dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio (thumbnail)Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio

Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio

40m
15
-
2.9K
Recepten

Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio

Iedereen kent de Italiaanse deegkussentjes wel. Ze zijn nog lekkerder in een romige saus met ham, tuinbonen en radicchio. Voor een extra pittige punch gebruikt Jeroen Tallegio kaas, een Italiaanse kaas uit de streek rond Bergamo.
Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio (thumbnail)Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio

Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio

40m
15
-
2.9K
Recepten

Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio

Iedereen kent de Italiaanse deegkussentjes wel. Ze zijn nog lekkerder in een romige saus met ham, tuinbonen en radicchio. Voor een extra pittige punch gebruikt Jeroen Tallegio kaas, een Italiaanse kaas uit de streek rond Bergamo.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Frietaardappelen
500 g
Grof zout
2 el
Tuinbonen
1.000 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Boter
2 klontje
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Melk
0,2 l
Taleggio-kaas
200 g
Bonenkruid
1 snuifje
00-bloem
75 g
Chiliflakes
1 snuifje
Roodlof
0,5
Zwarte woudham
150 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

500 g frietaardappelen, 2 el grof zout
1
Spoel de aardappelen onder koud water en dep ze droog. Leg ze op een laagje grof zout in een ovenschaal en schuif de schaal 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1.000 g tuinbonen, 1 snuifje bicarbonaat
2
Dop de tuinbonen en kook ze kort in wat water met een snuif bicarbonaat. Giet de tuinbonen af en spoel ze kort onder koud water.
1 klontje boter, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn, 0,2 l melk, 200 g Taleggio-kaas
3
Zet een grote pan op het vuur en laat een klont boter smelten. Snijd de sjalot en look heel fijn en stoof ze aan in de boter. Voeg er een takje rozemarijn aan toe en giet de melk erbij. Snijd de kaas in blokjes en laat hem rustig smelten in de melk met de sjalot.
4
Dop de tuinboontjes de tweede keer en hou de boontjes even apart.
1 snuifje Bonenkruid, 75 g 00-bloem
5
Pel de aardappelen, duw ze door de passe-vit en meng de aardappelpuree met de bloem, een snuif bonenkruid en een snuif zout. Kneed het geheel goed door met je handen en rol worsten van het deeg.
6
Snijd de worsten in stukjes en kook ze gaar in wat gezouten water.
TIPGnocchi zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven.
1 klontje boter
7
Laat wat boter smelten in een pannetje en bak de gekookte gnocchi goudbruin in de boter.
1 snuifje chiliflakes
8
Haal de tak rozemarijn uit de melk met de kaas. Kruid de saus met wat peper en een snuifje chiliflakes.
0,5 Roodlof
9
Snijd de kern uit de radicchio en snipper de sla fijn. Voeg de sla en de tuinbonen toe aan de saus.
150 g Zwarte Woudham
10
Snijd de ham in reepjes en meng hem onder de saus. Meng alles goed onder elkaar en warm het geheel lichtjes op.
11
Schep wat van de saus met de tuinbonen, de ham en de radicchio in een bord. Schep er wat gebakken gnocchi bij, werk af met wat ham en serveer.
1
Spoel de aardappelen onder koud water en dep ze droog. Leg ze op een laagje grof zout in een ovenschaal en schuif de schaal 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
2
Dop de tuinbonen en kook ze kort in wat water met een snuif bicarbonaat. Giet de tuinbonen af en spoel ze kort onder koud water.

Instructies

500 g frietaardappelen, 2 el grof zout
1
Spoel de aardappelen onder koud water en dep ze droog. Leg ze op een laagje grof zout in een ovenschaal en schuif de schaal 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1.000 g tuinbonen, 1 snuifje bicarbonaat
2
Dop de tuinbonen en kook ze kort in wat water met een snuif bicarbonaat. Giet de tuinbonen af en spoel ze kort onder koud water.
1 klontje boter, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn, 0,2 l melk, 200 g Taleggio-kaas
3
Zet een grote pan op het vuur en laat een klont boter smelten. Snijd de sjalot en look heel fijn en stoof ze aan in de boter. Voeg er een takje rozemarijn aan toe en giet de melk erbij. Snijd de kaas in blokjes en laat hem rustig smelten in de melk met de sjalot.
4
Dop de tuinboontjes de tweede keer en hou de boontjes even apart.
1 snuifje Bonenkruid, 75 g 00-bloem
5
Pel de aardappelen, duw ze door de passe-vit en meng de aardappelpuree met de bloem, een snuif bonenkruid en een snuif zout. Kneed het geheel goed door met je handen en rol worsten van het deeg.
6
Snijd de worsten in stukjes en kook ze gaar in wat gezouten water.
TIPGnocchi zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven.
1 klontje boter
7
Laat wat boter smelten in een pannetje en bak de gekookte gnocchi goudbruin in de boter.
1 snuifje chiliflakes
8
Haal de tak rozemarijn uit de melk met de kaas. Kruid de saus met wat peper en een snuifje chiliflakes.
0,5 Roodlof
9
Snijd de kern uit de radicchio en snipper de sla fijn. Voeg de sla en de tuinbonen toe aan de saus.
150 g Zwarte Woudham
10
Snijd de ham in reepjes en meng hem onder de saus. Meng alles goed onder elkaar en warm het geheel lichtjes op.
11
Schep wat van de saus met de tuinbonen, de ham en de radicchio in een bord. Schep er wat gebakken gnocchi bij, werk af met wat ham en serveer.
1
Spoel de aardappelen onder koud water en dep ze droog. Leg ze op een laagje grof zout in een ovenschaal en schuif de schaal 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
2
Dop de tuinbonen en kook ze kort in wat water met een snuif bicarbonaat. Giet de tuinbonen af en spoel ze kort onder koud water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio (thumbnail)Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio
4 personen
40m
Ingrediënten
Frietaardappelen
500 g
Grof zout
2 el
Tuinbonen
1.000 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Boter
2 klontje
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Melk
0,2 l
Taleggio-kaas
200 g
Bonenkruid
1 snuifje
00-bloem
75 g
Chiliflakes
1 snuifje
Roodlof
0,5
Zwarte woudham
150 g

Gnocchi met ham, radicchio, tuinbonen en taleggio

Iedereen kent de Italiaanse deegkussentjes wel. Ze zijn nog lekkerder in een romige saus met ham, tuinbonen en radicchio. Voor een extra pittige punch gebruikt Jeroen Tallegio kaas, een Italiaanse kaas uit de streek rond Bergamo.
Instructies
500 g frietaardappelen, 2 el grof zout
1
Spoel de aardappelen onder koud water en dep ze droog. Leg ze op een laagje grof zout in een ovenschaal en schuif de schaal 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1.000 g tuinbonen, 1 snuifje bicarbonaat
2
Dop de tuinbonen en kook ze kort in wat water met een snuif bicarbonaat. Giet de tuinbonen af en spoel ze kort onder koud water.
1 klontje boter, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn, 0,2 l melk, 200 g Taleggio-kaas
3
Zet een grote pan op het vuur en laat een klont boter smelten. Snijd de sjalot en look heel fijn en stoof ze aan in de boter. Voeg er een takje rozemarijn aan toe en giet de melk erbij. Snijd de kaas in blokjes en laat hem rustig smelten in de melk met de sjalot.
4
Dop de tuinboontjes de tweede keer en hou de boontjes even apart.
1 snuifje Bonenkruid, 75 g 00-bloem
5
Pel de aardappelen, duw ze door de passe-vit en meng de aardappelpuree met de bloem, een snuif bonenkruid en een snuif zout. Kneed het geheel goed door met je handen en rol worsten van het deeg.
6
Snijd de worsten in stukjes en kook ze gaar in wat gezouten water.
TIPGnocchi zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven.
1 klontje boter
7
Laat wat boter smelten in een pannetje en bak de gekookte gnocchi goudbruin in de boter.
1 snuifje chiliflakes
8
Haal de tak rozemarijn uit de melk met de kaas. Kruid de saus met wat peper en een snuifje chiliflakes.
0,5 Roodlof
9
Snijd de kern uit de radicchio en snipper de sla fijn. Voeg de sla en de tuinbonen toe aan de saus.
150 g Zwarte Woudham
10
Snijd de ham in reepjes en meng hem onder de saus. Meng alles goed onder elkaar en warm het geheel lichtjes op.
11
Schep wat van de saus met de tuinbonen, de ham en de radicchio in een bord. Schep er wat gebakken gnocchi bij, werk af met wat ham en serveer.