd ook de ansjovis en de dragonblaadjes fijn. Doe de tomatenblokjes, peterselietakjes, ansjovis en dragonblaadjes in een kom en zet aan de kant.
4 tongscharren, peper, zout
6
Knip de graten van de tongschar en maak ze verder proper. Kruid de stukken vis met peper en zout.
1 el bloem
7
Doe de bloem in een schotel. Haal de gekruide stukken vis door de bloem.
1 een flinke klont boter
8
Laat een flinke klont boter smelten in de pan. Bak de stukken vis goudbruin aan beide kanten in de bruisende boter.
1 scheutje Room
9
Haal de reductie (basis van de saus) van het vuur. Zet een ander steelpannetje met een scheutje room op het vuur.
1 scheutje Room, 100 g boter
10
Giet giet er een beetje van de reductie bij. Doe er al roerend de boter in kleine blokjes bij tot je een gebonden saus krijgt. Zorg dat het mengsel niet kookt.
600 g denappeltjes
11
Bak de denappeltjes krokant in de hete friteuse.
peper, zout
12
Voeg de tomatenblokjes en de kruiden bij de saus. Meng het geheel onder elkaar. Breng de saus op smaak met peper en zout.
13
Laat de vis kort uitlekken op een vel keukenpapier en leg ze vervolgens op een bord.
1 tuinkers
14
Was de tuinkers en laat ze even uitlekken. Leg wat tuinkers naast de vis op het bord.
15
Lepel wat van de ansjovis-beurre blanc over de vis en serveer er de gebakken denappeltjes bij.
1
Breng een pot water aan de kook. Verwarm de friteuse tot 170°C.
2
Giet de witte wijn, de witte wijnazijn en het water in het steelpannetje. Leg hier enkele peterseliesteeltjes, enkele takjes tijm, de laurierblaadjes, de gepelde sjalot en het teentje look in. Kruid met steakpeper en een snuifje zout. Laat het geheel vervolgens inkoken tot er ⅓ van overblijft.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes (thumbnail)Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes
4 personen
35m
Ingrediënten
Witte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Witte wijnazijn
0,2 l
Krulpeterselie
1 bosje
Tijm
Laurier
3 blaadje
Sjalotten
0,5
Look
1 teentje
Tomaten
2
Ansjovisfilets
Dragon
Tongscharren
4
Peper
Zout
Bloem
1 el
Boter
1 een flinke klont
Boter
100 g
Room
2 scheutjes
Denappeltjes
600 g
Tuinkers
1

Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes

Als NorthSeaChef, zet Jeroen graag minder bekende vissoorten uit onze eigen Noordzee in de kijker. Deze week is het de beurt aan de tongschar. Het gaat hier om een smakelijk stukje vis dat ondanks zijn naam het doet vermoeden, niet tot de tongsoort behoort. In combinatie met een klassieke beurre blanc en krokante kroketten, komt hij het beste tot zijn recht!
Instructies
1
Breng een pot water aan de kook. Verwarm de friteuse tot 170°C.
0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,2 l Witte wijnazijn, 1 bosje krulpeterselie, tijm, 3 blaadje laurier, 0,5 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Giet de witte wijn, de witte wijnazijn en het water in het steelpannetje. Leg hier enkele peterseliesteeltjes, enkele takjes tijm, de laurierblaadjes, de gepelde sjalot en het teentje look in. Kruid met steakpeper en een snuifje zout. Laat het geheel vervolgens inkoken tot er ⅓ van overblijft.
2 tomaten
3
Emondeer de tomaten (15 sec.) en leg ze meteen erna in koud water.
4
Pel de tomaten, snijd ze in kwartjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes.
ansjovisfilets, dragon
5
Spoel de rest van de peterselie en hak fijn. Snijd ook de ansjovis en de dragonblaadjes fijn. Doe de tomatenblokjes, peterselietakjes, ansjovis en dragonblaadjes in een kom en zet aan de kant.
4 tongscharren, peper, zout
6
Knip de graten van de tongschar en maak ze verder proper. Kruid de stukken vis met peper en zout.
1 el bloem
7
Doe de bloem in een schotel. Haal de gekruide stukken vis door de bloem.
1 een flinke klont boter
8
Laat een flinke klont boter smelten in de pan. Bak de stukken vis goudbruin aan beide kanten in de bruisende boter.
1 scheutje Room
9
Haal de reductie (basis van de saus) van het vuur. Zet een ander steelpannetje met een scheutje room op het vuur.
1 scheutje Room, 100 g boter
10
Giet giet er een beetje van de reductie bij. Doe er al roerend de boter in kleine blokjes bij tot je een gebonden saus krijgt. Zorg dat het mengsel niet kookt.
600 g denappeltjes
11
Bak de denappeltjes krokant in de hete friteuse.
peper, zout
12
Voeg de tomatenblokjes en de kruiden bij de saus. Meng het geheel onder elkaar. Breng de saus op smaak met peper en zout.
13
Laat de vis kort uitlekken op een vel keukenpapier en leg ze vervolgens op een bord.
1 tuinkers
14
Was de tuinkers en laat ze even uitlekken. Leg wat tuinkers naast de vis op het bord.
15
Lepel wat van de ansjovis-beurre blanc over de vis en serveer er de gebakken denappeltjes bij.