Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix
Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix
Ingrediënten
4 personen
Notenmengeling
200 g
Kristalsuiker
5 el
Bruine suiker
1 el
Eieren
6
Suiker
4
Vanillesuiker
2
Witte wijn
3
Rum
2
Cacaopoeder
1 el
Chocolade
100 g
Chocoladeijs
8 bolletje
Benodigdheden
Een garde, een siliconen bakmat of bakpapier, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De gesuikerde notenmix
200 g notenmengeling, 5 el kristalsuiker, 1 el bruine suiker
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Splits het ei en klop het eiwit schuimig met een garde. Het moet niet helemaal stijf zijn.
TIPGebruik de eierdooier in de sabayon.
3
Meng er de twee soorten suiker door.
4
Schep de noten door het suikermengsel.
5
Verspreid de notenmengeling over een bakplaat waarop je een siliconen matje of bakpapier gelegd hebt. Laat 12 tot 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
6
Haal de noten uit de oven en maak ze los met een lepel. Laat ze volledig afkoelen en krokant worden.
De sabayon
6 eieren, 4 suiker, 2 vanillesuiker, 3 witte wijn, 2 rum, 1 el cacaopoeder
7
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een kookpot. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
8
Houd een leeg eierdopje apart. Dat dient om de rest van de ingrediënten af te wegen.
9
Doe de suiker, vanillesuiker, witte wijn en rum bij de eierdooiers.
TIPVoor sabayon reken je altijd 1 dopje suiker en 1 dopje vloeistof per eierdooier.
10
Zet de kookpot op het vuur en klop met een garde in achtvorm tot het mengsel luchtig en gebonden is.
11
Haal van het vuur en klop het cacaopoeder door de sabayon.
Afwerken en serveren
100 g Chocolade, 8 bolletje chocoladeijs
12
Breek de chocolade in stukken en doe hem in een kom. Zet hem op een kookpot met kokend water en smelt au bain marie.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
13
Schep 2 bollen chocoladeijs in een hoog glas. Lepel er warme cocoladesaus en sabayon over.
14
Werk af met krokante noten.
De gesuikerde notenmix
200 g notenmengeling, 5 el kristalsuiker, 1 el bruine suiker
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Splits het ei en klop het eiwit schuimig met een garde. Het moet niet helemaal stijf zijn.
TIPGebruik de eierdooier in de sabayon.
3
Meng er de twee soorten suiker door.
4
Schep de noten door het suikermengsel.
5
Verspreid de notenmengeling over een bakplaat waarop je een siliconen matje of bakpapier gelegd hebt. Laat 12 tot 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
6
Haal de noten uit de oven en maak ze los met een lepel. Laat ze volledig afkoelen en krokant worden.
De sabayon
6 eieren, 4 suiker, 2 vanillesuiker, 3 witte wijn, 2 rum, 1 el cacaopoeder
7
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een kookpot. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
8
Houd een leeg eierdopje apart. Dat dient om de rest van de ingrediënten af te wegen.
9
Doe de suiker, vanillesuiker, witte wijn en rum bij de eierdooiers.
TIPVoor sabayon reken je altijd 1 dopje suiker en 1 dopje vloeistof per eierdooier.
10
Zet de kookpot op het vuur en klop met een garde in achtvorm tot het mengsel luchtig en gebonden is.
11
Haal van het vuur en klop het cacaopoeder door de sabayon.
Afwerken en serveren
100 g Chocolade, 8 bolletje chocoladeijs
12
Breek de chocolade in stukken en doe hem in een kom. Zet hem op een kookpot met kokend water en smelt au bain marie.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
13
Schep 2 bollen chocoladeijs in een hoog glas. Lepel er warme cocoladesaus en sabayon over.
14
Werk af met krokante noten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Notenmengeling
200 g
Kristalsuiker
5 el
Bruine suiker
1 el
Eieren
6
Suiker
4
Vanillesuiker
2
Witte wijn
3
Rum
2
Cacaopoeder
1 el
Chocolade
100 g
Chocoladeijs
8 bolletje
Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix
Dit is een droomrecept voor chocoholics! Jeroen gebruikt maar liefst drie keer chocolade: in de sabayon, het roomijs én de saus.Om de sabayon te maken, gebruik je de helft van een leeg eierdopje om de suiker en de vloeistof af te meten. Zo zijn de verhoudingen altijd juist. De krokante noten kun je een tijd bewaren in een afgesloten pot.Instructies
De gesuikerde notenmix
200 g notenmengeling, 5 el kristalsuiker, 1 el bruine suiker
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Splits het ei en klop het eiwit schuimig met een garde. Het moet niet helemaal stijf zijn.
TIPGebruik de eierdooier in de sabayon.
3
Meng er de twee soorten suiker door.
4
Schep de noten door het suikermengsel.
5
Verspreid de notenmengeling over een bakplaat waarop je een siliconen matje of bakpapier gelegd hebt. Laat 12 tot 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
6
Haal de noten uit de oven en maak ze los met een lepel. Laat ze volledig afkoelen en krokant worden.
De sabayon
6 eieren, 4 suiker, 2 vanillesuiker, 3 witte wijn, 2 rum, 1 el cacaopoeder
7
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een kookpot. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
8
Houd een leeg eierdopje apart. Dat dient om de rest van de ingrediënten af te wegen.
9
Doe de suiker, vanillesuiker, witte wijn en rum bij de eierdooiers.
TIPVoor sabayon reken je altijd 1 dopje suiker en 1 dopje vloeistof per eierdooier.
10
Zet de kookpot op het vuur en klop met een garde in achtvorm tot het mengsel luchtig en gebonden is.
11
Haal van het vuur en klop het cacaopoeder door de sabayon.
Afwerken en serveren
100 g Chocolade, 8 bolletje chocoladeijs
12
Breek de chocolade in stukken en doe hem in een kom. Zet hem op een kookpot met kokend water en smelt au bain marie.
13
Schep 2 bollen chocoladeijs in een hoog glas. Lepel er warme cocoladesaus en sabayon over.
14
Werk af met krokante noten.