Instructies

4 personen

De tortellini

300 g semola, zout, olijfolie, 3 eieren
1

Meng de semola met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig deeg.

2

Verpak het deeg in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.

100 g geitenkaas, peper
3

Roer de geitenkaas los met wat peper.

TIPJeroen gebruikt Virginie-geitenkaas van Karditsel, een zachte, biologische en handgeschepte geitenkaas.
4

Rol het pastadeeg uit met de pastamachine tot een dun vel. Snijd vierkantjes van ongeveer 6 x 6 cm.

5

Leg een lepel geitenkaas op een vierkant. Vouw het tot een driehoek. Maak er een tortellini van door de punten over je vinger te vouwen.

De spinaziesoep

3 l groentebouillon
6

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.

olijfolie
7

Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.

2 ajuinen
8

Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.

4 stengels selder
9

Snijd de selder in stukken en stoof mee aan.

2 teentjes Look
10

Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen mee aan.

1 courgette
11

Snijd de courgette in stukken en stoof mee aan.

tijm, laurier
12

Bind de tijm en laurier met keukentouw samen. Leg het bouquet garni bij de groenten.

peper
13

Giet de groentebouillon in de soepketel. Kruid met peper. Laat onder deksel garen op een zacht vuur.

1.000 g spinazie
14

Haal de dikke nerven uit de spinazie en spoel goed. Laat uitlekken in een vergiet.

TIPJe kunt de verse spinazie ook vervangen door diepvriesspinazie.
15

Doe de laatste 5 minuten de spinazie bij de soep.

TIPSpinazie bevat veel chlorofyl of bladgroen. Door hem pas op het laatste moment bij de soep te doen, blijft ze mooi groen.
peper, zout, nootmuskaat
16

Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Afwerken en serveren

17

Breng water aan de kook. Kook de tortellini heel kort.

18

Serveer de soep met enkele tortellini. Werk eventueel af met een likje olijfolie.