Spinaziesoep met geitenkaastortellini
Spinaziesoep met geitenkaastortellini
Ingrediënten
4 personen
Semola
300 g
Zout
Olijfolie
Geitenkaas
100 g
Peper
Groentebouillon
3 l
Ajuinen
2
Selder
4 stengels
Look
2 teentjes
Courgette
1
Tijm
Laurier
Spinazie
1.000 g
Nootmuskaat
Eieren
3
Benodigdheden
Staafmixer, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, keukentouw, een pastamachine, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De tortellini
300 g semola, zout, olijfolie, 3 eieren
1
Meng de semola met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig deeg.
2
Verpak het deeg in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
100 g geitenkaas, peper
3
Roer de geitenkaas los met wat peper.
TIPJeroen gebruikt Virginie-geitenkaas van Karditsel, een zachte, biologische en handgeschepte geitenkaas.
4
Rol het pastadeeg uit met de pastamachine tot een dun vel. Snijd vierkantjes van ongeveer 6 x 6 cm.
5
Leg een lepel geitenkaas op een vierkant. Vouw het tot een driehoek. Maak er een tortellini van door de punten over je vinger te vouwen.
De spinaziesoep
3 l groentebouillon
6
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
olijfolie
7
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen
8
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
4 stengels selder
9
Snijd de selder in stukken en stoof mee aan.
2 teentjes Look
10
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen mee aan.
1 courgette
11
Snijd de courgette in stukken en stoof mee aan.
tijm, laurier
12
Bind de tijm en laurier met keukentouw samen. Leg het bouquet garni bij de groenten.
peper
13
Giet de groentebouillon in de soepketel. Kruid met peper. Laat onder deksel garen op een zacht vuur.
1.000 g spinazie
14
Haal de dikke nerven uit de spinazie en spoel goed. Laat uitlekken in een vergiet.
TIPJe kunt de verse spinazie ook vervangen door diepvriesspinazie.
15
Doe de laatste 5 minuten de spinazie bij de soep.
TIPSpinazie bevat veel chlorofyl of bladgroen. Door hem pas op het laatste moment bij de soep te doen, blijft ze mooi groen.
peper, zout, nootmuskaat
16
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Afwerken en serveren
17
Breng water aan de kook. Kook de tortellini heel kort.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
18
Serveer de soep met enkele tortellini. Werk eventueel af met een likje olijfolie.
De tortellini
300 g semola, zout, olijfolie, 3 eieren
1
Meng de semola met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig deeg.
2
Verpak het deeg in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
100 g geitenkaas, peper
3
Roer de geitenkaas los met wat peper.
TIPJeroen gebruikt Virginie-geitenkaas van Karditsel, een zachte, biologische en handgeschepte geitenkaas.
4
Rol het pastadeeg uit met de pastamachine tot een dun vel. Snijd vierkantjes van ongeveer 6 x 6 cm.
5
Leg een lepel geitenkaas op een vierkant. Vouw het tot een driehoek. Maak er een tortellini van door de punten over je vinger te vouwen.
De spinaziesoep
3 l groentebouillon
6
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
olijfolie
7
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen
8
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
4 stengels selder
9
Snijd de selder in stukken en stoof mee aan.
2 teentjes Look
10
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen mee aan.
1 courgette
11
Snijd de courgette in stukken en stoof mee aan.
tijm, laurier
12
Bind de tijm en laurier met keukentouw samen. Leg het bouquet garni bij de groenten.
peper
13
Giet de groentebouillon in de soepketel. Kruid met peper. Laat onder deksel garen op een zacht vuur.
1.000 g spinazie
14
Haal de dikke nerven uit de spinazie en spoel goed. Laat uitlekken in een vergiet.
TIPJe kunt de verse spinazie ook vervangen door diepvriesspinazie.
15
Doe de laatste 5 minuten de spinazie bij de soep.
TIPSpinazie bevat veel chlorofyl of bladgroen. Door hem pas op het laatste moment bij de soep te doen, blijft ze mooi groen.
peper, zout, nootmuskaat
16
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Afwerken en serveren
17
Breng water aan de kook. Kook de tortellini heel kort.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
18
Serveer de soep met enkele tortellini. Werk eventueel af met een likje olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Semola
300 g
Zout
Olijfolie
Geitenkaas
100 g
Peper
Groentebouillon
3 l
Ajuinen
2
Selder
4 stengels
Look
2 teentjes
Courgette
1
Tijm
Laurier
Spinazie
1.000 g
Nootmuskaat
Eieren
3
Spinaziesoep met geitenkaastortellini
Om pastadeeg te maken, gebruik je best rimacinatabloem omdat het deeg dan weinig krimpt. Het is een fijne semola gemaakt van tarwe. Met het deeg maak je tortellini gevuld met geitenkaas die als garnituur dienen in een lekkere spinaziesoep.Instructies
De tortellini
300 g semola, zout, olijfolie, 3 eieren
1
Meng de semola met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig deeg.
2
Verpak het deeg in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
100 g geitenkaas, peper
3
Roer de geitenkaas los met wat peper.
TIPJeroen gebruikt Virginie-geitenkaas van Karditsel, een zachte, biologische en handgeschepte geitenkaas.
4
Rol het pastadeeg uit met de pastamachine tot een dun vel. Snijd vierkantjes van ongeveer 6 x 6 cm.
5
Leg een lepel geitenkaas op een vierkant. Vouw het tot een driehoek. Maak er een tortellini van door de punten over je vinger te vouwen.
De spinaziesoep
3 l groentebouillon
6
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
olijfolie
7
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen
8
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
4 stengels selder
9
Snijd de selder in stukken en stoof mee aan.
2 teentjes Look
10
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen mee aan.
1 courgette
11
Snijd de courgette in stukken en stoof mee aan.
tijm, laurier
12
Bind de tijm en laurier met keukentouw samen. Leg het bouquet garni bij de groenten.
peper
13
Giet de groentebouillon in de soepketel. Kruid met peper. Laat onder deksel garen op een zacht vuur.
1.000 g spinazie
14
Haal de dikke nerven uit de spinazie en spoel goed. Laat uitlekken in een vergiet.
TIPJe kunt de verse spinazie ook vervangen door diepvriesspinazie.
15
Doe de laatste 5 minuten de spinazie bij de soep.
TIPSpinazie bevat veel chlorofyl of bladgroen. Door hem pas op het laatste moment bij de soep te doen, blijft ze mooi groen.
peper, zout, nootmuskaat
16
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Afwerken en serveren
17
Breng water aan de kook. Kook de tortellini heel kort.
18
Serveer de soep met enkele tortellini. Werk eventueel af met een likje olijfolie.