dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta (thumbnail)Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta

Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta

1u
0
-
4.5K
Recepten

Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta

Jeroen serveert spiezen met daarop blokjes gemarineerd en gegrild lamsvlees. Bij deze klassieke Griekse vleesbrochette serveert hij een rijke salade met die typische Griekse pasta in de vorm van rijstkorrels (orzo), veel fijne groenten en feta. Een portie volle yoghurt maakt ze smeuïg. Besteed voldoende aandacht aan het grillen van het lamsvlees. Je serveert het bij voorkeur rosé gebakken.
Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta (thumbnail)Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta

Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta

1u
0
-
4.5K
Recepten

Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta

Jeroen serveert spiezen met daarop blokjes gemarineerd en gegrild lamsvlees. Bij deze klassieke Griekse vleesbrochette serveert hij een rijke salade met die typische Griekse pasta in de vorm van rijstkorrels (orzo), veel fijne groenten en feta. Een portie volle yoghurt maakt ze smeuïg. Besteed voldoende aandacht aan het grillen van het lamsvlees. Je serveert het bij voorkeur rosé gebakken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes4.5K

Ingrediënten

4 personen
Olijvenklein, ontpit, op olie
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Lamsvleesvan de bout (dikke bil), in blokjes
800 g
Paprikapoeder
1 tl
Rozemarijn
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Citroenen
0,5
Look
1 teentje
Olijfolie
0,05 l
Zout
Griekse pastaorzo
200 g
Feta
250 g
Griekse yoghurtongezoet
0,2 l
Komkommer
1
Lente-uien
6
Mini-trostomaatjesof kerstomaatjes
200 g
Paprika
1
Uien
0,5
Peterselie
0,5 bosjes
Witte wijnazijn
1 scheutje
Peper

Benodigdheden

Een dunschiller, een grillpan, satestokjes of metalen satepennen, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De souvlaki van lam en Griekse pasta

1
Snij het lamsvlees in gelijke blokjes van zo’n 3 bij 3 centimeter. (Of vraag dit vooraf aan de slager.)
2
Verzamel de blokjes lamsbout in een ruime schaal en schenk er een flinke scheut olijfolie over.
3
Plet de look tot pulp en doe hem in de schaal met vlees. Knijp er ook wat vers citroensap overheen en meng.
4
Voeg specerijen en kruiden toe: een snuif mild paprikapoeder, wat gedroogde rozemarijn, een voorzichtig beetje cayennepeper en een snuif zout.
5
Meng het vlees door de marinade en laat het minstens een half uur rusten en smaken opnemen.
6
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de Griekse pasta (orzo) beetgaar. Spoel ze onder een straal koud water. Laat de pasta nadien uitlekken.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
7
Spoel de groenten. Snijd de komkommer eerst in lange kwarten, snij dan de waterige zaadlijsten weg en verdeel ze dan in blokjes van een halve centimeter breed.
8
Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze in fijne ringen
9
Snij de kleine tomaten in kwartjes.
10
Snij het stuk rode ui in hele fijne halve ringen. Meng de stukjes komkommer, lente-ui, rode ui en tomaten in een schaal.
11
Verhit de grillpan op een stevig vuur. Laat ze tot 10 minuten opwarmen.
12
Schil de rode paprika met een dunschiller. Snij de vrucht in kwarten, verwijder de zaadlijsten en druppel er een beetje olijfolie over. Leg ze in de hete grillpan.
13
Draai de stukken paprika tijdig om, grill ze nog even verder en snij ze nadien in gelijke blokjes. (Hou de grillpan heet.)
14
Snij de feta in kubusjes en strooi de bleke kaas samen met de blokjes gegrilde paprika en de kleine olijven bij de andere fijne groenten.
15
Snipper de blaadjes platte peterselie.
16
Voeg de groene kruiden en de afgekoelde Griekse pasta toe. Lepel de yoghurt bij de pastasla met groenten en meng zorgvuldig. Breng de salade op smaak met een scheutje witte wijnazijn, een beetje (cayenne)peper en zout.
17
Grill de gemarineerde stukjes lamsvlees. (Zonder teveel olie, want je wil geen vlam in de pan.) Draai ze tijdens het bakken een paar keer om, tot elk blokje vlees in de kern rosé gebakken is. (Snij ter controle een stukje door.)
18
Verzamel satéstokken en prik de stukjes gegrild vlees erop.
19
Schep pastasalade op de borden en serveer ze met een Griekse spies.
1
Snij het lamsvlees in gelijke blokjes van zo’n 3 bij 3 centimeter. (Of vraag dit vooraf aan de slager.)
2
Verzamel de blokjes lamsbout in een ruime schaal en schenk er een flinke scheut olijfolie over.

Instructies

De souvlaki van lam en Griekse pasta

1
Snij het lamsvlees in gelijke blokjes van zo’n 3 bij 3 centimeter. (Of vraag dit vooraf aan de slager.)
2
Verzamel de blokjes lamsbout in een ruime schaal en schenk er een flinke scheut olijfolie over.
3
Plet de look tot pulp en doe hem in de schaal met vlees. Knijp er ook wat vers citroensap overheen en meng.
4
Voeg specerijen en kruiden toe: een snuif mild paprikapoeder, wat gedroogde rozemarijn, een voorzichtig beetje cayennepeper en een snuif zout.
5
Meng het vlees door de marinade en laat het minstens een half uur rusten en smaken opnemen.
6
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de Griekse pasta (orzo) beetgaar. Spoel ze onder een straal koud water. Laat de pasta nadien uitlekken.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
7
Spoel de groenten. Snijd de komkommer eerst in lange kwarten, snij dan de waterige zaadlijsten weg en verdeel ze dan in blokjes van een halve centimeter breed.
8
Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze in fijne ringen
9
Snij de kleine tomaten in kwartjes.
10
Snij het stuk rode ui in hele fijne halve ringen. Meng de stukjes komkommer, lente-ui, rode ui en tomaten in een schaal.
11
Verhit de grillpan op een stevig vuur. Laat ze tot 10 minuten opwarmen.
12
Schil de rode paprika met een dunschiller. Snij de vrucht in kwarten, verwijder de zaadlijsten en druppel er een beetje olijfolie over. Leg ze in de hete grillpan.
13
Draai de stukken paprika tijdig om, grill ze nog even verder en snij ze nadien in gelijke blokjes. (Hou de grillpan heet.)
14
Snij de feta in kubusjes en strooi de bleke kaas samen met de blokjes gegrilde paprika en de kleine olijven bij de andere fijne groenten.
15
Snipper de blaadjes platte peterselie.
16
Voeg de groene kruiden en de afgekoelde Griekse pasta toe. Lepel de yoghurt bij de pastasla met groenten en meng zorgvuldig. Breng de salade op smaak met een scheutje witte wijnazijn, een beetje (cayenne)peper en zout.
17
Grill de gemarineerde stukjes lamsvlees. (Zonder teveel olie, want je wil geen vlam in de pan.) Draai ze tijdens het bakken een paar keer om, tot elk blokje vlees in de kern rosé gebakken is. (Snij ter controle een stukje door.)
18
Verzamel satéstokken en prik de stukjes gegrild vlees erop.
19
Schep pastasalade op de borden en serveer ze met een Griekse spies.
1
Snij het lamsvlees in gelijke blokjes van zo’n 3 bij 3 centimeter. (Of vraag dit vooraf aan de slager.)
2
Verzamel de blokjes lamsbout in een ruime schaal en schenk er een flinke scheut olijfolie over.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta (thumbnail)Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijvenklein, ontpit, op olie
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Lamsvleesvan de bout (dikke bil), in blokjes
800 g
Paprikapoeder
1 tl
Rozemarijn
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Citroenen
0,5
Look
1 teentje
Olijfolie
0,05 l
Zout
Griekse pastaorzo
200 g
Feta
250 g
Griekse yoghurtongezoet
0,2 l
Komkommer
1
Lente-uien
6
Mini-trostomaatjesof kerstomaatjes
200 g
Paprika
1
Uien
0,5
Peterselie
0,5 bosjes
Witte wijnazijn
1 scheutje
Peper

Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta

Jeroen serveert spiezen met daarop blokjes gemarineerd en gegrild lamsvlees. Bij deze klassieke Griekse vleesbrochette serveert hij een rijke salade met die typische Griekse pasta in de vorm van rijstkorrels (orzo), veel fijne groenten en feta. Een portie volle yoghurt maakt ze smeuïg. Besteed voldoende aandacht aan het grillen van het lamsvlees. Je serveert het bij voorkeur rosé gebakken.
Instructies

De souvlaki van lam en Griekse pasta

1
Snij het lamsvlees in gelijke blokjes van zo’n 3 bij 3 centimeter. (Of vraag dit vooraf aan de slager.)
2
Verzamel de blokjes lamsbout in een ruime schaal en schenk er een flinke scheut olijfolie over.
3
Plet de look tot pulp en doe hem in de schaal met vlees. Knijp er ook wat vers citroensap overheen en meng.
4
Voeg specerijen en kruiden toe: een snuif mild paprikapoeder, wat gedroogde rozemarijn, een voorzichtig beetje cayennepeper en een snuif zout.
5
Meng het vlees door de marinade en laat het minstens een half uur rusten en smaken opnemen.
6
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de Griekse pasta (orzo) beetgaar. Spoel ze onder een straal koud water. Laat de pasta nadien uitlekken.
7
Spoel de groenten. Snijd de komkommer eerst in lange kwarten, snij dan de waterige zaadlijsten weg en verdeel ze dan in blokjes van een halve centimeter breed.
8
Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze in fijne ringen
9
Snij de kleine tomaten in kwartjes.
10
Snij het stuk rode ui in hele fijne halve ringen. Meng de stukjes komkommer, lente-ui, rode ui en tomaten in een schaal.
11
Verhit de grillpan op een stevig vuur. Laat ze tot 10 minuten opwarmen.
12
Schil de rode paprika met een dunschiller. Snij de vrucht in kwarten, verwijder de zaadlijsten en druppel er een beetje olijfolie over. Leg ze in de hete grillpan.
13
Draai de stukken paprika tijdig om, grill ze nog even verder en snij ze nadien in gelijke blokjes. (Hou de grillpan heet.)
14
Snij de feta in kubusjes en strooi de bleke kaas samen met de blokjes gegrilde paprika en de kleine olijven bij de andere fijne groenten.
15
Snipper de blaadjes platte peterselie.
16
Voeg de groene kruiden en de afgekoelde Griekse pasta toe. Lepel de yoghurt bij de pastasla met groenten en meng zorgvuldig. Breng de salade op smaak met een scheutje witte wijnazijn, een beetje (cayenne)peper en zout.
17
Grill de gemarineerde stukjes lamsvlees. (Zonder teveel olie, want je wil geen vlam in de pan.) Draai ze tijdens het bakken een paar keer om, tot elk blokje vlees in de kern rosé gebakken is. (Snij ter controle een stukje door.)
18
Verzamel satéstokken en prik de stukjes gegrild vlees erop.
19
Schep pastasalade op de borden en serveer ze met een Griekse spies.