Instructies
4 personen
500 g Griekse pasta
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en giet er de Griekse pasta in.
1 scheutje olijfolie
2
Zet een grote pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 bosje Rucola
3
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
1 Sjalotten
4
Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof aan in de olijfolie.
2 teentjes Look
5
Pel en kneus de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ook aan.
0,5 chilipeper, 0,5 blik Ansjovis, 2 el olijven
6
Snijd de ansjovis, chilipeper en olijven fijn en voeg toe bij de ui.
1 scheutje witte wijn
7
Bevochtig met een scheut witte wijn.
6 tomaten
8
Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd in stukken.
oregano
9
Pluk de blaadjes van de oregano en hak fijn.
1 scheutje olijfolie
10
Zet een tweede pan met een scheutje olijfolie op het vuur.
4 stuk roodbaarsfilets, zout, pepers
11
Controleer de roodbaars op achtergebleven graatjes. Kruid de vis met een snuif zout en een draai van de pepermolen. Bak de vis in de pan.
1 scheutje Rode wijnazijn
12
Voeg een scheutje rode wijnazijn toe bij de pastasaus.
13
Giet de pasta af. Houd een beetje kookvocht langs de kant.
14
Meng de pasta en het kookvocht onder de saus.
zout, pepers
15
Kruid af met een snuifje zout en wat peper.
basilicum
16
Doe er tenslotte nog enkele blaadjes basilicum en rucola bij en roer alles om.
1 een bakje kerstomaten
17