Baba au rhum met ananas
Baba au rhum met ananas
Baba au rhum met ananas
Baba au rhum met ananas
Ingrediënten
4 personen
Melk
0,1 l
Gedroogde gist
8 g
Malse boter
50 g
Bloem
225 g
Zout
1 snuifje
Eieren
2
Kristalsuiker
2 el
Kristalsuiker
200 g
Ananas sap
2 el
Ananas
1 blik
Ananas
1 schijfje
Bruine rum
0,25 l
Water
0,25 l
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Room
0,2 l
Bloemsuiker
0,2 l
Benodigdheden
Blender, weegschaal, keukenmachine, baba bakvorm, blender, maatbeker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Beslag:
1
Verwarm de oven voor tot 50 °C.
0,1 l melk, 8 g gedroogde gist, 50 g malse boter
2
Laat de melk lichtjes lauw worden, laat de gist erin oplossen en voeg de boter toe.
125 g bloem, 1 snuifje zout
3
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg de melk en het zout toe.
2 eieren
4
Laat de machine even draaien en voeg één voor één de eieren toe.
TIPVoeg het volgende ei pas toe wanneer het eerste volledig is opgenomen.
100 g bloem, 2 el kristalsuiker, 2 el Ananas sap
5
Voeg de rest van de bloem en de suiker toe, gevolgd door het ananassap.
6
Vul de babavormen voor 2/3de met het beslag en laat de baba’s een half uur rijzen in de oven op 50 °C.
7
Haal de vormen na een half uurtje uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C. Laat nog even voorverwarmen.
8
Bak de baba’s 10 tot 15 minuten op 200 °C, haal ze uit de vorm en doe ze in een kom.
Siroop en slagroom:
200 g kristalsuiker, 1 blik ananas, 0,25 l bruine rum, 0,25 l Water
9
Doe de ananas met de suiker, de rum en het water in de pot van de blender en mix het geheel.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 Steranijs, 1 kaneelstokje
10
Breng het mengsel samen met de steranijs en de kaneelstok aan de kook. Laat enkele minuten pruttelen en laat de siroop daarna afkoelen.
11
Giet de siroop over de baba’s zodat de cakejes volledig doordrenkt zijn. Zet een bordje op de baba’s, zodat ze goed kunnen marineren.
TIPJe mag dit zelfs een nachtje laten staan zodat het vocht helemaal tot in de kern van de baba’s trekt.
0,2 l Room, 0,2 l bloemsuiker
12
Doe de room met de bloemsuiker in een kom en klop hem stijf. Schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een gakartelde spuitmond en bewaar hem in de koelkast.
Slagroom en afwerking
13
Leg in het midden van een bord een baba au rhum en druppel er wat van de resterende siroop over.
1 schijfje ananas
14
Werk af met een toef slagroom en een stukje ananas.
Beslag:
1
Verwarm de oven voor tot 50 °C.
0,1 l melk, 8 g gedroogde gist, 50 g malse boter
2
Laat de melk lichtjes lauw worden, laat de gist erin oplossen en voeg de boter toe.
125 g bloem, 1 snuifje zout
3
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg de melk en het zout toe.
2 eieren
4
Laat de machine even draaien en voeg één voor één de eieren toe.
TIPVoeg het volgende ei pas toe wanneer het eerste volledig is opgenomen.
100 g bloem, 2 el kristalsuiker, 2 el Ananas sap
5
Voeg de rest van de bloem en de suiker toe, gevolgd door het ananassap.
6
Vul de babavormen voor 2/3de met het beslag en laat de baba’s een half uur rijzen in de oven op 50 °C.
7
Haal de vormen na een half uurtje uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C. Laat nog even voorverwarmen.
8
Bak de baba’s 10 tot 15 minuten op 200 °C, haal ze uit de vorm en doe ze in een kom.
Siroop en slagroom:
200 g kristalsuiker, 1 blik ananas, 0,25 l bruine rum, 0,25 l Water
9
Doe de ananas met de suiker, de rum en het water in de pot van de blender en mix het geheel.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 Steranijs, 1 kaneelstokje
10
Breng het mengsel samen met de steranijs en de kaneelstok aan de kook. Laat enkele minuten pruttelen en laat de siroop daarna afkoelen.
11
Giet de siroop over de baba’s zodat de cakejes volledig doordrenkt zijn. Zet een bordje op de baba’s, zodat ze goed kunnen marineren.
TIPJe mag dit zelfs een nachtje laten staan zodat het vocht helemaal tot in de kern van de baba’s trekt.
0,2 l Room, 0,2 l bloemsuiker
12
Doe de room met de bloemsuiker in een kom en klop hem stijf. Schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een gakartelde spuitmond en bewaar hem in de koelkast.
Slagroom en afwerking
13
Leg in het midden van een bord een baba au rhum en druppel er wat van de resterende siroop over.
1 schijfje ananas
14
Werk af met een toef slagroom en een stukje ananas.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Melk
0,1 l
Gedroogde gist
8 g
Malse boter
50 g
Bloem
225 g
Zout
1 snuifje
Eieren
2
Kristalsuiker
2 el
Kristalsuiker
200 g
Ananas sap
2 el
Ananas
1 blik
Ananas
1 schijfje
Bruine rum
0,25 l
Water
0,25 l
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Room
0,2 l
Bloemsuiker
0,2 l
Baba au rhum met ananas
Iedereen kent de wereldberoemde, sponzige cakejes die gemarineerd zijn in zalige rumsiroop. Jeroen maakt er vandaag een gepimpte versie van met ananas uit blik. Minstens even lekker en toch een tikkeltje anders!Ter info: Met deze hoeveelheden voor 4 personen maak je 8 stuksInstructies
Beslag:
1
Verwarm de oven voor tot 50 °C.
0,1 l melk, 8 g gedroogde gist, 50 g malse boter
2
Laat de melk lichtjes lauw worden, laat de gist erin oplossen en voeg de boter toe.
125 g bloem, 1 snuifje zout
3
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg de melk en het zout toe.
2 eieren
4
Laat de machine even draaien en voeg één voor één de eieren toe.
TIPVoeg het volgende ei pas toe wanneer het eerste volledig is opgenomen.
100 g bloem, 2 el kristalsuiker, 2 el Ananas sap
5
Voeg de rest van de bloem en de suiker toe, gevolgd door het ananassap.
6
Vul de babavormen voor 2/3de met het beslag en laat de baba’s een half uur rijzen in de oven op 50 °C.
7
Haal de vormen na een half uurtje uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C. Laat nog even voorverwarmen.
8
Bak de baba’s 10 tot 15 minuten op 200 °C, haal ze uit de vorm en doe ze in een kom.
Siroop en slagroom:
200 g kristalsuiker, 1 blik ananas, 0,25 l bruine rum, 0,25 l Water
9
Doe de ananas met de suiker, de rum en het water in de pot van de blender en mix het geheel.
1 Steranijs, 1 kaneelstokje
10
Breng het mengsel samen met de steranijs en de kaneelstok aan de kook. Laat enkele minuten pruttelen en laat de siroop daarna afkoelen.
11
Giet de siroop over de baba’s zodat de cakejes volledig doordrenkt zijn. Zet een bordje op de baba’s, zodat ze goed kunnen marineren.
TIPJe mag dit zelfs een nachtje laten staan zodat het vocht helemaal tot in de kern van de baba’s trekt.
0,2 l Room, 0,2 l bloemsuiker
12
Doe de room met de bloemsuiker in een kom en klop hem stijf. Schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een gakartelde spuitmond en bewaar hem in de koelkast.
Slagroom en afwerking
13
Leg in het midden van een bord een baba au rhum en druppel er wat van de resterende siroop over.
1 schijfje ananas
14
Werk af met een toef slagroom en een stukje ananas.