Carpaccio van gerookte heilbot met tartaar van knolselder en appel
Carpaccio van gerookte heilbot met tartaar van knolselder en appel
Carpaccio van gerookte heilbot met tartaar van knolselder en appel
Carpaccio van gerookte heilbot met tartaar van knolselder en appel
Ingrediënten
4 personen
Knolselders
0,25
Sjalotten
1
Granny smith
1
Olijfolie
1 scheutje
Witte wijnazijn
1 el
Witte wijnazijn
Peper
2 snuifjes
Zout
2 snuifjes
Krulandijvie
Boter
100 g
Eierdooier
1
Mosterd
1 el
Water
1 scheutje
Bieslook
Kappertjes
4 el
Gerookte heilbot
400 g
Benodigdheden
Staafmixer, maatbeker, vergiet of zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Breng een pot water aan de kook.
0,25 knolselders
2
Schil de knolselder, snijd hem in kleine blokjes en kook de blokjes kort. Spoel de blokjes onder koud water en laat ze even uitlekken.
1 Sjalotten, 1 Granny Smith
3
Pel de sjalot, snipper ze fijn en doe ze in een kom. Schil de appel, snijd het vruchtvlees in gelijkwaardige blokjes als de knolselder en doe ze samen in de kom.
1 scheutje olijfolie, 1 el Witte wijnazijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
4
Breng de tartaar op smaak met een scheutje olijfolie, een scheut witte wijnazijn, peper en zout. Hou de tartaar even apart.
krulandijvie
5
Kuis de krulandijvie en was de blaadjes.
100 g boter
6
Smelt de boter in een pannetje tot ze hazelnootbruin is (beurre noissette) en laat afkoelen.
1 eierdooier, 1 el mosterd, Witte wijnazijn, 1 scheutje Water, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, Bieslook
7
Doe de dooier met de mosterd en de azijn in een maatbeker en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout. Giet de beurre noisette er in een straaltje bij en mix tot je een licht gebonden vinaigrette hebt. Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
4 el kappertjes, 400 g gerookte heilbot
8
Verdeel de heilbot op een bord en lepel er wat van de tartaar over. Schik de krulandijvie over de tartaar en de gerookte vis. Werk het geheel af met de vinaigrette en wat kappertjes.
1
Breng een pot water aan de kook.
0,25 knolselders
2
Schil de knolselder, snijd hem in kleine blokjes en kook de blokjes kort. Spoel de blokjes onder koud water en laat ze even uitlekken.
1 Sjalotten, 1 Granny Smith
3
Pel de sjalot, snipper ze fijn en doe ze in een kom. Schil de appel, snijd het vruchtvlees in gelijkwaardige blokjes als de knolselder en doe ze samen in de kom.
1 scheutje olijfolie, 1 el Witte wijnazijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
4
Breng de tartaar op smaak met een scheutje olijfolie, een scheut witte wijnazijn, peper en zout. Hou de tartaar even apart.
krulandijvie
5
Kuis de krulandijvie en was de blaadjes.
100 g boter
6
Smelt de boter in een pannetje tot ze hazelnootbruin is (beurre noissette) en laat afkoelen.
1 eierdooier, 1 el mosterd, Witte wijnazijn, 1 scheutje Water, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, Bieslook
7
Doe de dooier met de mosterd en de azijn in een maatbeker en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout. Giet de beurre noisette er in een straaltje bij en mix tot je een licht gebonden vinaigrette hebt. Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
4 el kappertjes, 400 g gerookte heilbot
8
Verdeel de heilbot op een bord en lepel er wat van de tartaar over. Schik de krulandijvie over de tartaar en de gerookte vis. Werk het geheel af met de vinaigrette en wat kappertjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Knolselders
0,25
Sjalotten
1
Granny smith
1
Olijfolie
1 scheutje
Witte wijnazijn
1 el
Witte wijnazijn
Peper
2 snuifjes
Zout
2 snuifjes
Krulandijvie
Boter
100 g
Eierdooier
1
Mosterd
1 el
Water
1 scheutje
Bieslook
Kappertjes
4 el
Gerookte heilbot
400 g
Carpaccio van gerookte heilbot met tartaar van knolselder en appel
Het voorgerecht is dit jaar een carpaccio van gerookte heilbot met een frisse tartaar van knolselder en appel. Om het geheel wat volheid te geven, serveert Jeroen er een vinaigrette op basis van gebrande boter bij. De kappertjes zorgen voor extra punch.Instructies
1
Breng een pot water aan de kook.
0,25 knolselders
2
Schil de knolselder, snijd hem in kleine blokjes en kook de blokjes kort. Spoel de blokjes onder koud water en laat ze even uitlekken.
1 Sjalotten, 1 Granny Smith
3
Pel de sjalot, snipper ze fijn en doe ze in een kom. Schil de appel, snijd het vruchtvlees in gelijkwaardige blokjes als de knolselder en doe ze samen in de kom.
1 scheutje olijfolie, 1 el Witte wijnazijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
4
Breng de tartaar op smaak met een scheutje olijfolie, een scheut witte wijnazijn, peper en zout. Hou de tartaar even apart.
krulandijvie
5
Kuis de krulandijvie en was de blaadjes.
100 g boter
6
Smelt de boter in een pannetje tot ze hazelnootbruin is (beurre noissette) en laat afkoelen.
1 eierdooier, 1 el mosterd, Witte wijnazijn, 1 scheutje Water, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, Bieslook
7
Doe de dooier met de mosterd en de azijn in een maatbeker en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout. Giet de beurre noisette er in een straaltje bij en mix tot je een licht gebonden vinaigrette hebt. Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
4 el kappertjes, 400 g gerookte heilbot
8
Verdeel de heilbot op een bord en lepel er wat van de tartaar over. Schik de krulandijvie over de tartaar en de gerookte vis. Werk het geheel af met de vinaigrette en wat kappertjes.