dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Roodbaars puttanesca met Griekse pasta  (thumbnail)Roodbaars puttanesca met Griekse pasta

Roodbaars puttanesca met Griekse pasta

25m
17
96%
4.5K
Recepten

Roodbaars puttanesca met Griekse pasta

Jeroen geeft een moderne twist aan dit eeuwenoude recept. Een pasta genoemd naar het oudste beroep dat er bestaat maar dan met een heerlijk stukje roodbaars en Griekse pasta erbij.
Roodbaars puttanesca met Griekse pasta  (thumbnail)Roodbaars puttanesca met Griekse pasta

Roodbaars puttanesca met Griekse pasta

25m
17
96%
4.5K
Recepten

Roodbaars puttanesca met Griekse pasta

Jeroen geeft een moderne twist aan dit eeuwenoude recept. Een pasta genoemd naar het oudste beroep dat er bestaat maar dan met een heerlijk stukje roodbaars en Griekse pasta erbij.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten17
Beoordeling96%
Aantal likes4.5K

Ingrediënten

4 personen
Griekse pasta
500 g
Olijfolie
2 scheutjes
Rucola
1 bosje
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Ansjovis
0,5 blik
Olijven
2 el
Witte wijn
1 scheutje
Tomaten
6
Oregano
Roodbaarsfilets
4 stuk
Zout
Pepers
Rode wijnazijn
1 scheutje
Basilicum
Kerstomaten
1 een bakje

Benodigdheden

Een vergiet

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

500 g Griekse pasta
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en giet er de Griekse pasta in.
1 scheutje olijfolie
2
Zet een grote pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 bosje Rucola
3
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
1 Sjalotten
4
Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof aan in de olijfolie.
2 teentjes Look
5
Pel en kneus de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ook aan.
0,5 chilipeper, 0,5 blik Ansjovis, 2 el olijven
6
Snijd de ansjovis, chilipeper en olijven fijn en voeg toe bij de ui.
1 scheutje witte wijn
7
Bevochtig met een scheut witte wijn.
6 tomaten
8
Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd in stukken.
oregano
9
Pluk de blaadjes van de oregano en hak fijn.
1 scheutje olijfolie
10
Zet een tweede pan met een scheutje olijfolie op het vuur.
4 stuk roodbaarsfilets, zout, pepers
11
Controleer de roodbaars op achtergebleven graatjes. Kruid de vis met een snuif zout en een draai van de pepermolen. Bak de vis in de pan.
1 scheutje Rode wijnazijn
12
Voeg een scheutje rode wijnazijn toe bij de pastasaus.
13
Giet de pasta af. Houd een beetje kookvocht langs de kant.
14
Meng de pasta en het kookvocht onder de saus.
zout, pepers
15
Kruid af met een snuifje zout en wat peper.
basilicum
16
Doe er tenslotte nog enkele blaadjes basilicum en rucola bij en roer alles om.
1 een bakje kerstomaten
17
Serveer de pasta met de zeebaars en werk af met nog enkele blaadjes basilicum en wat kerstomaatjes.
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en giet er de Griekse pasta in.
2
Zet een grote pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.

Instructies

500 g Griekse pasta
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en giet er de Griekse pasta in.
1 scheutje olijfolie
2
Zet een grote pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 bosje Rucola
3
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
1 Sjalotten
4
Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof aan in de olijfolie.
2 teentjes Look
5
Pel en kneus de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ook aan.
0,5 chilipeper, 0,5 blik Ansjovis, 2 el olijven
6
Snijd de ansjovis, chilipeper en olijven fijn en voeg toe bij de ui.
1 scheutje witte wijn
7
Bevochtig met een scheut witte wijn.
6 tomaten
8
Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd in stukken.
oregano
9
Pluk de blaadjes van de oregano en hak fijn.
1 scheutje olijfolie
10
Zet een tweede pan met een scheutje olijfolie op het vuur.
4 stuk roodbaarsfilets, zout, pepers
11
Controleer de roodbaars op achtergebleven graatjes. Kruid de vis met een snuif zout en een draai van de pepermolen. Bak de vis in de pan.
1 scheutje Rode wijnazijn
12
Voeg een scheutje rode wijnazijn toe bij de pastasaus.
13
Giet de pasta af. Houd een beetje kookvocht langs de kant.
14
Meng de pasta en het kookvocht onder de saus.
zout, pepers
15
Kruid af met een snuifje zout en wat peper.
basilicum
16
Doe er tenslotte nog enkele blaadjes basilicum en rucola bij en roer alles om.
1 een bakje kerstomaten
17
Serveer de pasta met de zeebaars en werk af met nog enkele blaadjes basilicum en wat kerstomaatjes.
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en giet er de Griekse pasta in.
2
Zet een grote pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Roodbaars puttanesca met Griekse pasta  (thumbnail)Roodbaars puttanesca met Griekse pasta
4 personen
25m
Ingrediënten
Griekse pasta
500 g
Olijfolie
2 scheutjes
Rucola
1 bosje
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Ansjovis
0,5 blik
Olijven
2 el
Witte wijn
1 scheutje
Tomaten
6
Oregano
Roodbaarsfilets
4 stuk
Zout
Pepers
Rode wijnazijn
1 scheutje
Basilicum
Kerstomaten
1 een bakje

Roodbaars puttanesca met Griekse pasta

Jeroen geeft een moderne twist aan dit eeuwenoude recept. Een pasta genoemd naar het oudste beroep dat er bestaat maar dan met een heerlijk stukje roodbaars en Griekse pasta erbij.
Instructies
500 g Griekse pasta
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en giet er de Griekse pasta in.
1 scheutje olijfolie
2
Zet een grote pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 bosje Rucola
3
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
1 Sjalotten
4
Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof aan in de olijfolie.
2 teentjes Look
5
Pel en kneus de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ook aan.
0,5 chilipeper, 0,5 blik Ansjovis, 2 el olijven
6
Snijd de ansjovis, chilipeper en olijven fijn en voeg toe bij de ui.
1 scheutje witte wijn
7
Bevochtig met een scheut witte wijn.
6 tomaten
8
Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd in stukken.
oregano
9
Pluk de blaadjes van de oregano en hak fijn.
1 scheutje olijfolie
10
Zet een tweede pan met een scheutje olijfolie op het vuur.
4 stuk roodbaarsfilets, zout, pepers
11
Controleer de roodbaars op achtergebleven graatjes. Kruid de vis met een snuif zout en een draai van de pepermolen. Bak de vis in de pan.
1 scheutje Rode wijnazijn
12
Voeg een scheutje rode wijnazijn toe bij de pastasaus.
13
Giet de pasta af. Houd een beetje kookvocht langs de kant.
14
Meng de pasta en het kookvocht onder de saus.
zout, pepers
15
Kruid af met een snuifje zout en wat peper.
basilicum
16
Doe er tenslotte nog enkele blaadjes basilicum en rucola bij en roer alles om.
1 een bakje kerstomaten
17
Serveer de pasta met de zeebaars en werk af met nog enkele blaadjes basilicum en wat kerstomaatjes.