Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
800 g varkensspiering
3
Haal de varkensspiering uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
peper, zout
4
Snijd het vlees in blokjes. Kruid met peper en zout.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote stoofpot en bak het vlees mooi bruin.
2 ajuinen
6
Pel de uien en snijd ze fijn.
7
Schep het vlees uit de stoofpot en stoof de snippers ui in dezelfde pot.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof en doe ze bij de ui.
2 Wortels, 3 stengels selder, 2 rode paprika's
9
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de selder en snijd de stengels in stukjes. Schil de paprika’s. Verwijder de zaden en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
10
Doe alle groenten in de stoofpot.
2 el bloem
11
Voeg de bloem toe voor een goede binding van de saus.
0,3 l witte wijn
12
Blus met de witte wijn. Laat de wijn sterk inkoken. Roer regelmatig met een houten lepel. Op deze manier deglaceren we de pan, waardoor de smaakvolle aangebakken restjes oplossen in het kookvocht.