Spiering met paprika en pasta
Spiering met paprika en pasta
Spiering met paprika en pasta
Spiering met paprika en pasta
Ingrediënten
4 personen
Varkensspiering
800 g
Peper
Zout
Boter
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Wortels
2
Selder
3 stengels
Rode paprika's
2
Bloem
2 el
Witte wijn
0,3 l
Groentebouillon
0,3 l
Tomatenblokjes
400 g
Tomatenpuree
40 g
Komijn
Gerookt paprikapoeder
Gedroogde oregano
Gedroogde marjolein
Tijm
Laurier
Lintpasta
500 g
Peterselie
0,5 bosjes
Olijfolie
Benodigdheden
Een dunschiller, keukentouw
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
800 g varkensspiering
3
Haal de varkensspiering uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
peper, zout
4
Snijd het vlees in blokjes. Kruid met peper en zout.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote stoofpot en bak het vlees mooi bruin.
2 ajuinen
6
Pel de uien en snijd ze fijn.
7
Schep het vlees uit de stoofpot en stoof de snippers ui in dezelfde pot.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof en doe ze bij de ui.
2 Wortels, 3 stengels selder, 2 rode paprika's
9
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de selder en snijd de stengels in stukjes. Schil de paprika’s. Verwijder de zaden en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
10
Doe alle groenten in de stoofpot.
2 el bloem
11
Voeg de bloem toe voor een goede binding van de saus.
0,3 l witte wijn
12
Blus met de witte wijn. Laat de wijn sterk inkoken. Roer regelmatig met een houten lepel. Op deze manier deglaceren we de pan, waardoor de smaakvolle aangebakken restjes oplossen in het kookvocht.
0,3 l groentebouillon
13
Zet het vuur lager. Voeg de hete bouillon toe.
400 g Tomatenblokjes, 40 g Tomatenpuree
14
Doe er de tomatenblokjes en de tomatenpuree bij.
komijn, gerookt paprikapoeder, gedroogde oregano, gedroogde marjolein, peper, zout
15
Schep het vlees opnieuw in de pot. Breng op smaak met een snuif komijn, gerookt paprikapoeder, oregano en marjolein. Kruid met peper en zout.
tijm, laurier
16
Bind de tijm en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Laat de kruidentuil meestoven.
17
Zet het deksel op de stoofpot en laat minstens 50 minuten garen in de voorverwarmde oven.
500 g lintpasta
18
Kook intussen de pasta beetgaar in gezouten water.
0,5 bosjes peterselie
19
Spoel en snipper de peterselie.
olijfolie
20
Haal de stoofpot uit de oven. Giet de pasta af en besprenkel met wat olijfolie.
21
Serveer de pasta met het stoofpotje van varkensvlees.
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
800 g varkensspiering
3
Haal de varkensspiering uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
peper, zout
4
Snijd het vlees in blokjes. Kruid met peper en zout.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote stoofpot en bak het vlees mooi bruin.
2 ajuinen
6
Pel de uien en snijd ze fijn.
7
Schep het vlees uit de stoofpot en stoof de snippers ui in dezelfde pot.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof en doe ze bij de ui.
2 Wortels, 3 stengels selder, 2 rode paprika's
9
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de selder en snijd de stengels in stukjes. Schil de paprika’s. Verwijder de zaden en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
10
Doe alle groenten in de stoofpot.
2 el bloem
11
Voeg de bloem toe voor een goede binding van de saus.
0,3 l witte wijn
12
Blus met de witte wijn. Laat de wijn sterk inkoken. Roer regelmatig met een houten lepel. Op deze manier deglaceren we de pan, waardoor de smaakvolle aangebakken restjes oplossen in het kookvocht.
0,3 l groentebouillon
13
Zet het vuur lager. Voeg de hete bouillon toe.
400 g Tomatenblokjes, 40 g Tomatenpuree
14
Doe er de tomatenblokjes en de tomatenpuree bij.
komijn, gerookt paprikapoeder, gedroogde oregano, gedroogde marjolein, peper, zout
15
Schep het vlees opnieuw in de pot. Breng op smaak met een snuif komijn, gerookt paprikapoeder, oregano en marjolein. Kruid met peper en zout.
tijm, laurier
16
Bind de tijm en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Laat de kruidentuil meestoven.
17
Zet het deksel op de stoofpot en laat minstens 50 minuten garen in de voorverwarmde oven.
500 g lintpasta
18
Kook intussen de pasta beetgaar in gezouten water.
0,5 bosjes peterselie
19
Spoel en snipper de peterselie.
olijfolie
20
Haal de stoofpot uit de oven. Giet de pasta af en besprenkel met wat olijfolie.
21
Serveer de pasta met het stoofpotje van varkensvlees.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Varkensspiering
800 g
Peper
Zout
Boter
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Wortels
2
Selder
3 stengels
Rode paprika's
2
Bloem
2 el
Witte wijn
0,3 l
Groentebouillon
0,3 l
Tomatenblokjes
400 g
Tomatenpuree
40 g
Komijn
Gerookt paprikapoeder
Gedroogde oregano
Gedroogde marjolein
Tijm
Laurier
Lintpasta
500 g
Peterselie
0,5 bosjes
Olijfolie
Spiering met paprika en pasta
Met varkensvlees kan je hemelse stoofpotjes klaarmaken. Voor dit gerecht gaat Jeroen aan de slag met spiering of basse côte, een van de smakelijkste delen van het beest.Instructies
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
800 g varkensspiering
3
Haal de varkensspiering uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
peper, zout
4
Snijd het vlees in blokjes. Kruid met peper en zout.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote stoofpot en bak het vlees mooi bruin.
2 ajuinen
6
Pel de uien en snijd ze fijn.
7
Schep het vlees uit de stoofpot en stoof de snippers ui in dezelfde pot.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof en doe ze bij de ui.
2 Wortels, 3 stengels selder, 2 rode paprika's
9
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de selder en snijd de stengels in stukjes. Schil de paprika’s. Verwijder de zaden en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
10
Doe alle groenten in de stoofpot.
2 el bloem
11
Voeg de bloem toe voor een goede binding van de saus.
0,3 l witte wijn
12
Blus met de witte wijn. Laat de wijn sterk inkoken. Roer regelmatig met een houten lepel. Op deze manier deglaceren we de pan, waardoor de smaakvolle aangebakken restjes oplossen in het kookvocht.
0,3 l groentebouillon
13
Zet het vuur lager. Voeg de hete bouillon toe.
400 g Tomatenblokjes, 40 g Tomatenpuree
14
Doe er de tomatenblokjes en de tomatenpuree bij.
komijn, gerookt paprikapoeder, gedroogde oregano, gedroogde marjolein, peper, zout
15
Schep het vlees opnieuw in de pot. Breng op smaak met een snuif komijn, gerookt paprikapoeder, oregano en marjolein. Kruid met peper en zout.
tijm, laurier
16
Bind de tijm en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Laat de kruidentuil meestoven.
17
Zet het deksel op de stoofpot en laat minstens 50 minuten garen in de voorverwarmde oven.
500 g lintpasta
18
Kook intussen de pasta beetgaar in gezouten water.
0,5 bosjes peterselie
19
Spoel en snipper de peterselie.
olijfolie
20
Haal de stoofpot uit de oven. Giet de pasta af en besprenkel met wat olijfolie.
21
Serveer de pasta met het stoofpotje van varkensvlees.