dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix (thumbnail)Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix

Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix

40m
11
-
1.5K
Recepten

Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix

Dit is een droomrecept voor chocoholics! Jeroen gebruikt maar liefst drie keer chocolade: in de sabayon, het roomijs én de saus.Om de sabayon te maken, gebruik je de helft van een leeg eierdopje om de suiker en de vloeistof af te meten. Zo zijn de verhoudingen altijd juist. De krokante noten kun je een tijd bewaren in een afgesloten pot.
Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix (thumbnail)Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix

Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix

40m
11
-
1.5K
Recepten

Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix

Dit is een droomrecept voor chocoholics! Jeroen gebruikt maar liefst drie keer chocolade: in de sabayon, het roomijs én de saus.Om de sabayon te maken, gebruik je de helft van een leeg eierdopje om de suiker en de vloeistof af te meten. Zo zijn de verhoudingen altijd juist. De krokante noten kun je een tijd bewaren in een afgesloten pot.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Notenmengeling
200 g
Kristalsuiker
5 el
Bruine suiker
1 el
Eieren
6
Suiker
4
Vanillesuiker
2
Witte wijn
3
Rum
2
Cacaopoeder
1 el
Chocolade
100 g
Chocoladeijs
8 bolletje

Benodigdheden

Een garde, een siliconen bakmat of bakpapier, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De gesuikerde notenmix

200 g notenmengeling, 5 el kristalsuiker, 1 el bruine suiker
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Splits het ei en klop het eiwit schuimig met een garde. Het moet niet helemaal stijf zijn.
TIPGebruik de eierdooier in de sabayon.
3
Meng er de twee soorten suiker door.
4
Schep de noten door het suikermengsel.
5
Verspreid de notenmengeling over een bakplaat waarop je een siliconen matje of bakpapier gelegd hebt. Laat 12 tot 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
6
Haal de noten uit de oven en maak ze los met een lepel. Laat ze volledig afkoelen en krokant worden.

De sabayon

6 eieren, 4 suiker, 2 vanillesuiker, 3 witte wijn, 2 rum, 1 el cacaopoeder
7
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een kookpot. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
8
Houd een leeg eierdopje apart. Dat dient om de rest van de ingrediënten af te wegen.
9
Doe de suiker, vanillesuiker, witte wijn en rum bij de eierdooiers.
TIPVoor sabayon reken je altijd 1 dopje suiker en 1 dopje vloeistof per eierdooier.
10
Zet de kookpot op het vuur en klop met een garde in achtvorm tot het mengsel luchtig en gebonden is.
11
Haal van het vuur en klop het cacaopoeder door de sabayon.

Afwerken en serveren

100 g Chocolade, 8 bolletje chocoladeijs
12
Breek de chocolade in stukken en doe hem in een kom. Zet hem op een kookpot met kokend water en smelt au bain marie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
13
Schep 2 bollen chocoladeijs in een hoog glas. Lepel er warme cocoladesaus en sabayon over.
14
Werk af met krokante noten.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Splits het ei en klop het eiwit schuimig met een garde. Het moet niet helemaal stijf zijn.

Instructies

De gesuikerde notenmix

200 g notenmengeling, 5 el kristalsuiker, 1 el bruine suiker
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Splits het ei en klop het eiwit schuimig met een garde. Het moet niet helemaal stijf zijn.
TIPGebruik de eierdooier in de sabayon.
3
Meng er de twee soorten suiker door.
4
Schep de noten door het suikermengsel.
5
Verspreid de notenmengeling over een bakplaat waarop je een siliconen matje of bakpapier gelegd hebt. Laat 12 tot 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
6
Haal de noten uit de oven en maak ze los met een lepel. Laat ze volledig afkoelen en krokant worden.

De sabayon

6 eieren, 4 suiker, 2 vanillesuiker, 3 witte wijn, 2 rum, 1 el cacaopoeder
7
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een kookpot. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
8
Houd een leeg eierdopje apart. Dat dient om de rest van de ingrediënten af te wegen.
9
Doe de suiker, vanillesuiker, witte wijn en rum bij de eierdooiers.
TIPVoor sabayon reken je altijd 1 dopje suiker en 1 dopje vloeistof per eierdooier.
10
Zet de kookpot op het vuur en klop met een garde in achtvorm tot het mengsel luchtig en gebonden is.
11
Haal van het vuur en klop het cacaopoeder door de sabayon.

Afwerken en serveren

100 g Chocolade, 8 bolletje chocoladeijs
12
Breek de chocolade in stukken en doe hem in een kom. Zet hem op een kookpot met kokend water en smelt au bain marie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
13
Schep 2 bollen chocoladeijs in een hoog glas. Lepel er warme cocoladesaus en sabayon over.
14
Werk af met krokante noten.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Splits het ei en klop het eiwit schuimig met een garde. Het moet niet helemaal stijf zijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix (thumbnail)Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix
4 personen
40m
Ingrediënten
Notenmengeling
200 g
Kristalsuiker
5 el
Bruine suiker
1 el
Eieren
6
Suiker
4
Vanillesuiker
2
Witte wijn
3
Rum
2
Cacaopoeder
1 el
Chocolade
100 g
Chocoladeijs
8 bolletje

Chocoladesabayon met gesuikerde notenmix

Dit is een droomrecept voor chocoholics! Jeroen gebruikt maar liefst drie keer chocolade: in de sabayon, het roomijs én de saus.Om de sabayon te maken, gebruik je de helft van een leeg eierdopje om de suiker en de vloeistof af te meten. Zo zijn de verhoudingen altijd juist. De krokante noten kun je een tijd bewaren in een afgesloten pot.
Instructies

De gesuikerde notenmix

200 g notenmengeling, 5 el kristalsuiker, 1 el bruine suiker
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Splits het ei en klop het eiwit schuimig met een garde. Het moet niet helemaal stijf zijn.
TIPGebruik de eierdooier in de sabayon.
3
Meng er de twee soorten suiker door.
4
Schep de noten door het suikermengsel.
5
Verspreid de notenmengeling over een bakplaat waarop je een siliconen matje of bakpapier gelegd hebt. Laat 12 tot 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
6
Haal de noten uit de oven en maak ze los met een lepel. Laat ze volledig afkoelen en krokant worden.

De sabayon

6 eieren, 4 suiker, 2 vanillesuiker, 3 witte wijn, 2 rum, 1 el cacaopoeder
7
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een kookpot. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
8
Houd een leeg eierdopje apart. Dat dient om de rest van de ingrediënten af te wegen.
9
Doe de suiker, vanillesuiker, witte wijn en rum bij de eierdooiers.
TIPVoor sabayon reken je altijd 1 dopje suiker en 1 dopje vloeistof per eierdooier.
10
Zet de kookpot op het vuur en klop met een garde in achtvorm tot het mengsel luchtig en gebonden is.
11
Haal van het vuur en klop het cacaopoeder door de sabayon.

Afwerken en serveren

100 g Chocolade, 8 bolletje chocoladeijs
12
Breek de chocolade in stukken en doe hem in een kom. Zet hem op een kookpot met kokend water en smelt au bain marie.
13
Schep 2 bollen chocoladeijs in een hoog glas. Lepel er warme cocoladesaus en sabayon over.
14
Werk af met krokante noten.