dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst (thumbnail)Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst

Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst

1u
20
-
2K
Recepten

Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst

Dit is een perfect recept als je niet veel tijd hebt om boodschappen te doen, maar nog wat groenten, een paar blikken tonijn en wat rijst in de voorraadkast hebt staan. De dikke groentesaus zit boordevol smaak en door het gratineren krijg je dat heerlijke goudbruine kaaskorstje. Ook een erg handig recept om van tevoren klaar te maken en snel in de oven te schuiven wanneer je thuis komt.
Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst (thumbnail)Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst

Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst

1u
20
-
2K
Recepten

Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst

Dit is een perfect recept als je niet veel tijd hebt om boodschappen te doen, maar nog wat groenten, een paar blikken tonijn en wat rijst in de voorraadkast hebt staan. De dikke groentesaus zit boordevol smaak en door het gratineren krijg je dat heerlijke goudbruine kaaskorstje. Ook een erg handig recept om van tevoren klaar te maken en snel in de oven te schuiven wanneer je thuis komt.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Olijvenontpit
4 el
Tonijn
2 blik
Selder
3 stengel
Wortels
2
Gele paprika
1
Rode paprika
1
Ui
1
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Tomatenblokjes (blik)
2 blik
Zongedroogde tomaten
1
Tomatenpureeconcentraat
80 g
Gemalen kaas
250 g
Rijst
2 builtje
Olijfolie
Provençaalse kruiden
Salie
Gerookt paprikapoeder
Zout
Kappertjes

Benodigdheden

Een grote ovenschaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De gratin

2 builtje rijst, zout
1
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
1 ui, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
2
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn.
3 stengel selder, 2 Wortels, 1 gele paprika, 1 rode paprika
3
Maak de selder en de wortelen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Schil de paprika’s, verwijder de zaden en snijd ze ook in blokjes.
olijfolie
4
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Stoof de uien aan op een middelhoog vuur.
5
Doe er de knoflook en de rest van de brunoise bij. Laat rustig stoven zonder te kleuren.
1 Zongedroogde tomaten
6
Snijd de zongedroogde tomaten kleiner en doe ze bij de saus.
80 g Tomatenpuree, Provençaalse kruiden, Salie, gerookt paprikapoeder
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken. Kruid met een flinke snuif Provençaalse kruiden, een beetje salie en een snuif gerookt paprikapoeder.
2 blik tonijn
8
Giet de tonijn af. Doe de tonijn bij de groenten.
2 blik Tomatenblokjes (Blik)
9
Doe de tomaten in blokjes bij de groenten. Vul de blikken voor de helft met water, spoel om en giet het bij de saus. Laat pruttelen op een middelhoog vuur.
4 el olijven, kappertjes
10
Doe kappertjes en olijven bij de saus en laat 15 minuten sudderen op een middelhoog vuur tot de saus is ingedikt en boordevol smaak zit.
zout
11
Breng de saus op smaak met een snuif zout. Voeg eventueel wat chilisaus of sambal toe om het pittiger te maken.
12
Verwarm de ovengril op de hoogste temperatuur.
olijfolie
13
Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe er de rijst in.
TIPAls je dit gerecht van tevoren maakt, spoel je de rijst onder koud water zodat hij helemaal afgekoeld is wanneer je hem in de ovenschaal doet. De kaas strooi je er pas over vlak voor de schotel in de oven gaat.
14
Zet de schaal 20 minuten in de tot 180 °C voorverwarmde oven zodat de rijst en groenten goed warm worden. Gratineer dan onder de ovengril.
250 g gemalen kaas
15
Giet de dikke groentesaus over de rijst en bestrooi royaal met geraspte kaas.
16
Laat gratineren onder de ovengrill tot de kaas goudbruin is.
1
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
2
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn.

Instructies

De gratin

2 builtje rijst, zout
1
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
1 ui, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
2
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn.
3 stengel selder, 2 Wortels, 1 gele paprika, 1 rode paprika
3
Maak de selder en de wortelen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Schil de paprika’s, verwijder de zaden en snijd ze ook in blokjes.
olijfolie
4
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Stoof de uien aan op een middelhoog vuur.
5
Doe er de knoflook en de rest van de brunoise bij. Laat rustig stoven zonder te kleuren.
1 Zongedroogde tomaten
6
Snijd de zongedroogde tomaten kleiner en doe ze bij de saus.
80 g Tomatenpuree, Provençaalse kruiden, Salie, gerookt paprikapoeder
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken. Kruid met een flinke snuif Provençaalse kruiden, een beetje salie en een snuif gerookt paprikapoeder.
2 blik tonijn
8
Giet de tonijn af. Doe de tonijn bij de groenten.
2 blik Tomatenblokjes (Blik)
9
Doe de tomaten in blokjes bij de groenten. Vul de blikken voor de helft met water, spoel om en giet het bij de saus. Laat pruttelen op een middelhoog vuur.
4 el olijven, kappertjes
10
Doe kappertjes en olijven bij de saus en laat 15 minuten sudderen op een middelhoog vuur tot de saus is ingedikt en boordevol smaak zit.
zout
11
Breng de saus op smaak met een snuif zout. Voeg eventueel wat chilisaus of sambal toe om het pittiger te maken.
12
Verwarm de ovengril op de hoogste temperatuur.
olijfolie
13
Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe er de rijst in.
TIPAls je dit gerecht van tevoren maakt, spoel je de rijst onder koud water zodat hij helemaal afgekoeld is wanneer je hem in de ovenschaal doet. De kaas strooi je er pas over vlak voor de schotel in de oven gaat.
14
Zet de schaal 20 minuten in de tot 180 °C voorverwarmde oven zodat de rijst en groenten goed warm worden. Gratineer dan onder de ovengril.
250 g gemalen kaas
15
Giet de dikke groentesaus over de rijst en bestrooi royaal met geraspte kaas.
16
Laat gratineren onder de ovengrill tot de kaas goudbruin is.
1
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
2
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst (thumbnail)Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijvenontpit
4 el
Tonijn
2 blik
Selder
3 stengel
Wortels
2
Gele paprika
1
Rode paprika
1
Ui
1
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Tomatenblokjes (blik)
2 blik
Zongedroogde tomaten
1
Tomatenpureeconcentraat
80 g
Gemalen kaas
250 g
Rijst
2 builtje
Olijfolie
Provençaalse kruiden
Salie
Gerookt paprikapoeder
Zout
Kappertjes

Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst

Dit is een perfect recept als je niet veel tijd hebt om boodschappen te doen, maar nog wat groenten, een paar blikken tonijn en wat rijst in de voorraadkast hebt staan. De dikke groentesaus zit boordevol smaak en door het gratineren krijg je dat heerlijke goudbruine kaaskorstje. Ook een erg handig recept om van tevoren klaar te maken en snel in de oven te schuiven wanneer je thuis komt.
Instructies

De gratin

2 builtje rijst, zout
1
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
1 ui, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
2
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn.
3 stengel selder, 2 Wortels, 1 gele paprika, 1 rode paprika
3
Maak de selder en de wortelen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Schil de paprika’s, verwijder de zaden en snijd ze ook in blokjes.
olijfolie
4
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Stoof de uien aan op een middelhoog vuur.
5
Doe er de knoflook en de rest van de brunoise bij. Laat rustig stoven zonder te kleuren.
1 Zongedroogde tomaten
6
Snijd de zongedroogde tomaten kleiner en doe ze bij de saus.
80 g Tomatenpuree, Provençaalse kruiden, Salie, gerookt paprikapoeder
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken. Kruid met een flinke snuif Provençaalse kruiden, een beetje salie en een snuif gerookt paprikapoeder.
2 blik tonijn
8
Giet de tonijn af. Doe de tonijn bij de groenten.
2 blik Tomatenblokjes (Blik)
9
Doe de tomaten in blokjes bij de groenten. Vul de blikken voor de helft met water, spoel om en giet het bij de saus. Laat pruttelen op een middelhoog vuur.
4 el olijven, kappertjes
10
Doe kappertjes en olijven bij de saus en laat 15 minuten sudderen op een middelhoog vuur tot de saus is ingedikt en boordevol smaak zit.
zout
11
Breng de saus op smaak met een snuif zout. Voeg eventueel wat chilisaus of sambal toe om het pittiger te maken.
12
Verwarm de ovengril op de hoogste temperatuur.
olijfolie
13
Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe er de rijst in.
TIPAls je dit gerecht van tevoren maakt, spoel je de rijst onder koud water zodat hij helemaal afgekoeld is wanneer je hem in de ovenschaal doet. De kaas strooi je er pas over vlak voor de schotel in de oven gaat.
14
Zet de schaal 20 minuten in de tot 180 °C voorverwarmde oven zodat de rijst en groenten goed warm worden. Gratineer dan onder de ovengril.
250 g gemalen kaas
15
Giet de dikke groentesaus over de rijst en bestrooi royaal met geraspte kaas.
16
Laat gratineren onder de ovengrill tot de kaas goudbruin is.