Risotto met 'nduja, zeekat en gremolata
Risotto met 'nduja, zeekat en gremolata
Risotto met 'nduja, zeekat en gremolata
Risotto met 'nduja, zeekat en gremolata
Ingrediënten
4 personen
Zeekatbest reeds gekuist
400 g
Risottorijst
250 g
Uien
2
Selder
3 stengels
Look
2 teentjes
'nduja
2 el
Tomatenpuree
1 el
Kippenbouillon
0,6 l
Boter
20 g
Parmezaan
80 g
Kerstomaten
200 g
Krulpeterselie
1 bosje
Citroen
1
Look
2 teentjes
Olijfolie
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 scheutje olijfolie, 2 uien
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan. Pel de uien, snipper ze fijn en stoof ze aan in de olie.
2 teentjes Look, 3 stengels selder
2
Pel en plet de look en voeg hem toe. Spoel de selder, snijd de stengels in blokjes en stoof ze mee aan.
2 el 'nduja, 1 el Tomatenpuree
3
Schep er de ‘nduja bij en laat hem meestoven. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer.
250 g risottorijst, 0,6 l Kippenbouillon
4
Doe de rijst erbij en laat hem even meestoven. Schenk vervolgens de kippenbouillon (of water met een bouillonblokje) erbij. Zet een deksel op de pan en laat de risotto 10 minuten garen zonder te roeren.
400 g Zeekat
5
Kuis de zeekat en spoel hem grondig in koud water indien nodig. Snijd de zeekat in fijne reepjes en hou ze even apart.
1 bosje krulpeterselie, 2 teentjes Look, 1 citroen
6
Snipper de peterselie fijn. Pel de look en snijd hem fijn. Rasp de citroenzeste erbij en doe alles in een kommetje.
20 g boter, 80 g parmezaan
7
Haal het deksel van de risotto en draai het vuur uit. Voeg de boter en een snuif zout toe. Rasp er de parmezaan bij en voeg er een soeplepel bouillon aan toe.
200 g kerstomaten
8
Snijd de kerstomaten in twee en meng ze onder de risotto.
9
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Bak de reepjes zeekat in de hete olie en kruid met peper en zout.
10
Schep wat van de risotto in een bord. Leg de reepjes gebakken zeekat op de risotto. Werk af met de gremolata en een scheutje fijne olijfolie.
1 scheutje olijfolie, 2 uien
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan. Pel de uien, snipper ze fijn en stoof ze aan in de olie.
2 teentjes Look, 3 stengels selder
2
Pel en plet de look en voeg hem toe. Spoel de selder, snijd de stengels in blokjes en stoof ze mee aan.
2 el 'nduja, 1 el Tomatenpuree
3
Schep er de ‘nduja bij en laat hem meestoven. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer.
250 g risottorijst, 0,6 l Kippenbouillon
4
Doe de rijst erbij en laat hem even meestoven. Schenk vervolgens de kippenbouillon (of water met een bouillonblokje) erbij. Zet een deksel op de pan en laat de risotto 10 minuten garen zonder te roeren.
400 g Zeekat
5
Kuis de zeekat en spoel hem grondig in koud water indien nodig. Snijd de zeekat in fijne reepjes en hou ze even apart.
1 bosje krulpeterselie, 2 teentjes Look, 1 citroen
6
Snipper de peterselie fijn. Pel de look en snijd hem fijn. Rasp de citroenzeste erbij en doe alles in een kommetje.
20 g boter, 80 g parmezaan
7
Haal het deksel van de risotto en draai het vuur uit. Voeg de boter en een snuif zout toe. Rasp er de parmezaan bij en voeg er een soeplepel bouillon aan toe.
200 g kerstomaten
8
Snijd de kerstomaten in twee en meng ze onder de risotto.
9
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Bak de reepjes zeekat in de hete olie en kruid met peper en zout.
10
Schep wat van de risotto in een bord. Leg de reepjes gebakken zeekat op de risotto. Werk af met de gremolata en een scheutje fijne olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Zeekatbest reeds gekuist
400 g
Risottorijst
250 g
Uien
2
Selder
3 stengels
Look
2 teentjes
'nduja
2 el
Tomatenpuree
1 el
Kippenbouillon
0,6 l
Boter
20 g
Parmezaan
80 g
Kerstomaten
200 g
Krulpeterselie
1 bosje
Citroen
1
Look
2 teentjes
Olijfolie
1 scheutje
Risotto met 'nduja, zeekat en gremolata
Romige risotto met pittige 'nduja - een pittige, Italiaanse smeerworst - met gebakken reepjes zeekat en gremolata.Instructies
1 scheutje olijfolie, 2 uien
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan. Pel de uien, snipper ze fijn en stoof ze aan in de olie.
2 teentjes Look, 3 stengels selder
2
Pel en plet de look en voeg hem toe. Spoel de selder, snijd de stengels in blokjes en stoof ze mee aan.
2 el 'nduja, 1 el Tomatenpuree
3
Schep er de ‘nduja bij en laat hem meestoven. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer.
250 g risottorijst, 0,6 l Kippenbouillon
4
Doe de rijst erbij en laat hem even meestoven. Schenk vervolgens de kippenbouillon (of water met een bouillonblokje) erbij. Zet een deksel op de pan en laat de risotto 10 minuten garen zonder te roeren.
400 g Zeekat
5
Kuis de zeekat en spoel hem grondig in koud water indien nodig. Snijd de zeekat in fijne reepjes en hou ze even apart.
1 bosje krulpeterselie, 2 teentjes Look, 1 citroen
6
Snipper de peterselie fijn. Pel de look en snijd hem fijn. Rasp de citroenzeste erbij en doe alles in een kommetje.
20 g boter, 80 g parmezaan
7
Haal het deksel van de risotto en draai het vuur uit. Voeg de boter en een snuif zout toe. Rasp er de parmezaan bij en voeg er een soeplepel bouillon aan toe.
200 g kerstomaten
8
Snijd de kerstomaten in twee en meng ze onder de risotto.
9
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Bak de reepjes zeekat in de hete olie en kruid met peper en zout.
10
Schep wat van de risotto in een bord. Leg de reepjes gebakken zeekat op de risotto. Werk af met de gremolata en een scheutje fijne olijfolie.