Lauwe salade met aardappel, rode biet, feta en amandelnoot
Lauwe salade met aardappel, rode biet, feta en amandelnoot
Lauwe salade met aardappel, rode biet, feta en amandelnoot
Lauwe salade met aardappel, rode biet, feta en amandelnoot
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
250 g
Rode bietendik
1
Feta
200 g
Groene boontjes
150 g
Rucola
100 g
Olijvenontpit, op olie
50 g
Platte peterselie
Munt
Amandelschilfers
50 g
Balsamico
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Benodigdheden
Een grote serveerschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Kook de rode biet vooraf gaar in water. De wintergroente heeft daarvoor de tijd nodig. Reken een kooktijd van 1 uur. Laat de biet nadien afkoelen.
Bereiding
2
Spoel de aardappelen schoon en snij de ongeschild knollen in dikke schijven.
3
Kook de aardappelen gaar op een matig vuur in licht gezouten water. (ong. 20 minuten)
4
Knijp de toppen en stelen van de groene boontjes. Kook de boontjes beetgaar samen met de aardappelen. Reken een gaartijd van 6 tot 8 minuten. Dit vergt een beetje timing, maar het spaart energie. Giet het kookvocht weg en laat de aardappelstukken en de boontjes nadien lauw worden.
5
Spoel de rucola schoon in ruim water en laat de slablaadjes uitlekken.
6
Neem een ruime serveerschaal en verdeel de blaadjes rucola over de bodem.
7
Schil de afgekoelde rode biet met een scherp mesje. Snij ze eerst in dikke plakken en vervolgens in blokjes van een centimeter dik. Strooi de stukjes biet over het groen.
8
Snij of breek het stuk fetakaas in hapklare stukjes. Verdeel ze over de sla.
9
Strooi een portie olijven over de sla. Kleine ontpitte olijven, opgelegd in olie zijn mijn favorieten.
10
Strooi de lauwe stukken gekookte aardappel samen met de beetgaar gekookte boontjes in de schaal.
11
Spoel wat verse munt en platte peterselie. Pluk de blaadjes van de kruiden los en geef er de salade frisheid en karakter mee.
12
Rooster de amandelschilfers in een hete pan met een piepklein scheutje fijne olijfolie. Schud ze regelmatig op.
13
Strooi wat peper van de molen over en een snuifje zout over de salade. Druppel ook een redelijke scheut balsamico over de salade. Voeg enkel wat olijfolie toe als je olijven gebruikte die niet op olie zijn opgelegd.
14
Meng de salade heel voorzichtig en strooi de geroosterde amandelschilfers over de lauwe salade.
Voorbereiding
1
Kook de rode biet vooraf gaar in water. De wintergroente heeft daarvoor de tijd nodig. Reken een kooktijd van 1 uur. Laat de biet nadien afkoelen.
Bereiding
2
Spoel de aardappelen schoon en snij de ongeschild knollen in dikke schijven.
3
Kook de aardappelen gaar op een matig vuur in licht gezouten water. (ong. 20 minuten)
4
Knijp de toppen en stelen van de groene boontjes. Kook de boontjes beetgaar samen met de aardappelen. Reken een gaartijd van 6 tot 8 minuten. Dit vergt een beetje timing, maar het spaart energie. Giet het kookvocht weg en laat de aardappelstukken en de boontjes nadien lauw worden.
5
Spoel de rucola schoon in ruim water en laat de slablaadjes uitlekken.
6
Neem een ruime serveerschaal en verdeel de blaadjes rucola over de bodem.
7
Schil de afgekoelde rode biet met een scherp mesje. Snij ze eerst in dikke plakken en vervolgens in blokjes van een centimeter dik. Strooi de stukjes biet over het groen.
8
Snij of breek het stuk fetakaas in hapklare stukjes. Verdeel ze over de sla.
9
Strooi een portie olijven over de sla. Kleine ontpitte olijven, opgelegd in olie zijn mijn favorieten.
10
Strooi de lauwe stukken gekookte aardappel samen met de beetgaar gekookte boontjes in de schaal.
11
Spoel wat verse munt en platte peterselie. Pluk de blaadjes van de kruiden los en geef er de salade frisheid en karakter mee.
12
Rooster de amandelschilfers in een hete pan met een piepklein scheutje fijne olijfolie. Schud ze regelmatig op.
13
Strooi wat peper van de molen over en een snuifje zout over de salade. Druppel ook een redelijke scheut balsamico over de salade. Voeg enkel wat olijfolie toe als je olijven gebruikte die niet op olie zijn opgelegd.
14
Meng de salade heel voorzichtig en strooi de geroosterde amandelschilfers over de lauwe salade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
250 g
Rode bietendik
1
Feta
200 g
Groene boontjes
150 g
Rucola
100 g
Olijvenontpit, op olie
50 g
Platte peterselie
Munt
Amandelschilfers
50 g
Balsamico
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Lauwe salade met aardappel, rode biet, feta en amandelnoot
Deze lauwe salade brengt een hele waaier boeiende smaken samen. Van het ‘aardse’ van de rode biet, tot mild-scherpe van echte feta. Eet ze als lichte lunch of avondmaal. Wie de bereiding liever niet vegetarisch houdt, kan de feta vervangen door stukjes opgelegde haring of gerookte makreel.Instructies
Voorbereiding
1
Kook de rode biet vooraf gaar in water. De wintergroente heeft daarvoor de tijd nodig. Reken een kooktijd van 1 uur. Laat de biet nadien afkoelen.
Bereiding
2
Spoel de aardappelen schoon en snij de ongeschild knollen in dikke schijven.
3
Kook de aardappelen gaar op een matig vuur in licht gezouten water. (ong. 20 minuten)
4
Knijp de toppen en stelen van de groene boontjes. Kook de boontjes beetgaar samen met de aardappelen. Reken een gaartijd van 6 tot 8 minuten. Dit vergt een beetje timing, maar het spaart energie. Giet het kookvocht weg en laat de aardappelstukken en de boontjes nadien lauw worden.
5
Spoel de rucola schoon in ruim water en laat de slablaadjes uitlekken.
6
Neem een ruime serveerschaal en verdeel de blaadjes rucola over de bodem.
7
Schil de afgekoelde rode biet met een scherp mesje. Snij ze eerst in dikke plakken en vervolgens in blokjes van een centimeter dik. Strooi de stukjes biet over het groen.
8
Snij of breek het stuk fetakaas in hapklare stukjes. Verdeel ze over de sla.
9
Strooi een portie olijven over de sla. Kleine ontpitte olijven, opgelegd in olie zijn mijn favorieten.
10
Strooi de lauwe stukken gekookte aardappel samen met de beetgaar gekookte boontjes in de schaal.
11
Spoel wat verse munt en platte peterselie. Pluk de blaadjes van de kruiden los en geef er de salade frisheid en karakter mee.
12
Rooster de amandelschilfers in een hete pan met een piepklein scheutje fijne olijfolie. Schud ze regelmatig op.
13
Strooi wat peper van de molen over en een snuifje zout over de salade. Druppel ook een redelijke scheut balsamico over de salade. Voeg enkel wat olijfolie toe als je olijven gebruikte die niet op olie zijn opgelegd.
14
Meng de salade heel voorzichtig en strooi de geroosterde amandelschilfers over de lauwe salade.