dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles (thumbnail)Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles

Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles

45m
19
-
2.6K
Recepten

Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles

Met dit gerecht haalt Jeroen een ware Dagelijkse kost-klassieker van stal: een sappig gegaarde kip 'en cocotte' met een zijdezachte appel-knolseldermash, fijne stroaardappelen en waterkers. Om duimen en vingers bij af te likken!
Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles (thumbnail)Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles

Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles

45m
19
-
2.6K
Recepten

Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles

Met dit gerecht haalt Jeroen een ware Dagelijkse kost-klassieker van stal: een sappig gegaarde kip 'en cocotte' met een zijdezachte appel-knolseldermash, fijne stroaardappelen en waterkers. Om duimen en vingers bij af te likken!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Boerderij kip
1
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Boter
20 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Kippenkruiden
1 snuifje
Rozemarijn
Tijm
Kruidnagels
2
Laurier
2 blaadjes
Knolselders
500 g
Appels
2
Frietaardappelen
1.000 g
Waterkers
1 bosje
Nootmuskaat
1 snuifje
Selderijzout
1 snuifje
Bloem
20 g
Graanmosterd
1 el
Mosterd
1 el

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 boerderij kip, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
1
Laat een klontje boter smelten in een grote (gietijzeren) pot. Wrijf de kip in met wat olijfolie en kruid ze in de buikholte met peper en zout. Kleur de kip aan alle kanten in de boter.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje kippenkruiden, rozemarijn, tijm, 2 kruidnagels, 2 blaadjes laurier
2
Pel de ui en de look. Snijd ze allebei in grote stukken en voeg ze toe aan de kip. Voeg er wat rozemarijn, wat tijm, de kruidnagels en wat laurier aan toe en kruid de kip extra bij met de kippenkruiden.
3
Voeg er een scheutje water aan toe en zet een deksel op de pot. Laat de kip 30 tot 40 minuten onder deksel garen op een zacht vuurtje.
500 g knolselders, 2 appels
4
Schil de knolselder en de appelen. Verwijder bij de appelen ook het klokhuis en snijd beide ingrediënten in blokjes. Laat in een pot een klontje boter smelten en stoof er de blokjes appel en de knolselder in aan. Laat de appel en de knolselder rustig stoven in de boter en voeg er een flinke scheut water aan toe. Zet een deksel op de pot, laat het geheel rustig garen en het meeste vocht verdampen.
1.000 g frietaardappelen
5
Spoel de aardappelen onder koud water, snijd ze op de mandoline in hele dunne reepjes en spoel de aardappelreepjes in koud water. Dep de aardappelreepjes goed droog tussen een handdoek.
1 bosje Waterkers
6
Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.
1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
7
Schep de gare knolselder en appel in de pot van de blender, voeg er een klontje boter aan toe en mix het geheel fijn. Breng de mash op smaak met wat nootmuskaat, peper en selderzout en hou hem even warm.
8
Bak de dunne frietjes krokant in een voorverwarmde friteuse van 170°C.
9
Haal de kip uit de cocotte en laat het braadvocht in de pot lekken. Breng de saus aan de kook en haal de takjes rozemarijn, tijm en de laurier eruit.
20 g boter, 20 g bloem
10
Snijd de kip in stukken. Meng wat zachte boter met bloem tot beurre manié.
1 el graanmosterd, 1 el mosterd
11
Voeg de twee soorten mosterd en de room toe aan de saus van de kip en bind de saus al roerend met de beurre manié. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
12
Serveer gegaarde kip met de saus, de appel-knolseldermash, de dunne frietjes en wat waterkers.
1
Laat een klontje boter smelten in een grote (gietijzeren) pot. Wrijf de kip in met wat olijfolie en kruid ze in de buikholte met peper en zout. Kleur de kip aan alle kanten in de boter.
2
Pel de ui en de look. Snijd ze allebei in grote stukken en voeg ze toe aan de kip. Voeg er wat rozemarijn, wat tijm, de kruidnagels en wat laurier aan toe en kruid de kip extra bij met de kippenkruiden.

Instructies

1 boerderij kip, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
1
Laat een klontje boter smelten in een grote (gietijzeren) pot. Wrijf de kip in met wat olijfolie en kruid ze in de buikholte met peper en zout. Kleur de kip aan alle kanten in de boter.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje kippenkruiden, rozemarijn, tijm, 2 kruidnagels, 2 blaadjes laurier
2
Pel de ui en de look. Snijd ze allebei in grote stukken en voeg ze toe aan de kip. Voeg er wat rozemarijn, wat tijm, de kruidnagels en wat laurier aan toe en kruid de kip extra bij met de kippenkruiden.
3
Voeg er een scheutje water aan toe en zet een deksel op de pot. Laat de kip 30 tot 40 minuten onder deksel garen op een zacht vuurtje.
500 g knolselders, 2 appels
4
Schil de knolselder en de appelen. Verwijder bij de appelen ook het klokhuis en snijd beide ingrediënten in blokjes. Laat in een pot een klontje boter smelten en stoof er de blokjes appel en de knolselder in aan. Laat de appel en de knolselder rustig stoven in de boter en voeg er een flinke scheut water aan toe. Zet een deksel op de pot, laat het geheel rustig garen en het meeste vocht verdampen.
1.000 g frietaardappelen
5
Spoel de aardappelen onder koud water, snijd ze op de mandoline in hele dunne reepjes en spoel de aardappelreepjes in koud water. Dep de aardappelreepjes goed droog tussen een handdoek.
1 bosje Waterkers
6
Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.
1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
7
Schep de gare knolselder en appel in de pot van de blender, voeg er een klontje boter aan toe en mix het geheel fijn. Breng de mash op smaak met wat nootmuskaat, peper en selderzout en hou hem even warm.
8
Bak de dunne frietjes krokant in een voorverwarmde friteuse van 170°C.
9
Haal de kip uit de cocotte en laat het braadvocht in de pot lekken. Breng de saus aan de kook en haal de takjes rozemarijn, tijm en de laurier eruit.
20 g boter, 20 g bloem
10
Snijd de kip in stukken. Meng wat zachte boter met bloem tot beurre manié.
1 el graanmosterd, 1 el mosterd
11
Voeg de twee soorten mosterd en de room toe aan de saus van de kip en bind de saus al roerend met de beurre manié. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
12
Serveer gegaarde kip met de saus, de appel-knolseldermash, de dunne frietjes en wat waterkers.
1
Laat een klontje boter smelten in een grote (gietijzeren) pot. Wrijf de kip in met wat olijfolie en kruid ze in de buikholte met peper en zout. Kleur de kip aan alle kanten in de boter.
2
Pel de ui en de look. Snijd ze allebei in grote stukken en voeg ze toe aan de kip. Voeg er wat rozemarijn, wat tijm, de kruidnagels en wat laurier aan toe en kruid de kip extra bij met de kippenkruiden.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles (thumbnail)Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles
4 personen
45m
Ingrediënten
Boerderij kip
1
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Boter
20 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Kippenkruiden
1 snuifje
Rozemarijn
Tijm
Kruidnagels
2
Laurier
2 blaadjes
Knolselders
500 g
Appels
2
Frietaardappelen
1.000 g
Waterkers
1 bosje
Nootmuskaat
1 snuifje
Selderijzout
1 snuifje
Bloem
20 g
Graanmosterd
1 el
Mosterd
1 el

Hoevekip met appel-knolseldermash en pommes pailles

Met dit gerecht haalt Jeroen een ware Dagelijkse kost-klassieker van stal: een sappig gegaarde kip 'en cocotte' met een zijdezachte appel-knolseldermash, fijne stroaardappelen en waterkers. Om duimen en vingers bij af te likken!
Instructies
1 boerderij kip, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
1
Laat een klontje boter smelten in een grote (gietijzeren) pot. Wrijf de kip in met wat olijfolie en kruid ze in de buikholte met peper en zout. Kleur de kip aan alle kanten in de boter.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje kippenkruiden, rozemarijn, tijm, 2 kruidnagels, 2 blaadjes laurier
2
Pel de ui en de look. Snijd ze allebei in grote stukken en voeg ze toe aan de kip. Voeg er wat rozemarijn, wat tijm, de kruidnagels en wat laurier aan toe en kruid de kip extra bij met de kippenkruiden.
3
Voeg er een scheutje water aan toe en zet een deksel op de pot. Laat de kip 30 tot 40 minuten onder deksel garen op een zacht vuurtje.
500 g knolselders, 2 appels
4
Schil de knolselder en de appelen. Verwijder bij de appelen ook het klokhuis en snijd beide ingrediënten in blokjes. Laat in een pot een klontje boter smelten en stoof er de blokjes appel en de knolselder in aan. Laat de appel en de knolselder rustig stoven in de boter en voeg er een flinke scheut water aan toe. Zet een deksel op de pot, laat het geheel rustig garen en het meeste vocht verdampen.
1.000 g frietaardappelen
5
Spoel de aardappelen onder koud water, snijd ze op de mandoline in hele dunne reepjes en spoel de aardappelreepjes in koud water. Dep de aardappelreepjes goed droog tussen een handdoek.
1 bosje Waterkers
6
Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.
1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
7
Schep de gare knolselder en appel in de pot van de blender, voeg er een klontje boter aan toe en mix het geheel fijn. Breng de mash op smaak met wat nootmuskaat, peper en selderzout en hou hem even warm.
8
Bak de dunne frietjes krokant in een voorverwarmde friteuse van 170°C.
9
Haal de kip uit de cocotte en laat het braadvocht in de pot lekken. Breng de saus aan de kook en haal de takjes rozemarijn, tijm en de laurier eruit.
20 g boter, 20 g bloem
10
Snijd de kip in stukken. Meng wat zachte boter met bloem tot beurre manié.
1 el graanmosterd, 1 el mosterd
11
Voeg de twee soorten mosterd en de room toe aan de saus van de kip en bind de saus al roerend met de beurre manié. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
12
Serveer gegaarde kip met de saus, de appel-knolseldermash, de dunne frietjes en wat waterkers.